Za mladolikost nije potrebno mnogo novca, već - pre svega - više pažnje prema sebi!

UNOSITE DOVOLJNO VODE

Ljudsko telo se sastoji od 60 posto vode, a svakodnevni zadaci i rutine troše dragocene resurse koje treba puniti. Pijte najmanje osam čaša vode svaki dan. Osim što će tako telo biti hidrirano i što ćete izgledati svežije i osećati se zdravije, voda pomaže vašem probavnom sistemu da bolje funkcioniše.

POČASTITE LICE VOĆEM

Napravte masku za lice s voćem po izboru. Možete na lice staviti masku od papaje. Plod papaje sadrži enzim papain koji smanjuje taloženje melanina. Na lice možete staviti i jagode isečene na kolutove. Jagode sadrže beta-karoten i vitamin A koji pomaže u obnovi kalogena. Prirodna aloe-vera takođe je odlična za borbu protiv starenja kože.

SMANJITE STRES

Svaka osoba ima stresove u svom životu, ali ako to naučite da kontrolišete, biće vam mnogo bolje u životu. Istraživanja su pokazala da mentalni stres ubrzava proces starenja. Kad si pod stresom poremeti se prirodna ravnoteža i izlučivanje hormona zbog čega je otežan popravak ćelija i generisanje kalogena. Postoji puno načina da se smanji psihički stres. Svoju pažnju možete preusmeriti na razne druge stvari kao što je, na primer, vežbanje. Joga, duboko disanje i meditacija mogu smanjiti stres, poboljšati protok kiseonika i protok krvi i poboljšati nivo energije.

REDOVNO VEŽBAJTE

Vežbanje je sastavni deo režima za negu kože. Vežbe će pomoći u održavanju tonusa mišića i fleksibilnosti, a poboljšaće i celokupno zdravlje i kondiciju. Fizička aktivnost pomaže u zaštiti od srčanih problema i da se osećate i izgledate mlađe. Vežbanje povećava protok krvi u telu. Jedan od najboljih načina je hodanje. Odlazak u šetnju je odlična kardiovaskularna vežba koja produžuje život.

ZDRAVA ISHRANA

Trebalo bi da se pridržavate što zdravije ishrane koja uključuje dovoljno povrća i voća. Izbegavajte crveno meso, alkohol i cigarete. Voće i povrće odlični su antioksidansi. Što zdravije jedete to ćete se bolje osećati i izgledati.

Izvor: Espreso.rs/Miss7zdrava/24sata.hr