Urednost i pravilnanega su blisko povezane sa privlačnim i zavodljivim izgledom i podrazumevaju da uvek odvajate dovoljno vremena za sebe. Ponekad, zbog nekih grešaka, muškarcima možete da izgledate neuredno. Gledajte da ih izbegnete, ako ne želite da pokvarite prvi utisak prilikom upoznavanja sa muškarcima.

1. Spavanje sa šminkom

Veoma je važno da nakon napornog dana detaljno uklonite šminku i očistite lice. Ako zaspite sa prljavom kožom, ujutru možete da učekujete bubuljice na njoj, začepljene pore, akne i druge probleme. Zbog toga ćete delovati neuredno, zato pronađite uvek vremena za čišćenje lica micerlarnom vodom i umivanje.

2. Preskakanje depilacije

Višak dlačica na koži ne utiče na njeno stanje, ali definitivno negativno utiče na izgled. Ako ih ne uklanjate redovno sa vidljivih delova na telu, to može da izgleda veoma neuredno i neprivlačno. Ako nemate dovoljno vremena za česte depilacije, razmislite o laserskom uklanjanju dlačica, to može da bude korisno, trajno rešenje koje će vam garantovati negovan izgled.

3. Hrapave pete

Hrapave pete i nedovoljno negovana stopala definitivno čine da izgledate neuredno. Možda nemate dovoljno novca ili vremena da redovno odlazite na pedikir, ali možete pravilno da negujete stopala i kod kuće. Pribavite kvalitetne turpije ili kamen za pete, odaberite svoju omiljenu masku i piling za stopala i krenite u akciju! Dopašće vam se osećaj negovane kože i izgledaćete uredno.

4. Zanemareni nokti

Ako zanemarite manikir i dozvolite da se lak izguli, ili da nokti izrastu pre nego što uradite korekciju, budite sigurne da ćete izgledati neuredno. Možda vam se čini da to nije toliko važna stvar, ali ruke su često deo tela koji muškarci odmah primete. Trudite se da uvek nađete vremena za manikir, ako želite negovan i privlačan izgled.

5. Zapostavljeni zubi

Negovane dame uvek brinu o zubima i vode računa o higijeni usta. Da biste imale privlačan osmeh i zavodljiv izgled, neophodno je da često proveravate zdravlje zuba i održavate njihovu higijenu. Nepravilnosti, žuti ili pokvareni zubi učiniće da izgledate neuredno, čak i ako je to jedini vaš propust u nezi.

Pročitajte i Domaći losion od samo 3 sastojka.

BONUS VIDEO:

Doris, saveti za šminkanje MONDO/Uroš Arsić

 Tekst: Lepa&Srećna/K.L.