Dnevni horoskop - sekstil Meseca u znaku Lava u sekstilu je sa Merkurom u znaku Vage što donosi dobru komunikaciju, moć rasuđivanja i sposobnost za donošenje važnih odluka, piše Lovesensa. Danas će se mnogi rešiti briga i otvorenog uma i srca kreiraće svoj život, a evo kojem znaku zvezde donose radost.

Rođeni u znaku Jarca, dugo ste se fokusirali na velike planove, pa ste pomalo izgubili kompas i osećaj šta je potrebno da bi se vaša veza razvijala. Međutim, danas se sve menja i spremni ste da u vezi ponovo pokrenete talas romantike i strasti. Partner je za vas pripremio divno iznenađenje - potrebno je samo da pristanete...

Usamljenim Jarčevima Saturn vraća pozitivan stav, dok im magija Meseca donosi divnu romantičnu ponudu. Uskoro ćete upoznati nekoga ko će vam se baš dopasti. Ovo nije površna veza, već dublji odnos koji obećava bajkovitu ljubav u budućnosti. Na poslu vas očekuju pozitivne promene, a naročito vam znači podrška kolega. Trigon Urana i Meseca donosi šansu za veliki uspeh - da li ste spremni za preokret sudbine?

PROČITAJTE JOŠ:

CELA TURSKA U ŠOKU! DA LI EMINA JAHOVIĆ OSTAJE BEZ BOGATSTVA: Mustafa Sandal besan, ali razlog nije ljubomora

VESNA TRIVALIĆ SE VRAĆA POSLE 17 GODINA: "Vraća mi se život, vraća mi se radost!"

CRNI MESEC U ZNAKU VODOLIJE DONOSI NEMIRE: evo koga će sudar sa energijom Marsa staviti na muke (do kraja oktobra 2018. godine)

HOROSKOP OPOMINJE! VENERA KREĆE RETROGRADNO: evo koji će biti posebno dramatični dani u oktobru

Jedna stvar koju ste oduvek želeli, ali je nikad niste dobili

Dolaskom u znak Škorpije Venera dobija intenzitet s kojim se malo šta može meriti te su naglašene njene zavodničke moći. Ona ide na sve ili ništa. Žudi za ljubavlju koja potpuno obuzima i intenzivnim emotivnim vezama te se ne boji da uroni duboko i dotakne i mračnu stranu stvari. Kada uskoro – 5. oktobra, na 10. stepenu Škorpije – krene retrogradno, "podsetiće vas na onu jednu stvar koju ste oduvek želeli, ali je nikad niste dobili. I inspirisaće vas da pokušate da je dobijete", kaže Angelina, koja vodi stranicu Astro Butterfy, a astrologijom se bavi više od 20 godina.

Kao i inače kad je retrogradna, Venera testira naše odnose i veze kao i naš ljubavni život pa tokom 40 dana njenog retrogradnog hoda imamo priliku da ih ponovo sagledamo i vrednujemo. "Nije slučajnost da je Venera retrogradna tačno 40 dana. Broj 40 je sveti broj u praktično svim religijama te je obično povezan s ispunjenjem obećanja, ali samo posle perioda testiranja i iskušavanja", ističe Angelina.

Mesečni horoskop za oktobar 2018. godine: astro prognoze za zdravlje i raspoloženje

Kako pronaći razum u strasti?

Retrogradna Venera će će nas iz naše sigurne zone izbaciti u nepoznato – iako će to možda doneti izazove i bol, biće vredno toga. Retrogradno kretanje Venere završiće se 15. novembra u znaku Vage (u koji će ući 1. novembra): "I tu ćemo imati konačan ishod, rešenje ovog tranzita", kaže Angelina. Budući da je Vaga znak "drugog", veze, "ishod ove retrogradne Venere verovatno će biti povezan s vašim vezama".

A kako je Vaga znak razuma, "krajnji cilj Venerinog retrogradnog hoda 2018. jeste da vam pokaže kako da nađete razum u strasti, kako da pronađete objektivnost u onome što je inače vaše subjektivno gledište". Tako je, na primer, moguće da ćete naučiti kako, da biste dobili ono za čime toliko žudite (Škorpija), najpre morate razumeti ono što "drugi" želi (Vaga). A ako vaše najdublje želje nisu zadovoljene, to je možda zato što se morate podsetiti na načela davanja i primanja te raditi na pronalaženju ravnoteže.

Šta nije dobro raditi u ovo vreme?

Venera je retrogradna svakih godinu i po, objašnjava astrolog Tatjana Micić. Ovaj put to razdoblje privlači posebnu pažnju upravo zato što će Venera biti retrogradna u Škorpiji, "u znaku u kojem se Venera ponaša na poseban način jer je tu u egzilu". Tako je njena negativna strana zadovoljavanje čulnih potreba po svaku cenu. Astrolog upozorava da faza retrogradne Venere nikako nije dobra za početak partnerskog odnosa kao ni za svadbu, ali ni za početak poslovnih odnosa.

"Retrogradna Venera više je kraj nekog odnosa, ljubavnog, partnerskog", objašnjava, "jer donosi osećaj da stari odnosi više nemaju smisla i da su izgubili svaku vrednost, odnosno da se više ne mogu ovako nastaviti." U to je doba takođe moguće da se obnove odnosi koji su nekad bili prekinuti, da se vrate stare ljubavi.

Posebno dramatični dani u oktobru

Venerino retrogradno kretanje imaće dve faze jer će nakon Škorpije, boraviti u Vagi: prva će faza, u oktobru, biti kudikamo više uzburkana i emotivno komplikovana, dok će prvu polovinu novembra obeležiti traženje te eventualno i nalaženje harmonije na novi način. Budući da tokom retrogradne Venere sve stare stvari gube na vrednosti, moguća je povoljna kupovina s popustom, ali potreban je oprez i dobra procena kako bi se kupilo nešto što će posle imati mnogo veću vrednost.

Dok je u Škorpiji, Venerom vlada Mars. Upravo s njim 11. i 12. oktobra biće u teškom aspektu i "to su posebno dramatični dani", ističe astrolog. Kako Venera i Mars simbolizuju ženu i muškarca, tih su dana mogući sukobi i svađe između ljubavnika. U oktobru će emocije biti vrlo snažne te će se izražavati na čudan način, katkad i prikriveno.

Mesečni horoskop za posao i novac: astro prognoza za oktobar 2018. godine

"Mnogi će se ponašati vrlo dramatično, neki čak i histerično." Osim kriza u međuljudskim odnosima, ovaj će tranzit izazvati i probleme s materijalnim dobrima i finansijama. I tu, naime, sve staro gubi vrednost, zbog čega se osećamo izgubljeno.

Drama prestaje, ljubavnici opet u zagrljaju, finansije su bolje...

Kako će od novembra Uran biti u Biku, i on će uticati na odnos Bik – Škorpija. Poslednji dan oktobra Uran će biti u opoziciji s Venerom u Škorpiji, naglašavajući ljubavne veze i finansije. Inače, ističe astrolog, ova je jesen kritično razdoblje kad je reč o finansijama, investicijama, bankovnim kreditima i slično, "jer kad je Venera retrogradna u Škorpiji, sve se menja: menja se odnos prema novcu te novac i investicije imaju drugačiju vrednost".

Kad Venera u novembru uđe u Vagu, to će doneti harmonizaciju odnosa i umirenje osećanja. A kada 10. novembra Venera dođe u trigon s Marsom, "drama će prestati, ljubavnici će se ponovo naći u zagrljaju i finansije će izgledati mnogo bolje."

Izvor: Sensa