Marija Petronijević objavljuje na svom Instagram nalogu detalje sa svog seoskog imanja i uvek dobije mnogo pohvala od pratilaca. Glumica koja je napustila Beograd i vratila se u rodno selo Visibabe uživa u gajenju biljaka i domaćih životinja.

Sad je posejala seme rukole i ono je lepo isklijalo. Tek sad se vidi koliko će tu posla biti.

"Počela je i ona da niče. Još 30 dana do prvog branja", napisala je Marija. "Svako seme sam stavila u ovaj kontejner, i čini mi se da napunim jedan od 300 polja bila mi je potrebna večnost. Em su sitna zrna, em se kontejneru ne nazire kraj.

Sin Marije Petronijević prohodao
ATA / Antonio Ahel 

Sad kada je počela da niče primećujem da sam u pojedine "ćelije" stavila i po dva zrna", piše Marija.

Ona je uspela da napuni 10 kontejnera, što znači da će biti oko 3000 biljaka. Tu je tek početak poslu, jer već sledeće nedelje mora da isklijale biljke seli u veće ćelije.

"Možda je bilo pametnije da sam odmah to punila u veće, mada nisam bila sigurna u klijavost", piše Marija koja će početkom juna imati lepu berbu veoma zdrave salate.

rukola-min.jpg
Shutterstock  

Rukola je bogata vitaminom C, karotenom, vitaminima B-kompleksa, pektinom, kalcijumom, fosforom, gvožđem, magnezijumom, kalijumom i bakrom.

Ne propustite da je dodate u zelenu salatu ili paradajz, možete da je naseckate i u čorbe, a daje lep ukus picama i sendvičima.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna