Sastojci:

  • 600 g mekog brašna
  • 1 kesica (7 g) suvog kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 150 g kajmaka
  • 150 g maslaca
  • 3 dl mlakog mleka
  • 1 jaje (belance)
  • za posipanje: susam, kim, krupna morska so

Priprema: U posudi pomešati brašno, kvasac, šećer i so. Dodati kajmak, maslac i mleko, pa zamesiti srednje mekano testo. Razviti ga na debljinu od oko 1 cm, pa čašom vaditi pogačice i ređati ih u podmazan pleh (ostatak testa koji je preostao od vađenja pogačica premesiti, ponovo razviti testo i ponovo vaditi pogačice). Ostavite ih da se kratko odmaraju, dok se rerna ne zagreje.

Pre pečenja ih blago premazati umućenim belancetom, malo posoliti krupom morskom solju i posuti susamom ili kimom (po želji).

Ovako pripremljene pogačice peći u rerni zagrejanoj na 220 stepeni dok ne porumene.

Izvor: Kurir