Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije Japan je zemlja sa najdužim životnim vekom. Njihove žene su mladolike, a osim genetike za to je zaslužna i nega ali i pravila kojih se pridržavaju. Mirisi su im posebno važni, a njihova odeća i obuća nikada ne smrde, ni onda kada je vrućina. Kako se osloboditi neprijatnih mirisa naučite od dama iz zemlje izlazećeg sunca.

Izbor namirnica

Nije tajna da ishrana utiče na zadah, ali Japanci znaju da jela od mesa doprinose oslobađanju jakog mirisa znoja, pa se žene trude da ga ne koriste ili da ga koriste u minimalnim količinama. Pravilo je da meso nije glavni obrok, već samo dodatak. Sveže voće i povrće, crvena riba, morski plodovi, i biljni čajevi su osnova ishrane stanovnika ove zemlje. Takođe, Japanci jako malo konzumiraju mlečne proizvode.

Redovno čišćenje zuba

Dok većina pere zube dva puta dnevno, ujutru i uveče, žene iz Japana to čine posle svakog obroka. Može nam delovati čudno, ali većina njih uvek nosi četkicu za zube sa sobom, čak i ako ide u bar. Definitivno će izdvojiti nekoliko minuta nakon jela da pravilno tretiraju svoje zube i desni. Čak imaju i poseban metod pranja zuba - koriste četke mnogo manje i mekše od onih koje mi koristimo, kako bi umanjili rizik od povreda usne duplje. 

Ispiranje usta

Kada dolaze kući Japanci ne samo da peru ruke, već i ispiraju usta posebnim osvežavajućim sredstvom. Šta više, većina žena iz Japana konzumira razne dodatke ishrani tokom dana kako bi eliminisale loš zadah.

Кontrastni tuš i opuštajuća kupka

Žene iz Japana imaju čitav tradicionalni ritual kupanja koji Evropljanima može zvučati besmisleno i iscrpljujuće.. Prvo se istuširaju koristeći gel, sapun, šampon, balzam i druge proizvode. Nakon toga, ulaze u kadu, u kojoj su soli i aromatična ulja već rastvoreni, a zatim se ponovo tuširaju. I jednom nedeljno posećuju popularno japansko kupatilo.

Кozmetika

Japan je poznat po proizvodnji svih vrsta kozmetičkih proizvoda i proizvoda za negu kože lica i tela. Svi njihovi klasični dezodoransi za stopala i kreme gotovo da nemaju miris.

Japanci vole suptilne sveže parfeme. Imaju čak i parfeme u kapsulama i tabletama. Nakon uzimanja, aroma se oslobađa kroz pore kože.

Određene tkanine

Žene iz Japana retko nose otvorenu odeću. Često se mogu videti u lepo ispeglanim dugim haljinama sa širokim rukavima ili u klasičnim odelima. Ovaj izbor omogućava da koža bude stalno zasićena kiseonikom, kao i izbegavanje začepljenja pora.

Izvor: Lepa&Srećna