Sastojci:
- 600 g mekog brašna
- 1 kesica (7 g) suvog kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 150 g kajmaka
- 150 g maslaca
- 3 dl mlakog mleka
- 1 jaje (belance)
- za posipanje: susam, kim, krupna morska so
Priprema: U posudi pomešati brašno, kvasac, šećer i so. Dodati kajmak, maslac i mleko, pa zamesiti srednje mekano testo. Razviti ga na debljinu od oko 1 cm, pa čašom vaditi pogačice i ređati ih u podmazan pleh (ostatak testa koji je preostao od vađenja pogačica premesiti, ponovo razviti testo i ponovo vaditi pogačice). Ostavite ih da se kratko odmaraju, dok se rerna ne zagreje.
Pre pečenja ih blago premazati umućenim belancetom, malo posoliti krupom morskom solju i posuti susamom ili kimom (po želji).
Ovako pripremljene pogačice peći u rerni zagrejanoj na 220 stepeni dok ne porumene.
Izvor: Kurir
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka