Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saveti

PRIPREMA STANA ZA KREČENJE: ovi saveti će vam pomoći da lako i brzo očistite haos posle molera

Autor Ivana Martic
Autor Ivana Martic

Uz nekoliko praktičnih saveta, lako ćete očistiti haos posle molera i krečenja!

Izvor: Foto: Profimedia

Kako treba zaštititi stan pre krečenja kako biste ga lako očistili kad posao bude gotov?

Ovih 5 saveta će vam olakšati rad:

1. Zaštitite utičnice

Vrata od plakara i ormara osigurajte zaštitnom krep trakom, a posebno pripazite na komode i ormariće jer se u suprotnom mogu otvoriti kad ih budete pomerali. Takođe, ovom trakom obložite i sve prekidače i utičnice kako ne bi bile umazane bojom i kako voda ne bi eventualno ušla u njih.

2. Nameštaj grupišite u centar sobe

Krečenje će ići znatno lakše ako odredite jednu prostoriju u stanu u koju ćete prebaciti sav nameštaj iz drugih prostorija. Ukoliko nemate dovoljno prostora da sve stavite u jednu sobu, gledajte da nameštaj, posebno onaj glomazniji, u svakoj sobi grupišete na sredinu.

3. Nabavite dosta najlona

Pre nego što dođe vreme za krečenje, obavezno pribavite najlon širine nekoliko metara, koji ćete razvući preko cele površine poda po čitavom stanu. Neka ovaj najlon bude deblji i jači kako se ne bi pocepao prilikom pomeranja kanta, merdevina...

4. Prekrijte ormare

Kao i podove, i svaki komad nameštaja treba da prekrijete najlonom, s tim što vam za to može poslužiti i onaj tanji. Tako ćete biti sigurni da farba i kreč neće prsnuti na neku komodu ili sto i napraviti štetu. Pored najlona, mogu dobro poslužiti i stara ćebad i čaršavi.

5. Zaštitite prozore, radijatore i vrata

Tokom krečenja često se uprljaju i zamažu i prozori i radijatori, te ih zato ne zaboravite. I njih možete prekriti tankim najlonom, samo je važno da im pratite ivice i oblik. Na vrata nalepite najlone krep trakom, a pervajz lajsne i štokove možete da skinete. Obavezno ih obeležite kako bi vraćanje išlo lakše - napišite za koja su vrata i koja lajsna ide levo a koja desno.

Priprema za krečenje će ići mnogo lakše ako na radiju ili telefonu pustite dobru muziku.

Izvor: Kurir

Tagovi

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...