Kako zalazimo sve više u zimu, tako i dame sa svetlijom kosom češće razmišlljaju o prelasku na tamnije pramenove. I dok to nije komplikovan proces poput prelaska boje čokolade na platinastu, ipak zahteva trud. Srećom, pojavio se nov trend farbanjakose koji ovaj proces čini jednostavnijim – obrnuti balejaž.

Svi već znamo za balejaž, koji je tajna svetlijih pramenova gotovo svake svetske zvezde. Ovo je tehnika farbanja kose prilikom koje se ravnomernim potezima boje pramenovi od korena kose do vrha pramena, kako bi prelaz između prirodne boje i boje pramenova izgledao što prirodniji. I dok se običnim balejažom suptilno prosvetljava kosa, obrnuti balejaž dodaje tamnu nijansu svetlijoj boji. 

Obrnuti balejaž dodaje dubinu korenu, smanjuje kontrast između boje pramenova i korena kose. Odlična tehnika i za plavuše koje žele da potamne svoju kosu u hladnijim danima.

Umesto tipičnog suptilnog ombrea gde će vam stilista osvetliti krajeve, ovo je princip - unazad - dodavanje dubljih, tamnijih tonova kako bi se postigao isti efekat. Ova tehnika imitira prirodni rast, prirodne boje kose.

Stilisti je obožavaju upravo zbog jednostavnosti održavanja, ali i zbog dubine i punoće koju daje kosi.

Izvor: Lepa&Srećna