Dnevni horoskop - sekstil Meseca i Marsa danas ukazuje na preterivanje u raspravama i poljuljane ljubavne odnose, a evo koji znak će pronaći svoje mesto pod srećnom zvezdom, piše Lovesensa.

Dragi Strelčevi, čudesan ples Marsa i Urana danas vam daje pozitivnu energiju i inspiraciju koju ćete znati kako da upotrebite na poslu. Ukoliko ste nezaposleni ili očekujete da budete primljeni na neki posao,čućete dobre vesti poslepodne. Mnogi će se osećati ispunjeno na poslu, dok nezaposleni Strelčevi dobijaju poslovnu ponudu iz snova.

Usamljenim Strelčevima se vraća nada u ljubav, pa će mnogi pokušati da ostvare kontakt sa simpatijom ili će iskoristiti svoj šarm najbolje što mogu. Prepodne imate više energije i sreće, pa je moguće da ćete već ujutru primetiti jedan zaljubljeni pogled koji će vam puno značiti. Napokon vidite svetlo na kraju tunela, a ljubav se rađa iznenada.

PROČITAJTE JOŠ:

NAJPOPULARNIJI STO NA INSTAGRAMU: fantastičan sto se pretvara u policu za 2 sekunde (IDEALAN NAMEŠTAJ ZA MALI STAN + VIDEO)

OTKRIVEN GLAVNI RAZLOG RAZVODA EMINE JAHOVIĆ: turski mediji pišu da je Mustafa zbog ovoga ostavio pevačicu (FOTO)

NEDELJNI HOROSKOP ZA PERIOD OD 11. DO 18. MARTA 2018: emotivne dileme za Lava, brojni stresovi za Škorpije

POSNA POGAČA SRCE U SRCU: savijte testo u obliku rolata i ruža i napravite najlepšu svečanu pogaču (RECEPT + FOTO)

Sastojci:

  • 450 g brašna
  • 125 ml kisele vode
  • 125 ml mleka od badema ili soje
  • 100 ml ulja
  • 1 kašičica soli
  • 7 g suvog ili 20 g svežeg kvasca
  • 1 kašika šećera
  • 80 g margarina

PROČITAJTE JOŠ: NAJLEPŠA SLAVSKA POGAČA OD MASNOG TESTA: ovaj recept i ukrašavanje kolača oduševio je ceo Fejsbuk (VIDEO + RECEPT)

Priprema:

Brašno prosejati, dodati so i izmešati. Ostaviti na stranu. Zagrejati bademovo mleko, dodati suvi kvasac i kašiku šećera, izmešati i ostaviti da se kvasac podigne. U brašno dodati podignut kvasac, kiselu, vodu, ulje i zamesiti testo. Isipati na radnu površinu i dobro umesiti testo.

Meni nije bilo potrebno više brašna i testo je dovoljno meko i nije lepljivo za ruke. Oblikovati u kuglu, vratiti nazad u vanglicu, pokriti i ostaviti na toplom mestu da se testo utrostruči.

Pripremite kalup u obliku srca, ako ga nemate, možete praviti ovu pogaču i u okruglom kalupu, biće podjednako lepa i u okruglom obliku.

PROČITAJTE JOŠ: Uskršnja pletenica pogača

Naraslo testo isipati na radnu površinu i početi sa delenjem.

Trebaju vam 8 kuglica po 54 g, 28 kuglica od po 19 do 20 g.

Da biste tanjili tesato, pomažite se sa gustinom.

Prvih 8 kuglica rastanjiti u veličini tacne od šoljica za kafu.

Uzeti jednu rastanjenu jufkicu, premazati sa omekšalim margarinom, staviti preko te jufkice drugu jufkicu i nju premazati sa omekšalim margarinom i onda i treću, koju ćete takođe premazati i završiti sa jufkicom, koju ne premazujemo.

Ostaviti ovako pripremljeno testo na stranu.

PROČITAJTE JOŠ: Slana predjela: pogačice s kajmakom (RECEPT)

Sad tako isto uraditi i sa ostale 4 jufkice.

Rastanjiti testo što više možete, premazati sa omekšalim puterom i zaviti u rolat, koji ćete rukama još malo rastanjiti.

Iseći prvi rolat na manje rolatiće oko 3 do 4 cm dužine i ređati uz ivicu kalupa, koji ste prethodno malo premazali sa margarinom.

Tako isto uraditi i sa drugim delom testa. 

Ako pravite u okruglom kalupu, trebalo bi da bude oko 23 do 24 cm prečnika.

Izvor: Pomoravka