Dnevni horoskop - Mars u znaku Vodolije u kvadratu je sa Uranom u znaku Bika, što znači da danas morate odoleti iskušenjima vatrenog temperamenta jer su mogući brojni sukobi i problemi u komunikaciji, piše Lovesensa. Iako se trudite da napravite životni balans, strast ne dozvoljava da se izvučete iz njenih iluzija. Međutim, jedan znak Zodijaka sprečava negativnu energiju da pokvari raspoloženje!

Drage Device, očekuju vas romantična iznenađenja zbog kojih srce brže i jače kuca. Emocije su pojačane i vaš ljubavni život počinje da se menja na bolje . Moguće je da ćete započeti novu ljubavnu vezu, a najbolje savete vam upravo daje glas srca. Poslušajte svoju pojačanu intuiciju i prepustite se čarima ljubavi i strasti.

Napokon možete da zaboravite na brige! Na polju karijere očekuju vas lepe promene, a verovatno će baš danas sreća pokucati na vaša vrata. Moguće je da će jedan kolega pomoći da dobijete posao koji vam više odgovara.

PROČITAJTE JOŠ:

VELIKI FINANSIJSKI HOROSKOP ZA AVGUST 2018: mesečne astro prognoze za novac i posao

Veliki ljubavni horoskop za avgust 2018. godine

NEDELJNI HOROSKOP OD 29. JULA DO 5. AVGUSTA 2018: kome retrogradni Merkur donosi opasna iskušenja

OVO MORATE DA NAUČITE AKO ŽELITE ZAUVEK DA OSTANETE SA PARTNEROM: saznajte koji je vaš, a koji njegov jezik ljubavi

Ako nikada niste čuli za 5 jezika ljubavi, ovo je kratko objašnjenje: svako izražava svoju ljubav na određeni način.

To znači da takođe primamo ljubav na određeni način.

Ponekad u odnosima dobijamo ljubav od našeg partnera, ali ako to nije na našem jeziku, onda možda to nećemo ceniti, ili se možda čak nećemo osećati voljenima.

Razmislite o našim stvarnim jezicima. Ako pokušate da objasnite nešto nekome ko govori stranim jezikom, nećete stići daleko nakon što iskoristite sve univerzalne gestove.

Isto vredi i za jezike ljubavi, kako bi razumeli jedni druge, morate da razumete kojim jezikom svaki od vas govori.

Pogledajte 5 različitih jezika ljubavi i saznajte šta vi ili vaša voljena osoba trebate kako bi se osećali voljeni. (Imajući na umu da je to spektar, svi jezici su bitni, ali jedan ili dva su dominantni i važniji od drugih i oni su potrebni da biste se osećali voljenima).

PROČITAJTE JOŠ: Jedna zrela žena (40) otkriva svoju tajnu ljubavi: ovih 10 grešaka više neću ponoviti

Potvrdne reči

Ako je ovo vaš ljubavni jezik, onda ćete davati i primati ljubav rečima. Želite da čujete vaše voljene da govore “Volim te”, “Cenim te” itd.

Ništa vas ne zadovoljava više nego kad učinite nešto vredno i neko to i primeti. Samo “hvala” kada učinite nešto za nekoga, najbolja je nagrada.

Ako je ovo jezik vašeg partnera, govorite mu sve što osećate za njega. Napišite mu ljubavno pismo. Nemojte biti škrti na rečima, jer njemu svaka reč znači svet.

Dela služenja

Ako je ovo vaš glavni ljubavni jezik, tada ćete najviše ceniti kada vam osoba pokazuje svoju ljubav tako što će raditi nešto za vas; na primer pomagaće vam u čišćenju, pripremanju obroka ili će predvideti vaše potrebe tražeći ono što trebate.

Najbolji čin ljubavi za vas je ako dođete kući i vaš partner je namestio krevet ili pripremio večeru.

Ako je to ljubavni jezik vašeg partnera, možete ga iznenaditi bilo kojom od tih stvari koje će mu smanjiti pritisak i rasteretiti ga, ili ga jednostavno možete upitati: “Šta mogu da učinim za tebe?” Na početku vam se može učiniti čudno da postavljate takvo pitanje, ali vaša voljena osoba će zasigurno osetiti ljubav i brigu kada joj pružite ruku pomoći.

Kvalitetno vreme

Ako je vaš glavni jezik ljubavi kvalitetno vreme, vi jednostavno želite da provedete vreme s voljenom osobom. Kada razgovarate s vašim partnerom i saznajete više toga o njemu osećate se povezano i voljeno.

Kao osoba čiji je ljubavni jezik kvalitetno vreme, najbolje se osećam kada mogu provoditi vreme sa svojom voljenom osobom bez prekida, kada samo sedimo, razgovaramo bez telefona; uz povremeni duboki kontakt očima i koncentrisanu pažnju – ja sam tada na nebu. Druženje s vašim partnerom može vam takođe pružiti osećaj ljubavi kroz kvalitetno provedeno vreme.

Ako vaš partner voli da provodi kvalitetno vreme s vama, odvojite vreme samo za njega. Pričajte o raznim stvarima, o planovima, vašim bitnim datumima, itd. Osobe kojima je ovo glavni jezik ljubavi obično su i izvrsni slušaoci i žele da osete to isto zauzvrat.

PROČITAJTE JOŠ: Kako da znate da li vas voli: 11 signala koji nepogrešivo otkrivaju ljubav

Fizički dodir

Ako je vaš jezik ljubavi fizički dodir, osećaćete se najviše voljeno kada dobijete zagrljaj ili poljubac. Otkrićete da se osećate bliskije s ljudima sa kojima se grlite, a vi drugima do kojih vam je stalo takođe poklanjate zagrljaj ili ih volite barem potapšati po ramenu.

To je način na koji pokazujete svoju ljubav. Tamo gde drugi kažu “Volim te”, vi pružate nežni dodir kako bi rekli istu stvar.

Ako je jezik vašeg partnera telesni dodir, znajte da je svaki dodir za njega jednak rečenici: “Stalo mi je do tebe“, stoga ne postavljajte fizičke granice i poklanjajte mu puno zagrljaja, poljubaca i druženja. Pazite da imate pristojnu količinu vremena za intimnost i maženje.

Pokloni

Ako je ovo vaš glavni jezik ljubavi, vi volite primati darove, ali verojatno ste sentimentalniji i više vezani za te darove od drugih ljudi. Stvar je u tome da vi cenite napor i pažnju koja ide uz taj poklon, na primer, vi znate da je vaša voljena osoba otišla u prodavnicu, videla nešto i pomislila „Oh, ovo će se svideti Sari, iznenadiću je s tim!“.

I čišćenje vašeg ormara će izazvati fraze poput: ”Ali to je bio dar od moje tetke, ne mogu to samo baciti.” To znači da vas dar ili iznenađenje od voljene osobe pogađa pravo u srce.

Ako je to jezik vaše voljene osobe, svakako je iznenadite s malim znakovima pažnje, bilo da je to nešto jednostavno poput ruže ili dar koji pokazuje da znate što voli; ona će dobiti poruku “On/ona je razmišljala o meni i potrudila se kako bi mi priuštila ovo. Mora da mu/joj je zaista stalo do mene.“

Nadam se da će vam poznavanje vašeg jezika ljubavi i jezika ljubavi vaših najmilijih pomoći da dajete i primate ljubav na najbolji mogući način.

Tekst: Suzana Prnjak

Izvor: Atma