Smaragdozelene sadnice šimšira obično se koriste u formalno uređenim cvetnim enterijerima ili eksterijerima, a posebno su popularne u paru, na primer, s obe strane ulaza ili kapija. I vi možete da komponujete bar jedan kutak na terasi u elegantnom stilu, ali je važno da na tom mestu ne bude direktnog sunca.

Takođe, odaberite zemlju što boljeg kvaliteta, a najbolje je da koristite humus. Biljku postavite tako da bude ukopana do prvih grana, oko biljke treba dobro da sabijete zemlju i obilno zalijete. Ako se vremenom zemlja u posudi slegne, kasnije dodajte novu i dopunite sud, ali nikako ga nemojte prepuniti. Dno saksije obavezno mora imati rupu i idealno je da bude i malo odmaknuto od podmetača da bi voda mogla nesmetano da otiče. Radi dobre drenaže, stavite na dno sitniji kamen ili pesak u sloju debljine 5-8 cm.

Sadnicu treba redovno zalivati i đubriti, a presađivanje se vrši na svake 2-3 godine. Sa šimširom valja biti strpljiv jer vrlo sporo raste, ali će on nagraditi sve uporne ljubitelje svojom velikom otpornošću.