OVAN

POSAO: Ovan koji se bavi prodajom imaće sreće da napravi dobre ugovore, ne samo za ovaj mesec već za period tokom cele godine pa i dalje. Novac vam je opsesija tokom ovog perioda pa ćete morati da se dobro organizujete kako nebiste trošili uzalud. Ovan koji traži posao za stalno verovatno ga neće naći, ali bi trebalo da prihvati sve što mu se nudi na kratko ili povremeno.

LJUBAV: Ovnovi u braku ili dužoj vezi imaju zadatak da naprave kompromis sa partnerom. Biće to mesec ljubavi, nežnosti, iskušenja. Potrebno je biti strpljiv, ne odustajati od prave ljubavi. Ženski pripadnici ovog znaka biće u prilici da urade nešto posebno na emotivnom polju. Muški Ovan ima mogućnost za tajnu vezu, posebno pred kraj meseca kada se prave aspekti Venere i Marsa koji daju strast i podižu adrenalin.

ZDRAVLJE: Očekujte bolje zdravlje, a samim tim i imunitet. Ipak, mnogi Ovnovi znaju da u ovom periodu imaju problem sa grlom, a često su to hronične upale, kašalj, posebno alergije. Savetuje se puno čajeva. Sredina meseca je najosetljiviji period za zdravlje.

BIK

POSAO: Sada je šansa da se stabilizujete i da počnete da razmišljate o novim planovima za naredni period. Vezanost za inostranstvo je evidentna, a posebno ćete imati susret sa muškom starijom osobom koja će vas uvesti u svet velikih korporacija. Morate da očuvate svoje veze, dostojanstvo, pre svega sebe i neku svoju intuiciju koju koristite u svakoj prilici. Novac vam je imperativ ali morate da čuvate svoje zalihe, neće biti lako u drugoj polovini meseca kada imate aspekt da uložite u posao koji nije za vas. Veliki oprez tokom februara se preporučuje.

LJUBAV: Vi ste zemljani znak, ali zbog svoje pomalo spore prirode volite da imate pored sebe često vetropiraste osobe koje su brže od vas samih. Jedna osoba u znaku Blizanaca će vam pomoći da se stabilizujete i pronađete svoj put ljubavi. Ovo bi moglo da bude interesantno i pokreće jednu zaista veliku i snažnu energiju koja ima priliku da postane jaka i uspešna veza tokom meseca, pa i u budućnosti. Bikovi u braku ili vezi imaju šansu da se stabilizuju do kraja meseca. Veza i komunikacija mogu biti loši ali pomoć prijatelja i savet jednog Ovna može biti od velike koristi za vašu zajednicu.

ZDRAVLJE: Osetljivi ste na viruse, grip koji je harao tokom januara, a nije nemoguće da se to desi i tokom ovog perioda. Imunitet je oslabljen.

prehlada.jpg
Shutterstock  

BLIZANCI

POSAO: Za sada samo veliki planovi, ideje. Morate da se stabilizujete kako biste bili u prilici da tu svoju zamisao ispratite na realnom nivou. Potrebni su vam saradnici kako biste pokrenuli posao. Ne možete sami ovoga puta, već ćete uraditi jednu veliku organizaciju posla i pokrenuti sve oko sebe. Početak meseca će biti otežan, ali kako idete ka kraju tako ćete i vi ići napred i novac stiže sve brže i u većoj količini. Trebalo bi da sarađujete sa osobama koje su vezane za istok jer vam tamo leži veliki uspeh i sve će biti bolje ukoliko prihvatite nov talas saradnje.

LJUBAV: Blizanci u braku ili vezi mogu pokazati izvesni problem u komunikaciji sa partnerom. Zapravo to se dešava i mesec dana unazad ali sada je potrebno da budete uz partnera i date podršku jedan drugom, predviđa mesečni horoskop za februar 2024. Sigurno je da ćete provesti jedan period zajedno, posebno ako idete na zajednički zimski odmor. Slobodni Blizanci imaju šansu da upoznaju novu ljubav u svom okruženju ili je već to poznanstvo zaživelo, sada kao prijatelji mogu polako da razmišljaju o vezi i ljubavnoj energiji koja može da se razvije.

ZDRAVLJE: Potrebno je utopljavanje. Skloni ste prehladi, nazebu a najviše vam stradaju bubrezi, oči i sinusi tokom februara. Često ne vodite računa o svom zdravlju, posebno ako idete ovog meseca na zimovanje.

RAK

POSAO: Rak ima sreće kada je posao u pitanju jer mu njegova neiscrpna energija neće dati mira i stalan rad, žurba, nemanje vremena za sebe biće aktuelni u ovom periodu. Važno je biti aktivan. Mada, druga polovina meseca može biti pomalo loša kada je novac, finansije i ulaganja u pitanju. Sve se dešava sa razlogom jer morate napraviti radikalnu promenu, posebno morate postaviti stabilne temelje sa nadređenima. U sukobu ste sa autoritetom i to nije dobro za dalji poslovni angažman. Sarađujte sa vatrenim znakovima, posebno sa Strelcem ili Ovnom koji mogu biti od velike pomoći.

LJUBAV: Za Rakove u braku ili vezi, stanje na emotivnom nebu se poboljšava.Verovatno ste imali noći i dane koji su bili hladni i prazni bez reči, ali se sada situacija menja i vi možete polako da uđete u stabilniji period. Za one koji su sami mesec februar može biti veliki izazov jer ljubav novu srećete negde dalako, neko ko nije fizički blizu vas. Verovatno ćete provoditi dane i sate na internetu i tražiti idealnu ljubav ili ćete zbog posla putovati, upoznati nekog ko će vas zainteresovati. Lepi i romantični trenuci su pred svim pripadnicima ovog sazvežđa i trebalo bi da uživaju.

ZDRAVLJE: Potreba za više aktivnosti. Iako ste neko ko konzumira mnogo hrane, posebno slatko, moraćete taj višak šećera da izbacite na aktivniji način, nikako sedenjem i grickanjem ispred televizora.

portret zene.jpg
Shutterstock  

LAV

POSAO: Februar je mesec kada dobijate nove saradnike, osobe sa kojima možete da ostvarite san o velikom privatnom poslu. Ovan i Jarac su idealne osobe za vas i treba da sledite njihovu intuiciju i njihovu strategiju poslovnosti kako biste uspeli u svojim idejama. Samo posao u inostranstvu u ovom mesecu može da vam pomogne. Usmerite se na posao koji znate da radite i nemojte da se okrenete nekim navodno lakim zaradama jer sve je to zamka. Vi ste sposobni za sve i polako koračajte svojim putem. Veći novac u drugoj nedelji meseca.

LJUBAV: Za one koji su u braku ili vezi februar može pomalo biti mesec razdvojenosti. Vaš posao čini da budete hladni ili ne dovoljno bliski i otvoreni. Potrebno vam je da provodite vreme sa partnerom mnogo više kako biste popravili situaciju. Pred kraj meseca stepen bliskosti raste. Slobodan Lav ima takoreći krila koja je raširio i kreće u pobede. Idealna ljubav kažu postoji u pesmama i bajkama, ali Lav zna da ona postoji u realnosti. Susret sa osobom koja ima dara za umetnost, sport, rad sa decom biće idealni spoj.

ZDRAVLJE: Prva polovina meseca i može biti aktivna, ali druga polovina meseca nije dobro pokazana kroz aspekte. Lenjost i preterani hedonizam su velika opasnost za ovaj znak. Samo kretanje leči sve.

DEVICA

POSAO: Prva polovina meseca je jako uspešna u uslužnim poslovima. Spremni ste sve da radite i uradite za dobar posao i za ljude koji rade sa vama. Kako je Uran u polju inostranstva, izazova i novih znanja, onda očekujte nagle preokrete u saradnji sa drugima u samom odnosu sa nadređenima, ako ste privatnik onda ćete menjati posao ili dobiti još jednu ponudu. Bilo bi dobro da se posvetite tome da više reklamirate svoj rad, dela, proizvode koje prodajete. Novac zarađujete u periodu između 13. i 17. februara i 21. i 25. Device koje traže posao mogu imati uspešan period od treće nedelje u mesecu.

LJUBAV: Teško je doći do ljubavi, ali borite se kao i uvek. U prvoj polovini meseca možete očekivati i raskid, svađe, prepirke, nerazumevanje. To je sve teško za jednu Devicu da prihvati, ali bolji dani dolaze tek pred kraj meseca kada možete obnoviti jednu staru vezu. Dosta dvoumljenja, dosta razmišljanja da li da se nastavi, ali bićete i više nego srećni da se taj neko vrati. Druga polovina meseca biće značajna za one koji su u braku ili vezi. Ako je bilo tenzije sada je vreme da se stvari smire, pokrenete ponovo ljubav i strast.

ZDRAVLJE: Potreban vam je vazduh, priroda. Devica ima problem sa šećerom jer ne troši energiju na pravi način, a nervoza i glukoza rastu. Hrana je lek, a kretanje, vežbe i sport isceljenje.

vezbanje 2.jpg
Shutterstock  

VAGA

POSAO: Dobar period za sve Vage koje žele da napreduju ili pokažu svoj talenat. Imaćete priliku da otputujete u inostranstvo i tamo napravite jako dobar posao koji vam može biti odskočna daska za celu 2024. godinu. Vaša hrabrost i entuzijazam su zaista toliko veliki da možete da pomerite brda i planine. Vage koje nisu zaposlene, evo planetarne pomoći i to će sigurno biti ono što se očekuje od vas tokom februara. Najbolji za saradnju za vas su Ovan, Jarac, Rak, Vaga, ili osobe u znaku Lava, Škorpije i Bika...

LJUBAV: Potrebna vam je stalna podrška partnera, a često osećate da ste bez toga. Ako iko može da ima taj osećaj onda će to sigurno da ima jedna Vaga. Po aspektu možete da računate na nepoverenje partnera ali morate da se stabilizujete kako biste i dalje držali sve u svojim rukama. Posebno Vage u braku ili vezi moraju biti obazrive u komunikaciji sa partnerom jer će jedino tako moći da poprave odnose. Za one koji su sami to će uskoro biti davna prošlost jer vam se na zimskom putovanju smeši nova ljubav.

ZDRAVLJE: Obratite pažnju na način ishrane. Ovo je period kada su Vage sklone najlakšem i najbržem gojenju.

ŠKORPIJA

POSAO: Vladar vašeg polja posla Mars je upravo u četvrtom polju, pa će vas taj aspekat sam terati da radite i to prekovremeno, da se okrenete poslovima koji traže akciju, ali novac vam stiže iz inostranstva. Možete biti zaneseni nekim poslom koji izgleda kao laka zarada ali vam je savet da u sve što ulazite budete oprezni. Važno je da slušate svoju intuiciju i to će biti pravi pogodak za vaš poslovni uspeh. U drugoj polovini meseca očekuje vas poziv ili saradnja sa stranim investitorima. Pazite šta potpisujete. Pokušajte da sarađujete sa Devicom ili Jarcem.

LJUBAV: Veoma ste skloni tajnim vezama, to posebno važi za one koji su već u braku ili dužoj zajednici. Sklonost ka strastima i zaljubljenosti vas "kida" i nikako ne možete da se zaustavite. Trebalo bi da imate pored sebe prave prijatelje koji su uz vas kako bi vam otvorili oči. Za one koji nisu u vezi, postoji šansa da se stanje popravi sa novim poznanstvom. Imaćete veoma zanimljiv i dinamičan mesec kada su emotivna dešavanja aspektovana. Verujete u ljubav sa Ovnom, Devicom ili drugom Škorpijom koja u vama budi ludu strast.

ZDRAVLJE: Skloni ste akutnim upalama. Čuvajte donji deo stomaka i lumbalni deo kičme. Mlade Škorpije da posete ginekologa ili urologa.

Mesečni horoskop za februar 2024 godine
Shutterstock  

STRELAC

POSAO: Od samog početka meseca imate povoljne aspekte koji mogu podići nivo zarade. Ali vas u principu zanima i sam posao koji radite jer volite promene, uzbuđenja, putovanja. Komunikaciju koju vi imate sa drugima - to možemo nazvati savršenim. U prilici ste da dobijete zaštitu sa neba i da napravite posao stoleća. Mada, pazite na novac od druge polovine meseca, iako imate sreće. Oni Strelčevi koji su nezaposleni imaće podršku jednog Bika ili Blizanca koji može da pomognu i budu pokretači dobrog poslovnog projekta.

LJUBAV: Ako ste u braku ili vezi, opet vas muči ili podiže tajna veza. Nekako kao da ne možete bez toga. Teško da vam se neko iskreno svidi i pokrenete neku realnu priču. Morate više verovati u sebe. Kao da ste se utopili u svoju već dobro poznatu slobodu. Teško da ćete naći mir pored jedne osobe. Strelčevi koji su sami mogu očekivati poznanstvo sa Rakom, Bikom ili Vagom.

ZDRAVLJE: Zdravi ste. Mars kroz treće polje traži da se odlučite, da li da se aktivirate ili da ostavite to po strani. Kretanje je za vas lek.

JARAC

POSAO: Ne bi trebalo da ulazite u konflikte ili započinjete posao sa osobama sa kojima se ne slažete. Često želite sve odjednom, ali to ne ide tako. Jupiter u vašem petom polju daje snagu za privatan biznis. Već od desetog februara možete očekivati bolju "klimu". Imate priliku da radite na dva različita mesta i tako postanete zaista odlični u onome što radite. Organizacija posla je jedna od bitnih osobina koja vas čini moćnim. Ne žurite, vreme radi za vas. Bolji period je već od kraja meseca.

LJUBAV: Emotivno ste sazreli za ozbiljnu vezu, mada ste poljuljani avanturama i to često. Ako ste u braku ili vezi morate biti oprezni sa finansijama jer vam nisu naklonjene ni vama ni partneru pa će to biti razlog svađe. Bolje je da uživate u nekim malim stvarima koje "život znače” nego da se stalno vrtite u krug oko sitnica koje vas u suštini blokiraju. Ako ste sami onda je za vas druga polovina meseca gde i vi možete biti maštovitiji i emotivniji, nežniji za ljubav i za iskrenaa osećanja. Rak, Ribe, Škorpija su idealni partneri u ovom periodu.

ZDRAVLJE: Nije ništa novo ako ste opet prehlađeni. Niste pažljivi, često se hvalite jakim zdravljem a onda sve to nekako preko noći s jednom temperaturom padne. Više vitamina, minerala, kretanja, vazduha…

shutterstock_1865153395 (1).jpg
Shutterstock  

VODOLIJA

POSAO: Posao ne mora da bude stresan niti da ga menjate, ali morate da nešto u okviru njega da promenite. Vaši prijatelji i saradnici su ovoga puta na vašoj strani, tako da ćete biti u prilici da se stabilizujete i pokrenete. Novac će vam dolaziti nekim novim, čudnim putem. Stoga budite stabilni i da uložite u prave stvari. Posebno će vam druga polovina meseca biti interesantna jer će vam se pojaviti osoba koja će ponuditi nešto novo da radite, a vi ćete naravno prihvatiti jer jedino tako možete da pobedite svoj unutrašnji nemir koji je stalno prisutan kada je posao u pitanju.

LJUBAV: Ovo je period stabilnosti za sve one koji su u braku ili vezi. Vi volite napetost jer vas stres zapravo i pokreće. Uran je planeta iznenađenja, pa ne znamo kakvo nas to iznenađenje čeka, lepo ili loše, malo ili veliko. Ali intuicija i vizija ovog znaka zna da prepozna situaciju. Ljubavi će biti napretek. Slobodne Vodolije kojih ima puno, potrudiće se da preokrenu situaciju na bolje, a posle desetog u mesecu mogu očekivati zanimljivo poznanstvo sa osobom koja se bavi edukacijom. Dobar odnos sa vatrenim znakovima.

ZDRAVLJE: Premor koji stalno osećate je nešto što ne prestaje ali je to više od loše energije. Čuvajte se loših misli.

RIBE

POSAO: Prva polovina meseca je odlična. Morate dosta toga da uradite i bićete na pravom putu do uspeha. Pazite na novac od 17. februara jer ste skloni naglom trošenju bez razmišljanja. Pojaviće vam se osoba koja nije dobar saradnik, ali ćete vi biti zaneseni i misliti da je to neko "pravi". Posavetujte se sa Ovnom, Bikom ili Jarcem, oni su dobri prijatelji i neko ko zna da pruži pravi poslovni savet. Imate uvek inspiraciju za bolji život. Ljudi oko vas to cene i možete biti veoma nagrađeni za neke nove ideje koje pružate.

LJUBAV: Vama odgovaraju osobe iz vodenog i zemljanog elementa. Možda ćete sa Devicom ući u ozbiljnu vezu ako ste sami, ako niste a sreli ste se onda je to tajna veza koja neće trajati dugo, suviše su jake emocije, da bi bila tajna. Ili ste upoznali Škorpiju koja ni za trenutak ne želi da čuje da je druga, a kamoli tajna veza... U svakom slučaju lep period i pun dinamike za ponekad uspavane Ribe. Inostranstvo vas privlači, to je samo odmor, kraći put ako ste sa osobom u braku ili dužoj vezi.

ZDRAVLJE: Emotivna preosetljivost može da ugrozi pojedine organe, posebno rad želuca ili žuč. Krećite se više i ne razmišljajte negativno.

Pročitajte i Lunarni kalendar za 2024. godinu.

BONUS VIDEO

ODLIČAN PERIOD ZA SAMO JEDAN ZNAK, A ČAK NJIH 7 OČEKUJU TURBULENCIJE! Astrolog: Promene nastupaju krajem januara, a posebno u maju kurir televizija

Za još saveta u vezi sa astrologijom i numerologijom, tumačenje horoskopskih znakova, izradu natalne karte... posetite YouTube kanal Astrolog Darka Cvetković.

Svima dobro poznata sa televizije i iz novina. Sa preko 30 godina iskustva. Svoje izuzetno znanje usavršila je i za oblasti kristaloterapije, tumačenja snova, rituala sa viskom kao i izuzetnim tehnikama uklanjanja negativne energije.

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.

Zabranjeno preuzimanje dela ili citavog teksta i/ili foto/videa, bez navodenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišcenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Tekst: Lepa&Srećna / Astrolog Darka Cvetković