Merkur u znaku Vage boravi od 21. septembra do 10. oktobra 2018. godine.

Nakon radoholika Device, na red je dosla Vaga, koja se bavi samo odnosima sa drugim ljudima. 03. Oktobra Merkur je u kvadratu sa Plutonom iz znaka Jarca, pa ste verovatno osetili probleme u komunikaciji, u radu aplikacija ili u bilo kojoj vrsti kretanja ljudi ili informacija.

PROČITAJTE JOŠ: VELIKI FINANSIJSKI HOROSKOP ZA OKTOBAR 2018: mesečne astro prognoze za novac i posao

Devica je rad, rad, rad, ali sa Vagom tajna je u balansu. Međutim, taj balans je ovih dana narušen izazovnim aspektom od strane Plutona. Zbog toga, potrebno je naći novi način da usmerite svoj fokus i energiju.

PROČITAJTE JOŠ: OVE 3 OSOBINE KRASE ROĐENE U ZNAKU VAGE: šta krije najpravedniji znak Zodijaka

Iskoristite ovaj period da završite sve što odavno planirate Odradite napokon to generalno jesenje čišćenje kuće (koje je verovatno trebalo biti prolećno čišćenje, pa se oteglo), presložite police, napravite novi raspored nameštaja u dnevnoj sobi, pročitajte knjigu koju ste nekad davno započeli, spremite zimnicu, kupite sebi neki novi komad odeće za jesen.

Ovo nije vreme za velike životne promene, nema potrebe da pravite drame na emotivnom planu, ovaj tranzit Merkura ćete najbolje iskoristiti tako što ćete planirati. Planirajte zimovanje, planirajte buduće poslovne poteze, planirajte šta ćete čitati nakon što zavrišite sa ovom knjigom koja je dugo skupljala prašinu... Razgovarajte sa dragom osobom o nekim beznačajnim sitnicama, smejte se što više i jednostavno se utopite u šarenu svakodnevicu nadolazeće jeseni.

Astrolog: Miloš Tomić