Kad je sezona dinja u toku, iskoristite je, pa se potrudite da je konzumirate što češće, jer je izuzetno zdrava i dijetalna. Bogatstvo vodom, vlaknima, mineralima i vitaminima je sinonim za ovaj slatki plod. Osim toga, ona prija i koži, čineći je lepšom, mekšom i sjajnijom.

Za takav rezultat zaslužno je obilje vitamina E i K, jer su oni savršeni borci za negu i lepotu. Čiste kožu, zatežu je i čine mekšom. Kombinacija vitamina A i C podstiče njenu regeneraciju i proizvodnju kolagena, a poznato je koliko je on delotvoran za mladalački izgled. To znači i "stop" borama.

PROČITAJTE JOŠ: LUDILO U JAPANU! DVE DINJE PRODATE ZA 25 HILJADA EVRA: evo koja sorta dinja postiže najvišu cenu

Zbog izuzetno visokog procenta vode, dinja uspešno hidrira kožu, čineći je svežom. Njeno antioksidativno dejstvo smanjuje nivo slobodnih radikala, zbog čega koža izgleda zdravije.

PROČITAJTE JOŠ: Dinja NE goji (i još 10 razloga zbog kojih treba da jedete dinju)

Preporuka stručnjaka je da što češće jedete dinju, ali za negu lepote, jednom nedeljno napravite masku. Dovoljno je samo da je ispasirate i pomešate sa kašičicom meda, nanesete na lice, vrat i dekolte, ostavite 20 minuta da odstoji i potom je isperete mlakom vodom. Osetićete da vam je koža prodisala.

Tekst: T. L.

Izvor: Novosti