Briga za zdravlje danas je izuzetno tesno povezana sa brigom za našu planetu. Neke od navika koje smo usvojili misleći samo na sebe pokazuju se, dugoročno, štetne i za nas i za prirodu.

Izlaganje suncu, recimo, nosi opasnost oštećenja kože pa zato rutinski koristimo preparate za zaštitu. Međutim, neki od njih mogu biti opasni za okolinu. Zato se na nekim pacifičkim ostrvima i turističkim omiljenim plažama u Meksiku već sada, a od sledeće godine i na Havajima, ne smeju koristiti kozmetički preparati sa filterima koji nisu biorazgradivi.

Kako da doprinesemo očuvanju životne sredine? I da budemo sigurni da ono što mažemo na kožu sadrži biorazgradive i organske sastojke?

Sigurno će vam biti korisno da znate da nijedan Eucerin preparat za zaštitu od sunca ne sadrži oksibenzon i oktinoksat.

Već danas u ovim preparatima nema UV filtera za koje se smatra da utiču na izbeljivanje korala, tako da su potpuno u saglasnosti sa Havajskim zakonom o zaštiti koralinih grebena koji ima za cilj da zaštiti zivi svet u morima i okeanima.

I ne samo to! Do 70% svake formulacije Eucerin preparata za zaštitu od sunca je lako biorazgradivo. To znaci da se ovo smanjuje njihov uticaj na more i živi svet u njemu.

Ono što mnogi ne znaju to je da se u mnogim kozmetičkim preparatima često koristi najlon.

Upravo on je zaslužan za onaj prijatan osećaj koji imamo kad neko sredstvo za negu nanosimo za kožu. On je potpuno bezbedan za naše zdravlje, ali i ovo je vrsta mikroplastike.

To su veoma male, čvrste čestice plastike koje se ne rastvaraju u vodi i nisu biorazgradive. Kada dospeju u morsku vodu, čestice mikroplastike tu i ostaju i razgrađuju se veoma sporo i na taj način mogu da povećaju zagađenje mora.

Eucerin ne koristi mikroplastiku ni u jednom preparatu razvijenom od 2015. godine, a do kraja 2020. svi Eucerin preparati će biti 100% bez najlona.

Zato možete bezbedno da štitite kožu od sunca Eucerin preparatima i da budete sigurni da ste dali svoj doprinos održivosti prirodnog okruženja.

Sastojci u ovim preparatima nisu samo biorazgradivi, već su lako biorazgradivi. Što se brže ova razgradnja obavlja, to je manji teret za prirodnu sredinu.

UVA i UVB filteri koji se koriste u Eucerin preparatima ispunjavaju standarde koje je definisala evropska regulativa, a nivo UVA zaštite koji pružaju je viši od EU preporuke. 

Biti preplanuo više nije u trendu. U trendu je briga o zdravlju, uz korišćenje modernih, savremenih preparata za zaštitu kože. Nemar i nedovoljnu brigu o prirodi treba da zamene pažnja i promišljena kupovina. Moramo da mislimo i na sebe i na planetu, jer su naše zdravlje i zaštita prirode jedan isti cilj.

Tekst: PROMO