Dnevni horoskop - kvadrat Meseca i Venere stvara začarani krug pogrešnih odluka i sukoba, ali ovaj znak danas ima toliko jaku pozitivnu energiju i uspeće da se izvuče iz zamke negativnih uticaja, piše Lovesensa.

Dragi Bikovi, danas ćete uživati u zagrljaju partnera i vaš odnos će ponovo postati strastven i idiličan, kao na početku veze. Sunce vam daruje neverovatnu ljubavnu energiju. Moguće je da će partner prirediti iznenađenje, na primer romantičnu večeru ili kratko putovanje. Njegov entuzijazam vas oduševljava i uživate u zanimljivim razgovorima, nežnim dodirima i osećanjima koja budi najlepša ljubav.

Danas ćete izreklamirati svoje sposobnosti i neverovatne ideje, pa vas očekuju zanimljive ponude za posao. Položaj Sunca i Merkura pomaže da se snađete na svakom poslovnom zadatku, a moguće je da ćete ostvariti uspeh i pobedu tamo gde ste se najmanje nadali.

KUĆNI POSLOVI ČEST PROBLEM! SVAĐA U KUĆI NAJČEŠĆE POČINJE ZBOG OVOGA: evo kako da sačuvate vezu i brak

Verovali ili ne, ovaj kućni posao doslovno može da uništi vašu vezu ako ga ne rasporedite pošteno!

Nisu svi parovi isti, ali čini se kako svi oni dele jednu zajedničku crtu - mrze da peru sudove!

Stručnjaci su proučavali dinamiku veze brojnih parova i kakve veze ona ima s podelom kućnih poslova uključujući kupovinu, pranje sudova, veša i čišćenje kuće. Rezultati su pokazali da su žene u heteroseksualnim vezama koje uglavnom same peru sudove znatno nezadovoljnije u vezi, češće se svađaju s partnerom i imaju manju želju za seksom u poređenju s onima kojima partneri pomažu u pranju sudova.

PROČITAJTE JOŠ: Psihologija zavođenja: 8 malih tajni sa kojima ćete osvojiti muškarca

Problem u komplimentima

Koliko je ta "sitnica" važna, dokazuje podatak da od svih kućnih poslova žene najviše cene kad im partner "uskoči" u pranju sudova. Istini za volju, to je prilično odvratna obveza, naročito kad morate da perete tanjire iz kojih niste sami jeli ili kad prljavo suđe duže stoji u sudoperi. Ali, faktor odvratnosti je samo jedan deo nezadovoljstva u vezi.

"Problem je u tome što niko ne daje komplimente na račun čistog posuđa jer se to, kao, podrazumeva", kaže profesor sociologije Dan Karlson.

PROČITAJTE JOŠ: ISKRENA ISPOVEST PREVARENE ŽENE: evo kojih 5 signala preljube ne smete ignorisati

Stanje se popravlja

Nadalje, taj zadatak je tradicionalno rezervisan za ženski rod i samim tim stvara osećaj kako žene moraju da rade ono što muškarci ne žele. Međutim, dobra vest je to što se u novije vreme pranje sudova i odlazak u kupovinu sve češće dele među partnerima.

U studiji iz 2006. godine, 30 odsto parova reklo je kako obe strane učestvuju u nabavci namirnica, a njih 29 odsto delilo je obaveze oko pranja sudova.

Izvor: Net.hr