Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dnevni horoskop

HOROSKOP - NAJVEĆI PUN MESEC U 2020: evo kako da vam se ostvari želja koju danas poželite

Izvor: Shutterstock

Žetveni pun Mesec je jedan od najjačih punih Meseca u celoj godini, a svakako je najveći i najsjajniji. To je pun Mesec koji je najbliži jesenskoj ravnodnevnici, i tada izlazi oko pola sata ranije nego što bi inače izašao, te je najbliže Zemljinom horizontu.

Zbog blizine horizontu deluje ogroman, blistav i veličanstven, a ima i specifičnu narandžastu sjajnu boju. Žetveni Mesec pada uvek ili u znak Riba, ili u znak Ovna. Ali ove godine nas očekuje u znaku Ovna, u četvrtak, 1. oktobra 2020. godine.

Zbog svog velikog sjaja, zračenja i blizine Zemlji ima ogromnu jačinu, uticaj i astrološki značaj. Kao što mu i samo ime kaže, žetven je, dakle on daje plodove našeg rada i truda. Ono što smo zasejali, sad je vreme da se ostvari.

Ono što smo zasejali, sad je vreme da se ostvari.

 Razmislimo šta smo najviše želeli proteklih meseci i u šta smo uložili najviše truda, pa na dan punog Meseca još jednom ponovimo želje i pošaljimo ih univerzumu na ostvarenje. Pošto se ovaj pun Mjesec događa u znaku Ovna, vreme je da se okrene nova stranica i napravi nešto novo, nešto što do sad nismo uradili.

Možemo da razmislimo šta bismo želeli da se promeni u našem životu, a nismo do sada usudili. Zato,  iskoristimo ovu energiju Ovna za hrabrost, snagu i odvažnost u krčenju novih puteva. Budući da se događa na 9,08 stepenu Ovna, neće mu naškoditi negativan aspekt Marsa u Ovnu sa Saturnom i Plutonom, jer su oni na udaljenijim stupnjevima. Tako da prepreka nema.

Ovaj Žetveni Mesec je u konjunkciji sa Hironom – velikim isceliteljem koji vida rane tamo gde smo nevini, bez naše krivnje, povređeni. Tako da možemo očekivati isceljenje starih povreda, pogotovo onih emotivnih.

Uticaj ovog Mjeseca najviše će osetiti Ovnovi i Vage, najzahtevniji će biti za Rakove i Jarce, a najpozitivnije će utjecati na Lavove, Strelce, Blizance i Vodolije. Također, njegov će uticaj jako osetiti oni koji imaju neku ličnu planetu – Mesec, Merkur, Veneru ili Mars, kao i podznak ili MC oko 10. stešena Ovna ili Vage.

I, ako bude, pod današnjim vremenskim prilikama Mesec vidljiv, ne zaboravite da se okupate u njegovoj svetlosti i sjaju i time napunite svoje energetske centre i moći vatrenom snagom Ovna.

Tekst: Irena Dumančić Baranja

Izvor: Astroportal

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...

Popularno

Najnovije