Dnevni horoskop - konjukcija Neptuna i Sunca budi osećaj zbunjenosti i pomešana osećanja, ali ovaj znak Zodijaka će nedelju iskoristikti za radost i apsolutno uživanje, piše Lovesensa.

Dragi Ovnovi, za danas imate sjajne planove i ne znate kojoj radosnoj aktivnosti pre da se posvetite. Ipak, imate i previše poslovnih obaveza koje vas čekaju od ponedeljka, ali danas na njih zaboravite. Nedelju iskoristite za uzbudljiv izlet, druženje sa prijateljima i uživanje sa porodicom. Danas zračite pozitivnom energijom i šarmom, pa ukoliko ste usamljeni, moguć je susret sa zanimjivom osobom koja vam, lako može ukrasti srce.

Koliko god uživali, važno je i da mislite na potrebe drugih ljudi. Svaka pružena pomoć, dobar savet ili besplatan, al uvek vredan osmeh, vratiće vam se dobrim delom putem karme. Danas obnovite energiju, a od sutra nastavite sa osvajanjem novih životnih pobeda.

Horoskop za pun Mesec u znaku Device: šta vama donosi period pojačanih osećanja

Jednom godišnje, pun Mesec, simbol mašte, podsvesti i tajnosti, nađe se u Devici, znaku svakodnevnih aktivnosti, posla i zdravlja, naročito nervnog sistema. Ove godine to će biti 2. marta, kada će Mesec obrazovati opoziciju sa Suncem u Ribama, kao i napete aspekte sa Neptunom u Ribama i Marsom u Strelcu.

Odluke koje tada budete donosili biće uglavnom pod uticajem vaših osećanja i podsvesnih želja, jer Mesec najviše utiče na naše raspoloženje.

Veliki mesečni horoskop: astro prognoze za ljubav, posao i zdravlje za mart 2018. godine

Budući da Neptun simbolizuje ljubavni zanos, maštu, inspiraciju, ali i zablude i prevare, trebalo bi da se čuvate preuranjenih odluka ili sklapanja dogovora o saradnji sa novim poslovnim partnerima. Zato, dobro razmislite i posavetujete se sa nekim vodenim ili zemljanim znakom, pre nego što pokrenete razgovor u vezi sa nekim novim poslom, sklapanjem dogovora ili potpisivanjem ugovora, naročito sa strancima. Takođe, napet aspekt između punog Meseca i Neptuna, utiče na različite vidove zavisnosti, zbog čega bi u tom periodu trebalo obratiti više pažnje na najmlađe, posebno tinejdžere (Merkur, simbol dece, upravlja Mesecom u Devici).

Kada se pun Mesec (simbol emocija) nađe u logičnoj, poslovičnoj Devici (odgovornost, obaveze), Sunce mora da bude u konfuznim, senzibilnim Ribama zbog čega će predstavnici promenljivih znakova (Blizanci, Devica, Strelac, Ribe), u drugoj polovini nedelje pokušati da manipulišu osećanjima. Takođe, veće su šanse da se zbliže sa nekim koga poznaju ili će tek da upoznaju preko poslovnih kontakata.

Mesec, inače, simbolizuje našu dušu, emocije, kao i važne ženskefigure u našem životu, poput majke, sestre, tetke, babe, ćerke. U vreme punog Meseca, osećanja su naglašena kod svih znakova, zbog čega u tom periodu (dan uoči i posle punog Meseca) više pažnje posvećujemo članovima porodice i emotivnom partneru. Mesec najviše utiče na Bikove, Rakove i Ribe, a najmanje na Device, Škorpije i Jarčeve.

U ženskom horoskopu, aspekti Meseca govore i o mogućnostima začeća i trudnoći, a u horoskopu muškarca simbolizuju njegovu podsvest kao i tip žene koja bi mogla da mu se dopadne. Kada se Mesec nađe u Devici, osobe koje tada privlače pažnju predstavnika jačeg pola najčešće imaju veze sa poslom, na primer, koleginice, saradnice ili poslovne partnerke.

Aspekti koje Mesec obrazuje sa tranzitnim planetama prilično su napeti, pre svega, to je kvadrat sa Marsom, simbolom akcije, inicijative ali i agresivnosti, što može da rezultira emotivnim ispadima čak i zbog sitnica. Iako Mesečeva opozicija sa Neptunom može da nas navede na pogrešne zaključke, s druge strane ovaj izazovan aspekt podstiče inspiraciju kod umetnika, glumaca, režisera, muzičara, naučnika kojima može da donese slavu i uspeh.

Anđeoske poruke za vazdušne horoskopske znakove: evo šta anđeli poručuju Vodolijama, Blizancima i Vagama za 2018. godinu (GODIŠNJI HOROSKOP)

Svetle tačke su harmonični aspekti (trigoni) između punog Meseca u Devici i Saturna u Jarcu i Crnog Meseca Lilita, koji donose stabilizaciju ili učvršćivanje odnosa između emotivnih partnera u bračnim i dužim vezama. Ovo se posebno odnosi na predstavnike zemljanih i vodenih znakova, Bikove, Rakove, Device, Škorpije, Jarčeve i Ribe. Takođe, ovaj aspekt povoljan je i za posao, naročito za privatnike, kao i osobe čije zanimanje ima veze sa ekonomijom, bankarstvom, građevinarstvom ili kupoprodajom nekretnina. Oni mogu da obnove saradnju sa nekadašnjim poslovnim partnerima ili da pronađu paralelne izvore zarade.

Ukoliko imate natalni Mesec u šestom zodijačkom znaku, vrlo ste analitični, odgovorni, vredni i posedujete odličan dar zapažanja, talenat za matematiku, kao i dobru memoriju. Takođe, lako i brzo učite, jednostavno, "upijate" znanje kao sunđer, što se posebno odnosi na učenje stranih jezika. Ne drži vas mesto, volite putovanja i imate mnogo obožavalaca među saradnicima i kolegama. Što se zdravlja tiče, osetljive tačke su vam stomak, creva i nervni sistem, zbog čega bi trebalo da povedete više računa o ishrani i da konzumirate više žitarica, svežeg voća i povrća.

Izvor: Novosti