OVAN

Harmoničan aspekt Saturna i Urana aktivira vašu kuću novca i karijere i ohrabruje osmišljene promene sa dugoročnim efektom. Delujte sa strpljenjem i ne upuštajte se u preteranu kupovinu ili zabavu kako bi ostavili snažan utisak na osobu koja vas zanima. Mars, vladar Ovna, retrogradan je do 27. avgusta 2018. godine. 13. avgusta Mars se vraća u kuću karijere i društveno - profesionalnog statusa. Merkur, planeta koja vlada kućom posla Ovna, retrogradna je do 19. avgusta 2018. godine. Imaćete utisak da sve stagnira, da vaši talenti nisu prepoznati i da sve što napravite ne donosi uspeh. Kako bi nadrasli ove prepreke morate imati zreo i disciplinovan pristup stvarima kada se radi o profesionalnom životu. U ovom periodu mnogi Ovnovi će shvatiti da karijera ne može biti izgrađena preko noći i doneti dugoročne rezultate i da sve mora biti pažljivo isplanirano. 23. avgusta 2018. godine Sunce ulazi u kuću posla Ovna i pomaže vam pri organizaciji i boljem delovanju, ali poboljšava i odnose s radnim kolegama. Vreme je da iskoristite svoje talente i kreativnost i da se izborite za sebe. Situacija dobro izgleda kada se radi o novcu, ako se ne upustite u finansijske špekulacije ili pokušate doći do novca preko noći ili trošite na nepotrebno.

BIK

U profesionalnom životu možete puno toga da ostvarite, ako ne zaglavite na vlastitoj prošlosti i uverenju da su vaše metode najbolje. Vreme je da pustite malo svježeg zraka u svoj profesionalan život i koncentrišete se na ono što želite ostvariti. Nemojte napustiti sve dosadašnje metode koje ste koristili, bez novih temelja ili novog posla. Više pažnje posvetite načinu na koji razgovarate sa nadređenima, saradnicima ili sa konkurencijom, postavite se diplomatski i budite strpljivi. Sve do 13. avgusta 2018. godine moguće su poteškoće u partnerskim odnosima ili ćete imati potrebu da osvežite stvari. Može doći do rasprava i svađa. Venera, vladar Bika 7. avgusta ulazi u kuću posla i zdravlja, ali nije deo harmoničnog aspekta i može doneti sukobe sa radnim kolegama. Mogli biste da se osećate podcenjeno, iako nemate stvarnih razloga za to. Sagledajte stvari iz druge perspektive. Nemojte odustajati od svojih vizija. Avgust je povoljan za pregled svega što ste ostvarili do sada, za pregled papirologije, donošenje zaključaka na temelju toga kako bi u budućnosti mogli poboljšati stvari koje nisu donele željene rezultate. Zadnja tri ili četiri dana u mesecu mogli biste pasti pod iskušenje i nepotrebno potrošiti veću svotu novca, nepotrebno. Kontrolišite se!

PROČITAJTE JOŠ: AKO STE ROĐENI IZMEĐU DVA HOROSKOPSKA ZNAKA, VAŠA ENERGIJA JE ČUDESNA: proverite datum i saznajte gde je vaša moć

BLIZANCI

Situacija je dobra kada se radi o novcu, ali rezultati se neće odmah pokazati. Povoljan je period za pregovore i za dugoročne investicije. Može doći do odlaganja plaćanja ili kašnjenja. Ne treba da se brinete, niti da vršite pritisak na ljude. Umesto toga pokažite strpljivost i razmislite o ulaganju tog novca. Napravite plan ili stavite deo na štednju. Mars, tradicionalan vladar kuće posla Blizanaca i dalje je retrogradan, sve do 27. avgusta 2018. godine, a 13. avgusta ulazi u kuću novca. Imaće najviše uticaja na zaposlene Blizance ili one koji žele naći posao ili one koji nameravaju da ostvare dogovor za dodatnu zaradu. U kući posla Blizanaca nalazi se Jupiter i pravi harmoničan aspekt sa Neptunom iz kuće karijere Blizanaca. To donosi puno idealizacije, a može se dogoditi da se ne uoče neki detalji koji bi mogli biti od presudnog značenja za ostvarenje potencijalnih partnerstva i saradnje. U drugoj polovini avgusta određeni događaji će vas prisiliti da pobliže sagledate vaše profesionalno putovanje. Vrlo jasno ćete razaznati jesu li vaše ideje ostvarive ili vam mogu doneti gubitke. Uopšteno, astrološki sklop donosi promene, ali nemojte žuriti sa donošenjem odluka. Dajte sebi vremena da dobro razmislite o svemu.

RAK

Ovaj mesec novac je vruća tema i može Rakove dovesti do težih situacija i sukoba. Ovu temu nećete moći nadalje izbegavati, vreme je da se suočite. Do svađa i frustracija može doći zbog priliva novca ili novca za koji smatrate da vama pripada. Do 19. avgusta 2018. godine Merkur je retrogradan, tačno u kući novca Raka i nije nimalo povoljan za pregovore, potpisivanje ugovora i preuzimanje novčanih obaveza. Pomoći će ako ponovo pregledate dokumente, možda čak ponovo pokušate da razgovarate o ugovoru za posao i izmenama koje bi vam bolje odgovarale, ali nije dobra ideja da žurite sa potpisivanjem novog ugovora ili da se naglo odlučite za prelazak na novi posao. Kuća novca Raka je ponovo aktivirana 22. avgusta pomračenjem Sunca. Energija Sunca pomaže vam kod zarade i ostvarivanja veće materijalne stabilnosti. Otvoriće se vrata za nove saradnje i poslove. Možda dođete do nekog novog načina zarađivanja. Pažljivo planirajte troškove i trošite samo na potrebne stvari. U profesionalnom životu biće i ovaj mesec zagonetki, pa možete očekivati rasprave, uglavnom oko investiranja, zarade, zajedničkog uticaja i saradnje. Mars, planeta koja vlada karijerom Raka retrogradan je sve do 27. avgusta 2018. godine. Za sada ne očekujte veći napredak. Nakon 24. avgusta otvaraju vam se dobre karte za promene u vašem poslovnom svetu.

Kliknite OVDE da pročitate nastavak finansijskog horoskopa: LAV, DEVICA, VAGA, ŠKORPIJA!

PageBreak

LAV

Retrogradan Saturn u kući posla Lava je u harmoničnom aspektu s Uranom iz kuće karijere i ugleda. To znači da je ovo povoljan period za vaš profesionalan život, ali stvari će se sporo kretati. Mars ulazi u kuću posla retrogradnim hodom 13. avgusta 2018. godine, a direktnim hodom kreće 27. avgusta. Ako želite da napšrdujete na poslu, verovatno se to neće ostvariti sada. U međuvremenu poradite na onom što pokazujete svetu o sebi i pokažite se među kolegama na poslu kao favorit nadređenih uprkos tome što vam mogu okrenuti leđa. Sa Suncem u vašem znaku, sve do 23. avgusta isticaćete se, bez obzira na to o kojem životnom polju se radi. Ipak, vaša kreativnost se može prevideti. Pazite kako ne bi burno reagirali ili previše osetljivo na ono što drugi govore. Uložite vreme i trud na prave stvari i nemojte pokušati napraviti više nego što je to moguće za ljudsko biće. Avgust je povoljan mesec za promenu posla, ako to želite. Ali, nemojte očekivati da će biti lako. Moraćete da se dokažate na način koji se od vas traži, kao i to da ste timski igrač. Zvezde su naklonjene i onima koji žele promeniti svoju profesiju. Nemojte naglo donositi zaključke. Koračajte polako, korak po korak i sve će se kockice složiti. Ego držite pod kontrolom. Merkur, planeta koja vlada kućom novca Lava kreće direktnim hodom 19. avgusta 2018. godine, a Sunce ulazi u kuću novca 23. avgusta. Ovaj mesec neće biti novčanih padova, ako budete oprezni sa troškovima, posebno kada se radi o troškovima vezano za kuću ili decu.

DEVICA

Avgust 2018. godine dolazi sa nizom poteškoća koje donose frustracije, pa bi vaše reakcije mogle biti borbenije pod pritiskom i potrebom da se odbranite. To neće biti konstruktivno za vaš profesionalan život - nećete se tako istaći u pozitivnom svetlu. Venera, vladar kuće novca Device, 7. avgusta ulazi u kuću zarađenog novca i privatnih dobara Device. Priliv novca može se povećati, ali imajte na umu da su pred vama i veći troškovi za neke privatne projekte ili decu. Merkur, planeta koja vlada vašim znakom, ali i karijerom i društvenim ugledom, kreće direktnim hodom 19. avgusta 2018. godine. Zato samo polako sa donošenjem odluka, strpljivo i neće doći do zbrke ili pogoršanja i slanja pogrešnih poruka okruženju. Dobro će vam ići saradnje sa inostranstvom ili ako putujete, biće to spoj prijatnog i korisnog. Uz direktan hod Merkura 19. avgusta i Sunce u vašem znaku od 23. avgusta, bićete samopouzdaniji i ostvarićete željeni napredak u privatnom i poslovnom životu. Poslovni odnosi nisu sjajni i pazite kako ne biste još pogoršali odnose zbog arogantnog ili nepristupačnog stava.

PROČITAJTE JOŠ: Veliki ljubavni horoskop za avgust 2018. godine

VAGA

Sa Jupiterom u kući novca Vage ne bi trebalo da imaju teškoća sa novcem. Ipak, ovaj mesec Jupiter je upleten u napete aspekte sa Suncem i Merkurom, što ukazuje da može doći do preteranih i nepotrebnih troškova. Razmišljaćete o sigurnijoj materijalnoj i profesionalnoj budućnosti, pa bi mogli investirati previše sredstava u grupni projekt ili poslove sa prijateljima. Pazite koja i kakva obećanja vam drugi daju, ali i na obećanja koja vi dajete drugima. Puno Vaga biće zadovoljno sa više novca u svojim rukama nego pre, ali se može javiti impuls za većim trošenjem i to na luksuzne predmete sa kojima možete impresionirati druge. U drugoj dekadi meseca Jupiter je u harmoničnom aspektu s Neptunom iz kuće posla Vage. To znači da biste mogli da idealizirate posao, ali će vam se ukazati i nove prilike za povećanje zarade što će prijati vašoj duši. Ako ste nezadovoljni sadašnjim poslom i na posao idete sa grčem, potražite novi posao koji će vas više ispunjavati. Pomračenje Sunca 11. avgusta 2018. godine uliva nadu i aktivira vašu kuću snova i budućnosti i daje vam još jednu priliku. na stvari ćete gledati drugačije. Dolazi do prekida nekih saradnji, ali tako će se otvoriti vrata nekim novim i boljim saradnjama.

ŠKORPIJA

Izazivanje radnih kolega i nadređenih, nediplomatski stav mogu stvoriti komplikacije na poslu u prvoj dekadi avgusta 2018. godine. Mars, vladar Škorpije, je retrogradan sve do 27. avgusta 2018. godine i zaista ne možete očekivati napredak na poslu. Nemojte ni pokušavati da pogurate stvari. Pomračenje Sunca 11. avgusta 2018. godine aktivira vašu kuću karijere i društvenog ugleda i podstiče vas da promenite stvari. Ako niste sretni sa sadašnjim poslom, razmislite o promenama koje želite ostvariti. Zadnja dekada meseca je povoljna za promene. Mnogim Škorpijama pomračenje može doneti novi smer karijere, ali i prepoznavanje prilika za napredak na poslu. Odredite dugoročne projekte, razradite plan, ali promenite način na koji gledate stvari! Promene u karijeri mogu pokrenuti rasprave i svađe oko plate. Jupiter, vladar zarađenog novca Škorpija je u napetom aspektu, pa pregovori neće najbolje proći. Budite svesni toga da sami sebe možete preceniti.

Kliknite OVDE da pročitate nastavak finansijskog horoskopa: STRELAC, JARAC, VODOLIJA, RIBE!

PageBreak

STRELAC

Situacija u profesionalnom životu menja se na bolje. Imajte na umu da se to neće dogoditi baš tako brzo i lako kako se nadate. Saturn iz kuće novca i Uran iz kuće posla surađuju ovaj mesec pa ćete konačno videti napredak na poslu, ali i finansijski. Možda ćete morati promeniti način na koji razmišljate i na drugačiji način sagledati prilike za povećanje zarade i nove načine isplate. Na kraju, možda ćete o sebi drugačije razmišljati. Nakon 7. avgusta Venera, vladar kuće posla Strelca, ulazi u kuću društvenih grupa, zajedničkih projekata, poslovne dobiti i ugleda. Možda ćete upoznati nove, važne osobe koje vam mogu pomoći u poslu i da lakše dođete do ciljeva. Saturn i Pluton su i dalje retrogradni u kući novca, ali i Merkur, planeta koja vlada poslom Strelca (direktnim hodom kreće 19. avgusta). Pazite kako upravljate novcem i budite strpljivi u poslu. Nemojte prelaziti granice! Venera je u napetom aspektu sa Saturnom i Plutonom, pa može ukazati na moguće novčane gubitke. Nemojte preterati sa trošenjem novca, posebno kada se radi o nepotrebnim stvarima. Tokom avgusta izbjegavajte spletkarenja, dogovore iza zavese i nemojte misliti da sve znate i nemojte se svađati oko svake sitnice. Vrlo lako se može dogoditi da nadređeni izgube strpljenje. Od 23. avgusta Sunce obasjava kuću karijere i društvenog statusa Strelca, te vam donosi nove prilike da se izborite za svoje ciljeve, donosi vam više samopouzdanja i vere u vaše ideje i vizije. Poslovna putovanja su dobro organizovana i projekti vezani za inostranstvo ili obrazovanje dobro će proći. Iskoristite povoljne okolnosti u ovom mesecu!

JARAC

U prvoj polovini avgusta 2018. godine ulaganje u razvoj posla čini se nemoguće. Nedostatak novca, dužnici koji ne vraćaju dug, niti im se žuri, iako tvrde da su vam prijatelji i slično mogu biti uzrok stagnacije. Neki će se odlučiti za vršenje pritiska, što donosi loše raspoloženje, pa svoju ljutnju mogu izbaciti prema pogrešnoj osobi. Retrogradan Mars prolazi kroz kuću novca Jarca, a nakon 13. avgusta 2018. godine ulazi u vaš znak, i dalje u retrogradnom hodu. Direktno kreće 27. avgusta, pa do tada ne preporučujemo ulaganje novca u dom, porodicu ili nekretnine na bilo koji način. Isto vredi i za traženje povišice. Pomrčina Sunca 11. avgusta je, isto tako, znak da budete oprezni sa novcem. U krizi bi mogli naći rešenja za neke starije novčane probleme. Dobra vest je ulazak Venere u 1. polje karijere i društvenog statusa, 7. avgusta 2018. godine. To je povoljan period za razradu dugoročnih strategija i za širenje društvenog kruga. Bićete otvoreniji za nove načine saradnje, lakše ćete preuzimati inicijativu i istražićete svoje talente i kreativnost više. U drugom delu meseca imaćete sreće u igrama na sreću, ali nemojte previše ulagati. Mogli bi dobiti veći zgoditak, ali većina toga otići će na dugove, račune i slično. Nakon 23. avgusta 2018. godine neki će dobiti parnicu, moguće vezano za posed ili nasleđe.

PROČITAJTE JOŠ: HOROSKOP VAM MENJA SUDBINU: šta će vam doneti opasni Kiron u Ovnu (do 2027. godine)

VODOLIJA

Jupiter, Velika Sreća, vlada u kući karijere i društvenog ugleda, ali u prvoj dekadi meseca je u kvadratu sa Suncem. Nakon toga, krajem meseca, u kvadratu je s Merkurom. Najviše uspeha imat ćete u grupnim projektima, kroz saradnje i širenje društvenog kruga, ali imaćete teškoća sa prihvatanjem tuđeg mišljenja. Do svađa može doći zbog ulaganja, zatim oko zajedničkih sredstava i korištenja istih. Možda će se pojaviti misao da vas drugi koče na neki način ili da previše vremena ulažete u poslovna partnerstva. Pomračenje Sunca 11. avgusta 2018. godine donosi dobar uticaj na saradnju, možda i raskidanje saradnje koje više nisu dobre i tako stvaranje mesta za nove. Jupiter vlada kućom zarađenog novca Vodolije, zajedno sa Neptunom. Tokom avgusta 2018. godine ove su planete u harmoničnom aspektu. Donose vam dobru intuiciju i inspiraciju. Može doći do stvaranja iluzija oko poslovnih projekata i dobiti koje vam mogu doneti. Nemojte odustati od svojih ideala, snova i nada, ali budite oprezni kada se radi o ulaganju novca. Bilo bi mudro da smislite plan B, jer ovaj mesec može doći do neočekivanih troškova, češće nego inače. Nakon 23. avgusta 2018. godine novčana situacija se popravlja.

RIBE

Mars, planeta koji vlada zarađenim novcem Riba, je retrogradan do 27. avgusta 2018. godine i pomaže vam odrediti prioritete i disciplinu kada se radi o novčanim pitanjima. U prvoj dekadi meseca mogli bi dobiti pozajmicu ili novac koji ste nekome pozajmili. Ako se ta osoba ne žuri sa vraćanjem novca, nastavite pregovore strpljivo i samopouzdano. Rezultati će se pokazati nakon 27. avgusta 2018. godine. Puno posla je pred vama, ako želite da sve sedne na svoje mesto. Pregledajte ugovore, kakvo je stanje sa saradnjama i gde stojite tačno. Povoljno je vreme za istraživanje, ako želite steći nove veštine ili naći novi posao. Nemojte se osloniti na osobe iz vašeg okruženja i na ko zna kakva partnerstva. Zapravo, pomračenje Sunca 11. avgusta 2018. godine događa se u kući posla i podržava promene, pa i one manje, poput promene pogleda na stvari. Ipak, nije dobro predomišljati se u zadnji čas. Nemojte napuštati sadašnji posao ako nemate nešto na što se možete osloniti. Ako su saradnje sa inostranstvom deo vašeg posla, obratite pažnju na te saradnje i moguće propuste, kako ne bi došlo do problema, pa čak i parnica zbog pravnih pitanja.

Izvor: Tarot horoskop