S letovanja se ljudi obično vraćaju zadovoljniji - i stanjem uma i izgledom. Plivanje je zateglo mišiće, opustili smo se i razonodili, a zdrava doza preplanulosti čini nas vitkijima. Osim toga, raznorazne nepravilnosti na koži manje su vidljive... Zato i ne čudi što mnoge žene žele da brozani ten što duže zadržimo. Nakon što ste preduzeli sve korake kako biste se zaštitili pre izlaganja suncu, nega nakon sunčanja jednako je važna kako biste kožu održali zdravom i sjajnom, a preplanulu put dugotrajnijom.

Redovan piling
Možda vam se čini da ćete pilingom samo pokvariti preplanulost, ali bez uklanjanja mrtvih ćelija vaša koža može izgledati umorno, beživotno i bez sjaja. Jednom nedeljno napravite temeljni piling celog tela, ali budite vrlo nežni. Nema potrebe za jakim trljanjem ili energičnim pokretima, to samo može iziritirati kožu. Iako na tržištu postoji mnogo odličnih pilinga, možete ga napraviti i sami od malo šećera ili soli i kašičice nekog prirodnog ulja, a možete koristiti i sunđere za piling ili suvo četkanje kože koje je odlično i za cirkulaciju.

Pazite na temperaturu vode

Prevruća voda isušuje kožu i loše utiče na preplanulost pa se potrudite da se tuširate mlakom vodom. Za tuširanje koristite blage proizvode sa što manje sulfata, preporučujemo kupke na bazi ulja koje održavaju nivo vlage u koži i nakon tuširanja.

Obavezna hidratacija
Nakon pilinga i tuširanja na red dolazi hidratacija. Ovo je jedan od najvažnijih koraka u očuvanju preplanulog tena pa nećete pogrešiti ukoliko svoju kožu mažete kremama i nekoliko puta dnevno. Za bogatu hidrataciju tela odlična su ulja koja se nanose na još vlažnu kožu, kao i maslaci i razni hidratantni losioni.

Unosite puno betakarotena
Preplanuli ten potrebno je negovati i iznutra, a u tome vam može pomoći hrana s visokim udelom betakarotena poput šargarepe, bundeve, slatkog krompira, paradajza, kajsija…

 Izvor: Lepa&Srećna