Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lepota

3 STADIJUMA CELULITA: kako deluje masaža i koje faze mora da ima da bi bila uspešna

Autor Marija Ivosh
Autor Marija Ivosh

Koliko je anticelulit masaža efikasna? I kako se najbolje primenjuje? Pročitajte...

Izvor: Foto: Shutterstock

Anticelulit masaža je jedna od metoda eliminacije celulita. A koliko je efikasna? Može li ona da se izbori sa ovim problemom, ili previše očekujemo od nje?

Priča o celulitu i njegovom uklanjanju je uvek aktuelna. Kažu da 90% žena ima ovaj problem. Sigurno nijednoj nije drago što ga ima, a većina njih intenzivno traga za rešenjem. U spektru rešenja nalaze se anticelulit kreme, čajevi i naravno anticelulit masaža.

Neki upoređuju celulit sa pomorandžinom korom, ali ga je možda bolje uporediti sa  loše umešenim testom. Onda kada testo dobro izmesite i usitinite grudve, ono postaje glatko, zar ne? Iste efekte očekujemo i na našoj koži, samo što mi baš i nismo pravljeni od brašna. Može li onda anticelulit masaza zaista da pomogne u borbi protiv celulita? Može, ali samo ako je iskombinovana sa dobrim gelom, uljem ili kremom.

Postoje zablude da je celulit samo ženski problem i da počinje u određenim godinama. Istina je da čak i bebe imaju celulit kao i da ga imaju i muškraci. Stvar je samo u tome što ni jedni ni drugi od celuluita ne prave veliki problem. Žene su sklone ulepšavanju i pogled na celulit  na butinama ne čini baš da se one dive sebi osećaju lepo. A istini za volju, celulit zaista nije privlačan oku.

PROČITAJTE JOŠ: OD SADA, NE PLAĆAM MASERKU NI ANTICELULIT TRETMAN: evo kako možete sami da uradite masažu koja skida celulit

Šta je i kako nastaje celulit?

To je sloj masnog tkiva koji se nalazi tik ispod kože između fibroznih vlakana koja vezuju mišiće i kožu. Najčešće se javlja celulit na butinama, zadnjici i stomaku jer tu imamo najviše masnih naslaga. Njegovom pojavljivanju doprinosi loš način života, pre svega loša ishrana i nedostatak fizičke aktivnosti, kao i nedovoljno tečnosti u organizmu.

Često se kao uzrok celulita pominje višak kilograma. Gojaznost i celulit, naravno, idu ruku pod ruku, ali i mršave osobe mogu da ga imaju, pod uslovom da nisu anoreksične (koje su bukvalno samo kost i koža) ili profesioalni bodibilderi (koji su kobinacija mišića i kože).

Postoje 3 stadijuma celulita – od onog koji je vidljiv samo onda kada kožu stisnete prstima, do onog koji je vidljiv golim okom i tvrd na dodir.

Na pojavu celulita utiče i genetika, a ako ste žensko, celulit na butinama se skoro podrazumeva. Za razliku od muškaraca, žene u predelu zadnjice i butina imaju najviše masnih naslaga ali i mnogo tanju kožu ispod koje celulit mnogo lakše dolazi do izražaja.

Kliknite OVDE da pročitate šta anticelulit masaža podrazumeva!

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...

Popularno

Najnovije