OVAN

Ako želite da uložite u nova znanja i edukacije u svoje zaposlene, iako se dvoumite, trebalo bi da se okrenete pozitivnijem mišljenju jer će vam se isplatiti. Period iza vas je dobar. Imate odličnu perspektivu za zaradu a radnici žele po svaku cenu da ih postavite blizu vas. Inspirativni ste i možete da očekujete na dobar prijem kod svih saradnika. Emotivno partner bi trebalo da prihvati vaše oštre kritike. Verovatno ćete imati zajedničke neplanirane troškove ali rešavate to do kraja meseca. Nema potrebe da se uvlačite u pozajmice i dugovanja koja mogu da vas razjare i vašu zajednicu unište. Ovnovi koji su slobodni mogu da računaju na jedan iznenadni slučaj sa osobom koja je rođena u znaku Lava ili Device. Verovatno je to neko sa posla. Važno je da u drugoj polovini meseca napravite dobru "podlogu" za početak nove ljubavne veze. Zdravstveno ne razmišljate previše o ishrani koja vam pravi probleme sa želucem koji je previše osetljiv.

BIK

Jak mesec za Bikove. Ako ste neko ko sanjari i ima više ciljeve, onda ste na pravom mestu. Pojačana peta kuća znači da ćete biti i više nego kreativni. Umetnost, sport, muzika, film. Otkrite još to skriveno u sebi i prepustite se radu koji će vam doneti puno novca. Sarađujte sa osobama iz znaka Ribe ili Vaga. Ako ste u braku, možete da računate na više pažnje i manje svađe sa voljenom osobom. Druga polovina meseca je važnija za vaše sazvežđe, jer u tom periodu možete očekivati puno udvaranja. Bikovi koji su usamljeni mogu da prosperiraju kroz vezu u kojoj budu tokom meseca. To je jedno novo poznanstvo sa osobom koja je prilično zatvorena, ali ima strasti u sebi gde ćete vi pomoći da se to razvije. Srećni dani vam predstoje sa Jarcem ili Devicom. Zdravstveno doći će do disbalansa u radu žlezda. Dižete sami sebi tenziju oko posla i novca, a nemate potrebu za tim.

BLIZANCI

Kao i uvek dobri aspekti za novac. Dobre vesti stižu na sve strane tako da ćete se okrenuti sve više poslovima koji daju bržu zaradu. Mada Blizanci koji imaju svoje firme imaće sreće u narednom periodu jer neće toliko da se trpe tražeći dobre ili bolje saradnike. Oni će jednostavno sami doći. Brak vam je bitan u ovom periodu i morate da se stabilizujete ukoliko želite da ostanete u toj zajednici. Stalno ste podstaknuti nekim udvaranjima sa strane i skloni ste duplom životu. Moraćete da prelomite brak ili sloboda. Blizanci koji već imaju drugu vezu ona može da im pruži veću stabilnost od braka u kom se nalaze. Ako ste slobodni, tražite novu ljubav. Verovatno je u bližem okruženju. Preporučljivo je kretanje i druženje što više. Zdravstveno imate otežano disanje kao prepreka ka dobrom zdravlju, posebno Blizancima u srednjim godinama. Podložni ste alergijama, astmi.

RAK

Pomračenje Meseca nas očekuje krajem meseca. Taj uticaj je veoma važan za sve Rakove, pa ćete biti u prilici da se suočavate sa nadređenima na teži ili grublji način. Važna je kontrola jer ćete svakako završiti sve što treba, posebno papire koji znaju da vam naprave problem u radu. Rakovi koji traže posao biće pred njima, ali nikako da shvate da je to baš ono što traže. Najbolje je da radite u nekom svom aranžmanu ili da imate dodatni posao koji će vam omogućiti i bolje finanasije. Emotivno rešavate sve nesuglasice koje imate u vezi. Iako vas prati period koji jeste teži za većinu pripadnika ovog sazvežđa, vi svakako znate vaš put ljubavi po vašoj intuiciji. Druga polovina meseca donosi stabilnost u braku ili prinovu. Zdravstveno su vam potrebne dijete.

LAV

Početkom meseca mogu biti manji problemi. Pomračenje Sunca sredinom druge polovine meseca pa će vas zaseniti u vašim planovima i učiniti vas zaboravnim. Za Lava je to nepovoljno i nedopustivo jer mogu važni planovi da se izvitopere. Pazite na novac od 10. oktobra, a posebno planirajte da se organizujete bolje i samostalnije, jer će vam to doneti više mogućnosti zarade, bolje saradnike. U emotivnom smislu blistaćete na polju ljubavi pa ako ste sami nećete biti više jer je period koji vam daje potpuno otvaranje. Ako ste u braku, onda vam predstoji mir i blagostanje u braku. Ukoliko ste u dužoj vezi, znaćete kojim putem da idete. Da li ćete izabrati tu osobu ili idete dalje i menjate, sami odlučujete. U svakom slučaju nemate tenziju oko toga. Potrebno vam je više kreativnih vežbi kako misaonih tako i fizičkih.

DEVICA

Device su spremne na preokret. Znak koji ima predispoziciju za uspeh u narednih meseci koji predstoje. Oktobar je odličan mesec da presečete ono što vam smeta. Nećete biti žrtva, nećete biti posla, saradnika, kolega, direktora. Sada vam je svest ojačala i možete da računate na poboljšanje standarda života i rada. Ako tražite nov posao u pravo vreme ga i dobijate. Sarađujte sa svim znakovima sazvežđa, nikad ne znate ko vam može biti od pomoći, a ko od koristi. U ljubavi očekujte harmoničan bračni život. Verovatno ste se stabilizovali tokom predhodnog perioda i želite da se to nastavi. Moraćete da se okrenete deci i njihovom obrazovanju. Slobodne Device prati sreća kroz novo poznanstvo sa Bikom ili Škorpijom. Potrebno vam je malo dinamike i dešavanja koji guraju na akciju. Dobri dani za lečenje sreda, četvrtak i nedelja. Čuvajte se povreda, padova, kičma osetljiva.

VAGA

Kod Vage je sve podložno estetici i lepim stvarima. Venera vaša vladarka ulazi u znak Device 9 oktobra i tu se zadržava pa skoro mesec i po dana. To je polje vaše 12. kuće, gde ćete morati da se posvetite svojim unutrašnjim vizijama i planovima. Pred kraj meseca možete doživeti ekspanziju na polju finansija, a uspećete da naplatite stare dugove koji su zaostali iz perioda kada vam je bilo najteže da se stabilizujete kroz novac. Zbog uticaja pomračenja Sunca koji će se osećati pa i do kraja oktobra ipak na vas neće ostaviti takav utisak. Vi ste gvozdena volja i borac samim tim neko ko može da prevaziđe teška vremena. Tajne veze, duple veze su uvek aktuelne među pripadnicima ovog znaka koji su u braku. Ako ste slobodni onda upoznajte voljenu osobu na nekom skrovitom mestu, možda neki ugostiteljski objekat koji nije posebno posećen ali za vas je mesto ljubavi. Vitalnost, dobra kondicija, vežbe su veoma bitne za zdravlje tokom ovog meseca.

ŠKORPIJA

Škorpioni mogu imati brigu već u samom startu meseca. Novac vam je bitan kao i uvek a stari dugovi još uvek negde stoje. Ipak započinjete nešto novo. Vi ste zanimljiv saradnik za nove projekte, pa ćete svoje znanje i ideje da provučete u nešto drugačije. Biće vam isplativo. Nećete imati problema sa novcem, bar ne u naplati dugovanja. Čak postoji mogućnost da se poslovno proširite ali za sada je dobro da idete postepeno, što je ujedno i savet. Ljubavno ste veoma angažovani. Aktivan i atraktivan društveni život vodite. To vam je potrebno jer se tako oslobađate stresa ukoliko ste sami. Teže je onima koji su u vezi jer su na ivici raskida. Sve vas nervira. Možda ne bi bilo loše da kažete da vam ne odgovara ta zajednica više i tako se oslobodite stresa. Dok Škorpija u braku mora da povede računa o svojoj posesivnosti i ljubomori. Na vama je da izaberete kako da postupate. Urogenitalni trakt osetljiv. Čulo vida može biti problematično.

STRELAC

Morate da sačekate bar prvu nedelju meseca da prođe kako biste osetili razliku u poslovnim dešavanjima. Posle 10. oktobra očekujte pozitivne promene. Bićete podstaknuti jednom Devicom koja može da vas podrži u vašim snovima i radu. Ovo je period za sve trgovce, menadžere, komunikacione sisteme koji žele da dalje razvijaju posao, proširuju i pripremaju za naredni period. Vaše emocije su spremne za dobru vezu. Obično ste idealista i svaki put mislite da ste naišli na osobu koja vam odgovara, ali isto tako se i brzo prevarite. Iskoristite tu svoju zrelost da prepoznate pravu osobu za vas. Mnogi Strelčevi su imali raskid sa Vagom, Škorpijom ili Lavom. Nije poželjno da se opet vezujete za isto sazvežđe. Strelac u braku ima svoj plan kako treba da živi u zajednici. Deo tog plana je njegova sloboda bar dva sata preko dana. Zdravstveno obratite pažnju na skoro ceo skeletni sistem, muči vas sve više. Proverite krvnu sliku.

JARAC

Oktobar je jedan od važnijih meseci za Jarčeve. Tada je Sunce u njihovom prirodnom desetom polju pa kaže da moraju mnogo da rade a posla ćete imati i previše. Iako je oktobar vrlo karakterističan za vas jer tada se menjate kao i posao koji radite budite sigurni da ćete se otisnuti u mnogo bolji svet poslovanja i saradnika koji su vam privlačni za dalji uspeh. Bavite se menadžerskim poslom. Dobri ste u organizaciji i iskoristite te aspekte. Žene u ovom znaku mogu imati više sreće u ljubavi od muškaraca. Pred vama je period gde ćete se okrenuti iskrenim emocijama posebno one žene koje se odluče da potisnu karijeru u korist ljubavnog života. Idealan partner je uvek onaj koji radi, ambiciozan, ali sve ostavlja kada je sa vama. Jarčevi u braku moraju da se posvete kući, primarnoj porodici kako i roditeljima koji mogu biti opterećenje. Važno je da imate dovoljno vremena za iskrene reči ili savete. Zdravstveno vas opterećuje problem sa telesnom težinom ili prehlade. Mnogo se umarate, malo minerala unosite.

VODOLIJA

Početom meseca možete imati otežanja na poslu koji već radite. Ne pronalazite zajednički jezik sa saradnicima ili nadređenima. Ali svaki početak je težak. Bolji dani za vas su druga polovina meseca oktobra. Bićete zaštićeni i svaki posao koji radite predstavlja će za vas lakoću i strast prema onome što činite. Neće biti problema sa novcem, ali ako vam duguje jedan Rak ili Škorpija, onda ćete morati da se napregnete da biste vratili svoj novac. U buduće pazite sa kim radite. U ljubavi ste emotivni, previše. Nekada plaćate cenu toga, ali ipak znate šta hoćete. Veza koja je pred vama nije jednostavna, ali će biti puna strasti. Ostajete u njoj dok god vam je prijatno. Ako ste u braku onda pomalo nervoza u odnosu sa partnerom. Možda blago udaljavanje. Mada, sačekajte kraj meseca koji je bolji period za pomirenje i pre svega razumevanje. Zdravstveno obratite pažnju na svoj metabolizam.

RIBE

Interesantan mesec za vaše sazvežđe. Daroviti ste da brzo zaradite. Od malo dinara pravite puno. Kad bi svi imali taj talenat? Potrebno vam je da se bavite poslovima koji traže intelektualan rad, brzo razmišljanje, ali i saradnju sa drugima. Dobro bi bilo da sarađujete sa Devicom ili Ovnom koji može da vam organizuje ceo posao. Vi ste vizionar i vamu su prepuštene ideje, mašta, kreativnost. Druga polovina meseca za ovo sazvežđe je pokazano kao putovanje i saradnja sa novim ljudima na tom putu. Mladi rođeni u znaku Ribe biće poneseni ljubavnom emocijom i strašću. Biće tu dosta udvaranja, udvarača, mnogo ponuda za muške Ribe. Žene neka pokažu sav svoj senzibilitet. Oni koji su u braku verovatno će dosta izlaziti ili putovati zajedno i na taj način svoju zajednicu ojačati. Bavite se sportom ili trčanjem koje je najprikladnije za ovo sazvežđe.

 Za još saveta u vezi sa astrologijom i numerologijom, tumačenje horoskopskih znakova, izradu natalne karte... posetite YouTube kanal Astrolog Darka Cvetković.

Svima dobro poznata sa televizije i iz novina. Sa preko 30 godina iskustva. Svoje izuzetno znanje usavršila je i za oblasti kristaloterapije, tumačenja snova, rituala sa viskom kao i izuzetnim tehnikama uklanjanja negativne energije.

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE

Tekst: Lepa&Srećna