Nismo se ni okrenuli, a 2017. godina je već zatvorila vrata za sobom... Šta je bilo, bilo je, šta je napravljeno, napravljeno je! Godina 2018. nas već čeka sa pregršt iznenađenja i promena. Polovinom godine, Uran će nakon sedam godina preći iz znaka Ovna u znak Bika, te će skupa sa Saturnom koji je krajem 2017. prešao u znak Jarca, fokus staviti na zemljane znakove, odnosno usmeriti nas na prikupljanje materijalnih dobara, znanja i iskustava. Ovnovi će žustro ući u ovu godinu, pa napokon odmarati u drugoj polovini godine, Ribe će biti željne putovanja, dok Bikove i Rakove očekuju nove-stare ljubavi.

PROČITAJTE JOŠ: BIK - GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2018. GODINU: astro prognoze za ljubav, posao i zdravlje

Šta planete poručuju vašem znaku, možete saznati u nastavku teksta.

OVAN

Posao: Iako je prethodna godina bila pomalo nestabilna na poslovnom planu, već januar 2018. godine donosi priliku za nove poduhvate. Iako podsvesno sumnjate u sebe, budite otvoreni za nove prilike, jer uspeh neće izostati. Konjunkcija Jupitera i Marsa za vas donosi finansijski uspeh. Obratite pažnju tokom aprila i maja, jer ćete u tom periodu imati osećaj da se vaš srećni niz završio. Saturn i Pluton vam poručuju da dobro proverite sve što ostavljate iza sebe, jer jedan pogrešan korak vas može koštati pozicije i uspjeha u ovom periodu. Od maja možete očekivati i iznenadne promene na finansijskom planu, te tokom leta možete očekivati nagli porast prihoda, ali i rashoda. Oktobar je pozitivan mesec za rebalans budžeta i odvajanje bitnog od nebitnog. Vaš zadatak za narednih sedam godina je da naučite kako bolje baratati novcem.

Ljubav: Ako ste sami i tražite ljubav, proleće je pravo vreme za to. Tokom marta je Venera, planeta ljubavi, u vašem znaku, pa vam neko iznenada može privući pažnju, te se iz prijateljstva može razviti ljubav. Ako ste već u vezi ili braku, ovo nije godina za teranje inata, već godina za kompromise. Početak jeseni je pravo vreme za retrospektivu i preispitivanje vašeg odnosa, te će se mnogi Ovnovi do kraja godine odlučiti na neke ozbiljnije korake (venčanje, zasnivanje porodice), jer ćete na neki čudan način shvatiti da je vaš trenutni partner vaša sudbina i da su vaše duše povezane na mnogo dubljem nivou.

Zdravlje: Čuvajte svoje psihu! Ova rečenica možda i ne spada pod rubriku "Zdravlje", ali je itekako važna za Ovnove u ovoj godini. Tokom maja, avgusta i septembra, kada Mars bude u kvadratu sa Uranom, moguća su velika previranja i drame u vašem životu, bez nekog posebnog razloga, što će vas dovoditi do ivice ludila. Iako ste veliki borac za pravdu, ponekad je bolje jednostavno preskočiti sukob, okrenuti se i otići. Tokom aprila oprezno u saobraćaju.

BIK

Posao: Dragi Bikovi, vežite pojaseve, jer polećemo! Nakon sedam godina boravka u znaku Ovna, Uran se polovinom maja seli u vaš znak. Uran je zadnji put boravio u znaku Bika prije više od 80 godina, tako da je ovo definitivno novo iskustvo za vas. Ideje za nove poslovne poduhvate će vas preplaviti ove godine, te je ovo pravo vreme da ih i ostvarite. Ako razmišljate o pokretanju privatnog posla, druga polovina avgusta je povoljna za to. Većina zaposlenih Bikova će imati osećaj da je prerasla svoju trenutnu poziciju, pa ako niste zadovoljni trenutnom situacijom, proleće i jesen su dobri periodi za traženje novog posla. Naravno, ne žurite sa konačnom odlukom! Ako i nađete novu priliku, prvo dobro proverite koliko je dugoročno isplativo menjati poziciju, pa tek onda preduzmite idući korak. Mars će boraviti u vašem polju karijere i statusa gotovo šest meseci, što će vas i terati na traženje novih prilika, što i nije tako loše, jer može iznedriti daleko bolju poslovnu ponudu od trenutne, ali kad sve to prođe, na kraju godine, ćete ipak shvatiti da ni vaša trenutna poslovna pozicija nije toliko loša, kao što vam se može na mahove činiti.

Ljubav: Na emotivnom planu, zima i proleće će za mnoge Bikove biti kao iz bajke. Romantična putovanja, diskretna večera uz sveće i osećaj duboke povezanosti sa partnerom. Međutim, tokom druge polovine leta, većina Bikova će početi da oseća zamor u emotivnim vezama i počeće da se udaljavaju od partnera. Tokom jeseni je moguća obnova kontakta sa bivšim ljubavima, te će zauzeti Bikovi morati da donesu odluku da li žele da pokušaju da stabilizuju trenutnu vezu, da se vrate bivšoj ljubavi ili da kraj godine dočekaju sami i posvećeni sebi. Slobodni Bikovi će, takođe tokom oktobra, imati priliku za novu-staru ljubav, te je to šansa koju ne treba da propuste.

Zdravlje: Čuvajte grlo, pazite na prehlade. Loše se hranite, moglo bi vam se odraziti na kožu. I kičma trpi puno toga.

Kliknite OVDE za nastavak godišnjeg horoskopa za 2018!

PageBreak

BLIZANCI

Posao
: Pun Mesec na vašoj osi finansija i konjunkcija Marsa i Jupitera u vašem polju svakodnevice su sasvim solidan start na poslovnom planu za ovu godinu, ali veći deo godine ćete ipak biti u finansijskim oscilacijama, a težak period može kulminirati tokom leta. Ipak, dug boravak Marsa u vašem polju edukacije donosi novu energiju koja će goditi Blizancima koji studiraju ili su srednjoškolci, a oni nešto stariji Blizanci mogu profitirati od sticanja novih znanja i veština. Kraj avgusta vam donosi nagli ulazak u novi poslovni poduhvat ili rad na određeno vreme. Prilika je dobra, samo proverite da li je sve zakonski regulisano.

Ljubav: Saturn je krajem 2017. godine napustio znak Strelca, pa će slobodni Blizanci napokon u ovoj godini izaći iz faze emotivne stagnacije i "zarobljenosti u prošlom trenutku". Nije ni ova godina sjajna za ljubav, ali je daleko bolja od prethodne. Sredinom proleća otvara se mogućnost za ulazak u vezu sa osobom iz vašeg neposrednog okruženja. To može biti komšija/komšinica, usputni prijatelj ili neki poslovni saradnik. Dakle, Blizanci, ako ste slobodni i željni ljubavi, naoštrite sva čula tokom proleća. Blizanci u dužim vezama ili brakovima tokom istog tog proleća mogu patiti od hroničnog nedostatka komunikacije sa partnerom. Okupirani ste poslom i/ili nekim porodičnim problemima i stalno ćete biti u vremenskom raskoraku sa svojom voljenom osobom. Ne brinite, i taj period će proći. Možda nećete u ovoj godini imati puno vremena sa voljenom osobom, ali će vam vatreni trigon Marsa i Urana tokom proleća, te Venera i Jupiter na jesen, pomoći da to vreme iskoristite na najbolji mogući način. Planete su se jednostavno urotile da vašu vezu održe na životu, te će konjunkcija Marsa i Neptuna u decembru doneti mnoštvo srećnih i romantičnih trenutaka.

Zdravlje: U ovoj godini na udaru su svi organi vezani za izlučivanje supstanci iz organizma. Tu spadaju creva, urinarni trakt (posebno bešika), ali i respiratorni sistem i endokrine žlezde. Nije na odmet više fizičke aktivnosti.

PROČITAJTE JOŠ: RAK - GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2018. GODINU: astro prognoze za ljubav, posao i zdravlje

RAK

Posao: Na finansijskom planu, 2018. godina će biti stabilnija od prethodne godine. Međutim, na samom početku godine otvoriće se novo pitanje - koliko ste vi uopšte emotivno zadovoljni poslom koji trenutno radite? I sami znate da vi sve što radite, radite sa punim srcem, unoseći sebe u posao do zadnje trunke emocija koje posedujete. Traženje odgovora na ovo pitanje biće posebno naglašeno u februaru, kada Mars iz vašeg polja svakodnevnih aktivnosti napravi kvadrat ka Neptunu, vladaru snova i ideala. Iako ćete u prvi mah želeti veliku promenu, zbog retrogradnog Merkur mart i april nikako nisu povoljni za bilo kakve veće promene na poslovnom planu. Ako zaista želite nešto promeniti, nova poslovna prilika se javlja u drugoj polovini novembra, uz pomoć prijatelja, koji su vam ranije takođe nešto obećavali, ali u tom trenutku nisu bili u mogućnosti da to ispune.

Ljubav: Rakovi će ipak najviše pažnje u ovoj godini posvetiti emotivnom planu, jer je to oblast u kojoj mogu doživeti najveću ekspanziju. Jupiter, podržan Marsom, će već na početku godine rasplamsati strasti u vašem slučaju. Zbog toga, mnogi slobodni Rakovi će najkasnije do početka leta pomalo nepromišljeno ući u novu vezu, sa osobom čije zanimanje zahteva neku vrstu uniforme. Ako ste u vezi, bilo kraćoj ili dužoj, tokom jeseni ćete ući u fazu preispitivanja, te će vaša veza preći na jedan ozbiljniji nivo ili će se okončati. Dobar aspekt Venere i Jupitera u zadnjem kvartalu može pripadnicama lepšeg pola rođenim u ovom znaku doneti i trudnoću.

Zdravlje: Leto vam neće toliko prijati zbog oscilacija u krvnom pritisku koje mogu dovesti i do povremenih nesvestica. Mučiće vas i loši snovi. Hronični bolesnici mogu očekivati značajno poboljšanje na zdravstvenom planu od druge polovine novembra.

Kliknite OVDE za nastavak godišnjeg horoskopa za 2018!

PageBreak

LAV

Posao: Lavovi će tokom ove godine zaista biti fokusirani na razvoj svoje karijere, na sticanje pozicije i povećanje zarade. Ali, preterana fokusiranost na poslovni plan kod mnogih Lavova može dovesti do tenzija na emotivnom i porodičnom planu. Tokom aprila i maja pripazite na radnu atmosferu, posebno ako ste deo većeg kolektiva. Hteli vi to ili ne, često ćete u ovom periodu ulaziti u sukobe sa radnim kolegama. Od avgusta možete očekivati stabilizaciju, te će oni najambiciozniji Lavovi do kraja godine odlučiti da promene zanimanje ili pokrenu dodatni posao. Ova godina je dobra za ulaganje u nekretnine, kupovinu stana ili kuće, renoviranje istih i slično.

PROČITAJTE JOŠ: DEVICA - GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2018. GODINU: astro prognoze za ljubav, posao i zdravlje

Ljubav: Kao što je već pomenuto, lekcija za Lavove u ovoj godini jeste da nauče da naprave balans između privatnog i poslovnog života. Zbog Severnog mesečevog čvora u vašem znaku, mnogi Lavovi će osetiti pojačanu potrebu da se okrenu sebi i svojim interesovanjima, na uštrb porodičnog i partnerskog života. U vašem slučaju, jul će biti prekretnica. Sve do tad, probleme ćete gurati pod tepih, a onda će svi oni odjednom izaći na videlo. Iako će avgust na poslovnom planu biti uspešan, na emotivnom planu će biti pun trzavica. No, nakon turbulentnog leta, Lavovi će tokom jeseni ipak naučiti da uživaju u toploj porodičnoj atmosferi i da posao ostave po strani, kada je to potrebno. Slobodni Lavovi će već od početka proleća imati mnoštvo otvorenih udvaranja i ponuda, ali vam se nijedna neće previše dopasti.

Zdravlje: U toku godine mogu vas mučiti zubi, zglobovi, kičma, ali i srce odnosno problem sa tahikardijama. Naglasak je na početku godine koji je pod napetijim aspektima. Ako budu neophodni hirurški zahvati, ako je ikako moguće, odložite ih za novembar i decembar.

DEVICA

Posao: Prva polovina 2018. godine će na poslovnom planu za Device biti sasvim solidna. Stvari će teći svojim tokom, bez većih trzavica. Međutim, tokom ljetnjih meseci, mnoge Device će shvatiti da je njihov posao ustvari "samo posao" odnosno da ih njihova trenutna poslovna pozicija emotivno ne ispunjava, te ih guši na neki način. U drugoj polovini leta čuvajte se i sukoba sa nadređenima. No, nije sve tako crno. Veliki zemljani trigon u avgustu će u vašem slučaju doneti povećanje prihoda (čak i na tom poslu kojeg toliko ni ne volite), a ako baš odlučite da želite promenu i zaokret u karijeri, decembar je pravi mesec za to. Nezaposlene Device će biti pomalo depresivne početkom godine, jer su navikle na rad. Već u januaru možete očekivati ponude za neke sitne poslove, a nešto bolju ponudu očekujte najkasnije do polovine maja.

Ljubav: Napokon je vreme da se opustite i posvetite ljubavi. Početkom godine se javlja želja za slobodom i novim avanturama. Godina će biti prožeta romantičnim događajima, ali i obavijena velom tajni, jer će se neke Device naći u procepu između starog i novog. U vezama će opstati samo Device koje predano grade svoj odnos s partnerom duže vreme. Saturn je ušao u vaše polje emocija, gde može doneti stabilizaciju, ali samo ako je prava ljubav u pitanju.

Zdravlje: Device su inače pedantne i vode računa od zdravlju, ali brige oko finansija i prezatrpanost poslom dovešće do hronične iscrpljenosti i nesanice, te čestih migrena. Čuvajte probavu, poboljšajte ishranu, moguć je nedostatak minerala,možda i gvožđa ili povišen šećer u krvi. Moguće su fizičke povrede, posebno potkolenica, početkom godine i tokom leta.

Kliknite OVDE za nastavak godišnjeg horoskopa za 2018!

PageBreak

VAGA

Posao: Poslovna godina za Vage će početi dobro. Već na samom startu, susret Marsa i Jupitera u vašem polju finansija donosi nove izvore prihoda ili povećanje prihoda na neki drugi način. Međutim, rashodi će se povećati tokom marta, a na početku leta ćete iznenada imati finansijsku obavezu prema jednom članu porodice, osećaćete se dužnim da pomognete, te to jednostavno nećete moći da izbegnete. Tokom aprila su mogući manji problemi u vezi nekretnine, ne preporučuju se nova ulaganja u ovom smeru, osim završavanja već započetog. Trigon Jupitera i Neptuna je krajem 2017. godine za vas otvorio nove poslovne mogućnosti, a ponavljanje ovog aspekta u maju i avgustu ove godine će vam pomoći da pokažete sav svoj poslovni talenat, i budete finansijski nagrađeni za to. Napet aspekt Sunca i Urana tokom oktobra vam poručuje da ostavite ego po strani, jer ćete u suprotnom povući pogrešne poslovne poteze. Ovaj aspekt vam poručuje i da ne ulazite u sukobe sa radnim kolegama, što biste generalno trebalo da izbegavate tokom cele godine. Nezaposlene Vage mogu očekivati iznenadne poslovne ponude vredne pažnje početkom leta.

PROČITAJTE JOŠ: JARAC - GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2018. GODINU: astro prognoze za ljubav, posao i zdravlje

Ljubav: I slobodne i zauzete Vage će prosto vapiti za slobodom i novim iskustvima na emotivnom planu tokom većeg dela godine. Retrogradan Mars u vašem polju emocija može aktivirati osobu iz prošlosti i iznenada je dovesti u vaš život. Koliko god to iskušenje bilo jako, sa tom osobom nećete moći ostvariti ništa više od fizičkog kontakta. Slobodne Vage mogu da se upuste u ovu priču, ali one zauzete ipak mogu više izgubiti, nego dobiti. Odbacite staro i potražite nešto potpuno novo, pa ćete kraj godine dočekati u stabilnoj vezi. Saturn donosi zahlađenje porodičnih odnosa, sukob dece i roditelja. Bilo da ste roditelj ili dijete u ovoj priči, neće vam biti lako, posebno tokom druge polovine proleća. Iako znate da ste u pravu, ipak je bolje da neke stvari prećutite i prepustite "pobedu" drugoj strani. Potrudite se da najbližima u ovoj godini budete oslonac, a ne neprijatelj.

Zdravlje: U prva četiri meseca naglašen je problem sa organima za disanje, česta zapušenost nosa i kašalj, posebno su na udaru oni koji pate od alergija. Obratiti pažnju na sve promene na koži i javiti se lekaru. Krajem godine većina Vagi će morati ginekologu/urologu, jer ne vode računa o urinarnim infekcijama koje često pokupe.

ŠKORPIJA

Posao: Škorpije u ovoj godini mogu očekivati početak stabilizacije finansijske situacije, jer Saturn napokon ostavlja vaše polje finansija na miru. Ove godine ćete biti izuzetno kreativni i puni ideja vezanih za posao. Ali, za poslovni uspeh je potrebno vreme. A ako iko zna čekati u zasedi i "napasti" problem u najboljem trenutku, onda ste to vi, drage Škorpije. Skladan aspekt Jupitera i Neptuna tokom maja i avgusta je odlična potpora planeta za početak realizacije tih kreativnih ideja. Samo budite strpljivi i prve veće rezultate možete očekivati u zadnjem kvartalu godine. Napet aspekt Marsa i Neptuna može dovesti do nenadanih troškova tokom februara, a u drugoj polovini jula i početkom avgusta retrogradan Merkur vas opominje da pazite šta potpisujete i da obratite pažnju na zaostale probleme iz prethodnog perioda.

Ljubav: Polovinom maja Uran u ulazi u vaš sektor partnerskih odnosa i tu ostaje gotovo sedam godina. Ovo označava potpuno novu eru u vašem životu, kada su partnerski odnosi bilo koje vrste u pitanju. Sam početak ovog perioda može biti pomalo težak, sa neočekivanim i dramatičnim promenama, ali drama je umetničko ime svake Škorpije. Početkom leta ćete verovatno otpočeti vezu sa pomalo čudnom osobom sa kojom ne delite niti jedno interesovanje, što će izazvati čuđenje vašeg užeg kruga prijatelja ili porodice. Međutim, ta veza će biti kratkog daha. U septembru Uran kreće retrogradno, te ćete shvatiti da vam ipak treba nešto "normalno" na emotivnom planu, a retrogradna Venera u vašem znaku tokom oktobra može razbuditi neki stari flert i pretvoriti ga u ozbiljnu vezu.

Zdravlje: Savet zvezda je više boravka u prirodi, joga ili neki drugi način opuštanja. Kao i kod Ovnova, i vi prvenstveno u ovoj godini morate voditi račun o svom psihičkom zdravlju. Takođe, čuvajte sinuse, ali pazite i na fizičke povrede glave.

Kliknite OVDE za nastavak godišnjeg horoskopa za 2018!

PageBreak

STRELAC

Posao: Saturn je mučio Strelčeve prethodne dve godine, pa ste već polako ušli u rutinu, jer sa Saturnom nije bilo pomaka ni na bolje, ni na gore. Ali, sad se Saturn seli u vaše polje finansija i traži red, rad i disciplinu. Ova godina finansijski neće biti loša, ali zahtijeva vašu potpunu predanost poslu. Zato je vreme da se pokrenete! Pun Mesec početkom marta donosi nove poslovne prilike. Od aprila do septembra ćete morati da štedite, jer će biti više troškova, nego prihoda, ali godinu ćete završiti sa pozitivnim saldom. Polovinom godine možete očekivati pomoć od člana porodice ili bliskog prijatelja u vezi posla ili finansija. Od maja vam se otvaraju putevi za nove poslove, pa ako ste nekad na marginama zapisali neku ludu poslovnu ideju, vreme je da se iste prisetite.

Ljubav: Puni ste emocija, ali imate problem sa njihovim pokazivanjem, što stvara tenzije. Trpi partner ili drugi ukućani. U avgustu, na putovanju, pored fakulteta, u muzeju, ili slično, upoznajete osobu sličnih afiniteta. Veza će na početku biti samo fizičke prirode, potrudite se da postane i nešto više. Zauzeti Strelčevi će tokom proleća imati problema u komunikaciji sa partnerom, što će dodatno biti otežano nedostatkom zajedničkog vremena, zbog previše poslovnih obaveza. Bićete svađalački raspoloženi sve do početka leta. Međutim, i to je prolaznog karaktera. Druga polovina godine je generalno bolja za emotivni život.

Zdravlje: Strelčevi u ovoj godini moraju voditi računa o iznenadnim povredama. Oprezno u saobraćaju, posebno ako idete na duža putovanja tokom leta. Pijte što više tečnosti i hranite se zdravije. Početkom leta, zbog pojačanog stresa, može doći do disbalansa hormona, posebno kad je štitna žlezda u pitanju. Ali, ako nema genetskih predispozicija, ovaj problem se može rešiti promenom plana ishrane, pojačanom fizičkom aktivnošću i odstranjivanjem osoba, koje vam uzrokuju stres, iz vašeg života.

JARAC

Posao: Nakon gotovo 30 godina "izbivanja", Saturn se napokon vraća kući, u znak Jarca. Ovo će svakako biti jedna od važnijih godina za Jarčeve, posebno za mlađe pripadnike znaka. Jarčevi su znak sa najviše ambicija, a i za nadolazeću godinu u glavi imate mnoštvo planova. Ove godine, vaši planovi i želje su pomalo nekonvencionalni ili pak neočekivani, te vas u stvari podsvjesni strah od neuspeha sputava u njihovom ostvarivanju. Ako želite uspeh i dobre finansije u 2018. godini moraćete izaći iz svoje zone komfora. Jarac je najveći radnik zodijaka, i za vas nije problem da "zasučete rukave", ali izlazak iz zone komfora je vaša najveća "boljka". Problem sa motivacijom ćete imati tokom maja, avgusta i septembra, ali je zato juli pravo vrijeme za nove poduhvate. Retrogradan Mars u drugoj polovini godine može prouzrokovati probleme oko novca. Ponekad je preterana štednja jednako loša kao i nasumično, prekomerno trošenje.

Ljubav: Prva polovina godine će biti sasvim mirna kada je emotivni plan Jarčeva u pitanju. Bilo da ste zauzeti ili slobodni, sve do kraja proleća će vam vaš status sa kraja 2017. godine odgovarati. A onda, polovinom maja, počinje "emotivno ludilo". Slobodni Jarčevi se naglo zaljubljuju, a oni zauzeti će, hteli to ili ne, morati da redefinišu svoju postojeću vezu. Naravno, nema razloga za brigu, ako je vaša veza od starta na čvrstim nogama, period od polovine maja do početka septembra će biti samo prilika da vezu uzdignete na viši nivo i nakon toga uživate u srećnim trenucima. Sa druge strane, ako je vaša veza na staklenim nogama, onda je pomenuti period vreme kada ćete istu odlučiti da okončate.

Zdravlje: Bolovi u vratu i leđima, konstantan umor, potrudite se da u toku dana nađete vremena za opuštanje. Telesna težina vam može varirati.

Kliknite OVDE za nastavak godišnjeg horoskopa za 2018!

PageBreak

VODOLIJA

Posao: Mnoge Vodolije su u prethodnom periodu doživele poslovnu ekspanziju, kroz povećanje prihoda, pokretanje ili pronalaženje novog posla. Međutim, prva polovina 2018. godine može doneti blagu stagnaciju. Sam početak godine (januar) je povoljan, posebno za one čiji je posao na neki način vezan za moderne tehnologije, ali retrogradan Jupiter u vašem polju uspeha će usporiti vaše rapidno napredovanje u periodu od marta do jula. Ali, nemojte očajavati. Taj mirniji period je idealno vreme za planiranje budućih poslovnih aktivnosti. Iako je poznato da Vodolije nisu preterano orijentisane na materijalno, prelazak Urana u znak Ovna će promijeniti vaš pogled na novac, pa ćete se ipak okrenuti praktičnim idejama koje u kratkom vremenskom roku mogu vaše znanje pretvoriti u novac. Dobar aspekt Jupitera i Neptuna kroz vaša polja karijere i novca, će vam krajem leta pomoći da to i ostvarite. Krajem godine možete očekivati povrat nekog davno zaboravljenog duga ili neku isplatu kroz državne institucije ili osiguravajuće kuće.

Ljubav: Iako će mnogi za Vodolije reći da nisu sebičan znak, već naprotiv, jedan od najhumanijih znakova zodijaka, koji je uvek spreman da pomogne onima u nevolji, istina je nešto drugačija. Istina, Vodolija jeste "najveća drugarčina", uvek je tu za prijatelje i za socijalno ugrožene kategorije, ali kada su emotivni odnosi u pitanju, Vodolije su često izuzetno sebične. Lekcija koju Vodolije moraju savladati u 2018. godini je emotivna nesebičnost. I da, ovo se odnosi i na zauzete i na slobodne Vodolije. Eklipsa u vašem polju partnerskih odnosa skupa sa retrogradnim Merkurom će u avgustu pokrenuti neke stare priče i zaboravljene probleme, koje ćete morati rešiti, kako biste nastavili dalje. Slobodne Vodolije mogu očekivati novu osobu u svom životu već krajem januara, ali prvo moraju naučiti da se "tango pleše u dvoje", odnosno da je za kvalitetan emotivni odnos potrebna posvećenost oba partnera, te da ne smeju stavljati potrebe porodice, prijatelja i prolaznika na ulici ispred potreba partnera.

Zdravlje: Vodolije će u ovoj godini najviše problema imati sa zglobovima, pogotovo sa koljenima. Potrebno je da pronađete odgovarajuću fizičku aktivnost, kao što je na primjer joga, koja će vam pomoći da izbalansirati i duh i telo. Prečesto razmišljanje o finansijama i sukobi sa partnerom mogu dovesti do nervnog rastrojstva, a to može uticati na hormonski status, tako da je gore pomenuti savet nešto što trebate primeniti što je pre moguće.

PROČITAJTE JOŠ: RIBE - GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2018. GODINU: astro prognoze za ljubav, posao i zdravlje

RIBE

Posao: Finansijski plan vašeg znaka je bio podložan oscilacijama proteklih godina, ali kako Uran napušta vaš sektor novca, iznenadni, nenajavljeni troškovi više neće biti tako česti. Ali isto tako, više neće biti ni iznenadnih finansijskih dobitaka na koje ste navikli u prethodnom periodu. Iako će veći deo godine biti, po mišljenju mnogih, finansijski nestabilan, vama to neće smetati jer ćete uvek u zadnji čas uspeti da zatvorite svaku finansijsku konstrukciju. Uran će biti retrogradan od početka avgusta, pa ćete sve do kraja godine biti u fazi oporavka vaših finansija. Oni koji su vam dužni, vratiće vam u tom periodu novac, a vi ćete ga samo proslediti dalje, kako biste zatvorili vlastite dugove. Ako nemate stalan angažman, i ako vaš posao na bilo koji način zavisi od vaše reputacije, sam početak godine vam neće biti baš naklonjen, jer vam prazne priče vama nepoznatih osoba mogu kvariti ugled i poslovanje. Ali, situacija će se popraviti od polovine februara, pa tako na samom početku godine možete napraviti listu poslovnih želja koje želite ostvariti u ovoj godini i onda polako krenuti sa njihovom realizacijom.

Ljubav: Slobodni pripadnici ovog znaka će se početkom leta osećati izolovano, neshvaćeno i napušteno, pa će utočište potražiti unutar "svog plemena" odnosno u krugu ljudi sa istim pogledima na svet i život. I baš tad, jedne vrele večeri u avgustu, vam se može desiti ljubav sa šarmantnim strancem. Iako će vam se taj susret činiti kao propuštena prilika, jer to nije partner kakvog ste vi zamišljali, konfiguracija velikog trigona kroz zemljane znakove nam govori da ta priča može biti mnogo stabilnija nego što se na prvi mah čini. Nemojte to olako da propustite.

Zdravlje: Ribe su napokon nagrađene od strane Jupitera za sve šokove i stresove koje su preživele tokom prethodnih godina. Jupiter se nalazi u vašem polju sudbine i polju dalekih putovanja, zato ove godine putujte što češće - bilo kad, bilo gdje! Ove godine je zdravlje dobro, samo nemojte sve oko sebe previše emotivno shvatati.

Izvor: Astro portal