Jelena Karleuša voli da se hvali vilom na Dedinju u kojoj živi sa ćerkama Nikom i Atinom. Uživa, kako kaže, u terasi i dvorištu sa pogledom na pola Beograda.

Terasu je uredila u ružičastim tonovima, a tu su i popularni detalji kao što je pampas trava. Ova biljka je postala obavezni deo slika na Instagramu i Jutjubu skoro svih influenserki i blogerki.

Atraktivna pampas trava se lako gaji, pa je sve češća i u srpskim dvorištima. Izgleda veoma efektno, a u jesen veći broj srebrnih cvasti završi kao ukras u sezonskim venčićima pa čak i u svadbenim aranžmanima. Pred Novu godinu, mnoge će stići i na jelke.

terasa jelene karleuse 5.jpg
Instagram / karleusastar 

Pampas trava voli toplu klimu i toleriše sušu, a ako joj se obezbede dobri uslovi, može čak i da bude invazivna vrsta. Oni koji ne žele da im se ova biljka razmnoži za dvorištu poručuju obavezno sterilne primerke.

terasa jelene karleuse 2.jpg
Instagram / karleusastar 

Treba dobro voditi računa i o tome gde ćete postaviti pampas travu, jer raste vrlo visoko i ima široki žbun. Zato može da blokira vidik, pa pazite da ne bude u liniji prozora i pogleda sa terase.

pampas trava.jpg
Shutterstock  

Mnogo opasnije posledice mogu nastati ako je stavite u blizinu roštilja - izuzetno je zapaljiva pa treba sprečiti svaki rizik od požara.

Na kraju, budite pažljivi dok radite oko nje - ivice tankih, dugačkih listova mogu biti oštri kao žilet. Još slika Jelenine terase i dvorišta pogledajte u galeriji slika.

Instagram / karleusastar S pogledom na prelepo dvorište

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

INA GARDIJAN PLEŠE NA KONCERTU ALEKSANDRE PRIJOVIĆ Instagram/inagardijan