Marija Petronijević je spremna da podeli svako svoje iskustvo sa farme u Visibabi, selu u koje se vratila iz Beograda. Poznato je da je napustila svet glume da bi se posvetila radu na zemlji u svom rodnom mestu.

Takav plan traži dosta rada i truda, ali i smelosti da se oproba u potpuno novim poduhvatima. Tako je Marija pokazala do sada da voli da eksperimentiše sa raznim vrstama salate, a naročitu akciju je izvela i sa sadnicama pinjola koje je bila spremna i da poklanja. 

Posebno je ponosna što njen paradajz raste iz kamena, preciznije, iz šljunka. Na Instagramu je objavila nekoliko fotografija svog rasada, snimljenog u razmaku od svega nekoliko dana. Jasno se vidi da povrće raste "kao iz vode", a štos je u tome što je on zaista tako i gajen. 

Paradajz raste na običnom šljunku, koji je smešten u posudu u kojoj se uz pomoć pumpe, gravitacije i sifona simulira efekat plime i oseke. "Voda koja teče kroz ovaj paradajz je voda iz ribnjaka, i praktično se radi o ekosistemu, u kojem za sada ne postoje sintetički dodaci", objasnila je Marija.

Glumica pokušava da ceo proizvodni ciklus prođe bez njih. Čak i ako bude morala da koristi neki od preparata, kaže da će dobro razmisliti. "Podloge od šljunka su povezane sa tankovima u kojima se nalazi riba, te je upotreba sredstava koja bi mogla imati štetne posledice, po ribu, nemoguća", kaže Marija.

Ona očekuje da u ovom paradajzu količina hranjivih materija i antioksidanasa bude veća nego kod standardno gajenih paradajza i ima nameru da to proveri nekom od laboratorijskih analiza kad plod prispe. Ona podseća i na važno pravilo za sve koji gaje paradajz: "nikada, ni pod kakvim uslovima, ne se sme skidati više od 1/3 lišća." Obožavaoci su oduševljeni Marijinim objavama i čestitaju joj na trudu i radu!

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna