Samit lidera G20 u decembru 2018. godine održao se u Argentini, što je bila i prilika da se međusobno sastanu i Prve dame, piše Lepa & Srećna.

Vila Okampo u Buenos Airesu ugostila je supruge predsednika, a domaćica skupa bila je lepa supruga argentinskog predsednika Maurisija Makrija, Hulijana Avada. Ona je svoje gošće odvela i u obilazak Nacionalnog muzeja.

Njen modni stil i prefinjenost odavno su primećeni u svetskoj javnosti, a sada je još jednom pokazala zašto je jedna od najstilizivanijih dama.

Ovog puta odlučila se za trendi midi haljinu u crnoj boji sa cvetnim motivima koji su lepo isticali njen maslinast ten, a iako nije uobičajeno, izabrala je elegantne sandale sa otvorenim prstima. Ceo izgled upotpunila je tašna smaragdne boje.

Posebnu pažnju na samitu privukla je i prva dama SAD, Melanija Tramp. Ona je izabrala Dior haljinu vrednu više od 9.000 dolara sa tufnicama, bež kaput i sive salonke od pliša.

Četrdesetčetvorogodišnja argentinska prva dama rado kupuje odeću domaćih dizajnera, što je bio slučaj i ovog puta, a za sastanak sa suprugom francuskog predsednika, Brižit Makron, odlučila se za svilenu košulju-haljinu Evangeline Bomparole.

Brižit je, s druge strane, ostala verna svojoj francuskoj kući i Luj Viton belom kostimu koji je uparila sa šik crnim salonkama, a belo je nosila i prilikom zajedničkog fotografisanja sa ostalim prvim damama u bašti vile.

KAKO SU IZGLEDALE OSTALE PRVE DAME POGLDAJTE OVDE

PageBreak

Osim Melanije Tramp i Bržit Makron, na samitu su, između ostalih, bile i Prve dame Turske, Kine, Kanade, kao i holandska kraljica Maksima.

Holandska kraljica odlučila se za čipkanu haljinu boje kajsije i klasične bisere.

Tekst: Vanja Ostojić

Izvor: Lepa & Srećna