Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vaša srećna zvezda u horoskopu: Ove četiri fiksne zvezde donose moć, novac i slavu

Vrhunski rezultati, popularnosti i slava prate ljude kojima su naklonjene fiksne zvezde, za njih kažemo da su rođeni pod srećnom zvezdom. Da li i vi imate Aldebaran, Regulus, Antares i Fomalhaut u vašem horoskopu?

  Izvor: Foto : Profimedia

Zvezde stajačice su veoma važne za tumačenje sudbine, jer predstavljaju zasebnu kategoriju nebeske ekliptike. Prilikom tumačenja natalne karte astrolozi od pamtiveka pridaju veliku važnost zvezdama stajačicama, a evo i zašto.

Uticaj zvezda stajačica obično nadvladava sve ostale elemente natalne karte. One su veoma važne za tumačenje sudbine, jer predstavljaju zasebnu kategoriju nebeske ekliptike. Fiksne zvezde, kako se dugačije zovu, za razliku od ostalih elemenata natalne karte, nisu uslovljene datumom, časom ili mestom rođenja neke osobe jer su prikovane na određenom stepenu Zodijaka i pomeraju se brzinom precesije (brzina procesije znači da za 72 godine pređu 1 stepen ekliptike).

Iako su spore i udaljene od nas desetinama ili stotinama svetlosnih godina, fiksne zvezde nekoga mogu da uzdignu i postave na pijedestal neslućenih visina, ali isto tako mogu da ga sruše i vrate u prosečnost. Ta njihova hirovitost je upravo ono što kod ljudi izaziva strahopoštovanje. Ipak, biti rođen pod nekom srećnom fiksnom zvezdom nije mala stvar, tim pre što većina fiksnih zvezda deluje upravo suprotno i donese ogromne neprijatnosti i teškoće.

ČETIRI KRALJEVSKE ZVEZDE

Među srećnim zvezdama posebno mesto su zauzele četiri kraljevske zvezde. Njihovo prisustvo na istaknutom mestu u natalnoj karti kao što su pozicije Sunca, Meseca, AS, ili vladar horoskopa kao i MC, smatra se pouzdanim pokazateljem posebne životne sudbine koja se po mnogo čemu razlikuje od onih uobičajenih.

Pročitajte još: HOROSKOP: Izračunajte besplatno svoj podznak ili ascendent pomoću ovog kalkulatora

Kraljevskim zvezdama nazvane su zvezde Aldebaran, Regulus, Antares i Fomalhaut, koje se nalaze u četiri fiksna sazvežđa Zodijaka (Bik, Lav, Škorpija i Vodolija). Zanimljivo je da su od ova četiri sažveđa i njihovih simbola sazdana sfinga, čuvar drevnih piramida u Egipru. Ljudska glava predstavlja Vodoliju, prednji deo trupa Lava, zadnji deo trupa Bika, i na leđima ima krila, drevni simbol Škorpije. Ali idemo redom...

ALDEBRAN

Prateći prirodan tok tropskog Zodijaka prvo nailazimo na kraljevsku zvijezdu Aldebaran (trenutno 9 stepeni Blizanaca 53 minuta). Ona na nebu predstavlja Bikovo oko i oduvek je bila dovođena u vezu s obližnjim Plejadama. Smešten u središtu najmaterijalnijeg sazvežđa Bika, Aldebaran pruža otvoren putu ka uspehu na materijalnom planu.

  Izvor:

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije