Venera od 17. juna 2016. godine ulazi u znak Raka, a u ljubavi će biti više emocija i senzualnosti. 

PROČITAJTE JOŠ: Astro razotkrivanja: šta krije NJEGOV horoskopski znak

Biće više nežnosti, roditeljske ljubavi, ili ćete će prema onima koje volite zaštitnički odnositi. Vas očekuje mogućnost da ljubav doživite pored neke vode, na nekom romantičnom mestu, ili preko porodice, kao i da dođe do neke sudbinske veze, ili tajne veze. 

Merkur je u napetim aspektima, u kvadratu sa Neptunom u Ribama i u opoziciji sa Saturnom u Strelcu. Budite oprezni  u komunikaciji, saobraćaju i izbegavajte dogovore. Konfuzija, nejasnoća, obmane ili samoobmane. Kod nekih su moguća i razočaranja i povećana briga. Budite pažljivi u govoru, pisanju, saobraćaju. Ne donosite odluke i proveravajte informacije, bez obzira ma to da li treba da putujete ili polažete ispite, ili dobijete rezultate nečega. Dogovore i kupovine odložite za kasnije. 

Uticaj punog Meseca u Strelcu, pojačaće napetost, nestrpljenje, nemir, nervozu, sumnje i moralne dileme. Budite posebno pažljivi i ako je moguće izbegavajte daleka putovanja. Savetujem opreznost u komunikaciji posebno sa onima koji su udaljeni, ili koji rade u obrazovnim ustanovama. Izuzetno budite oprezni, pažljivi u saobraćaju. Najnepovoljniji uticaj Meseca biće oko ponoći 18. na 19. jun 2016. godine u konjukciji sa Saturnom u Strelcu i kvadratu sa Neptunom u Ribama. 

To će nepovoljno uticati na raspoloženje, umanjiti ga i izazvati kod nekog potrebu za bekstvom od stvarnosti. Da biste se bolje osećali i izbegli zdravstvene probleme, dobro je da se opuštate više nego obično i da podstičete optimizam u sebi. Ma kako situacija izgledala nepovoljna, to je samo trenutno stanje i ono se može promeniti, jer su naglašeni promenljivi znaci. Oni donose mogućnost promene, samo ako se potrudite da emocije držite pod kontrolom.

PROČITAJTE JOŠ: Horoskop po vašem danu rođenja: šta dan u nedelji u kojem ste rođeni govori o vašoj ljubavi i poslu

OVAN: Vama će vikend najbolje proteći ako se odmarate, provodite vreme više u domu, sa porodicom. Venera prelaskom u Raka će ući onima koji imaju podznak na početku Ovna u 4. kuću te će im uživanje, radost, ili ljubav doneti u domu, porodici. Izlaske, putovanja i dogovore izbegavajte za vikend, jer vam mogu doneti lošu komunikaciju ili probleme u saobraćaju, moguće konfuziju, ili pogrešne informacije, ako ih čekate. Čuvajte mobilne telefone, dokumenta, ključeve, jer je moguće da ih izgubite ili  krađa.

BIK: Venera, ulaskom u Raka, vama donosi bolje odnose sa drugima, posebno sa ljudima iz vaše neposredne okoline, kao i sa sestrom ili bratom. Uživajte u druženju. Izbegavajte kupovine, posebno veće, jer su moguće obmane, ili neostvarena obećanja. Moguće i zaturanje novčanika ili dokumenata. 18. juna 2016. godine budite aktivni i završite ono što ste radili, budite poslovno aktivni, a 19. i 20. juna opustite se. Tih dana pijte manje tečnosti, ne jedite slatkiše, čak ni slatko voće, ako želite da oslabite. Umesto toga jedite čvrstu i toplu hranu. Izuzetno je delotvoran ovaj način slabljenja u periodu punog Meseca.

BLIZANCI: Na vas će pun Mesec izuzetno da utiče, posebno ako ste rođeni oko 16. do 21. juna. Doneće vam izuzetno povećanu napetost. Koristila bi vam masaža, posebno ramena i ruku, a pomogli bi duboko disanje, meditacija i afirmacije. Nepovoljni aspekti Merkura donese poteškoće u komunikaciji, smanjiće vam pažnju, izazvati konfuziju, nejasnoću i samoobamane. Nikako ne donosite odluke, proveravajte informacije, manje govorite, što za vas nije lako. Greške su moguće i mogu se nepovoljno odraziti zato je i za vas najbolje da se odmarate. Nekima će apetit biti povećan, ulaskom Venere u vašu drugu kuću. Mogući su dobici.

RAK: Vi ćete osetiti uticaj punog Meseca više nego drugi znaci, posebno ako ste rođeni oko 22. juna 2016. godine ili imate podznak u Raku. 18. juna budite aktivni, dovedite nešto do kraja. Da biste se bolje osećali odmarali i opuštali 19. juna, provedite vreme uz muziku, ili u tišini i samoći. Izbegavajte komunikaciju sa osobama koje su jako udaljeni od vas ili preko interneta, jer tu može doći do zbrke, nejasnoća, ili obmana. Venera ulazi u vaš znak i doneće onima koji su rođeni 22-25. juna neko lepo iskustvo, prijatna dešavanja, a nekima i ljubav.

LAV: Vikend je vreme kada je dobro da provedete sa prijateljicom, ili voljenom osobom. Ako vam je podznak u ovom znaku, 17. juna su porodična dešavanja su značajna kod vas. Moguće su pojačana uzbuđenja ili konflikti u domu, u večernjim satima kada će Mesec u Škorpiji u konjukciji sa Marsom oko 12-15. sati. 18.juna tokom dana budete aktivni, više se krećite ili zabavljate. Već oko ponoći očekuje vas pad raspoloženja, ili emotivni problemi, bilo vezani za voljenu osobe ili dete. 19. juna odmarajte se i pokušajte da se što više opustite, jer ćete biti napeti ako ste roditelj zbog deteta i njegovog uspeha u školi.

DEVICA: Budite oprezni u poslovnoj komunikaciji. Zbunjenost, nejasnoće, brige su moguće. Izbegavajte poslovne dogovore. Pažljivi budite sa brojkama, informacijama, rečima, da ne bi došlo do greške, ili gubitka. Napetost će biti 19. pojačana u domu. Nađite načina da se smirite i opustite. Čajevi ili kapi na biljnoj bazi, ali i meditaciji, joga vama najviše mogu pomoći. U domu je povećana napetost 19. juna 2016. godine u večernjim satima.

VAGA: Prelazak Venere u znak Raka vi ćete osetiti više nego drugi. Lakše ćete dolaziti do podrške drugih u ostvarenju nekih životno važnih težnji. Nije povoljno vreme da putujete ovog vikenda, niti za komunikaciju sa osobama koje su daleko od vas, ili vezanim za obrazovne ustanove. Proveravajte informacije, koje dobijate, posebno ako radite u obrazovanju, medijumu, ili poslove vezane za obrazovanje, ili saobraćaj. 19. juna 2016. godine moguća je napetost u odnosima sa osobama iz neposredne okoline. Bolje je da budete tada sami.

ŠKORPIJA: Veća uzbuđenja su moguća 18. juna od 12-15 sati. Dobro je da tada budete aktivni, nešto radite, ili budete u pokretu. Jake emocije, uznemirenost ili ljutnja su tada mogući. Fizička aktivnost i kretanje vam najviše može pomoći da energiju usmerite u prave stvari. Ulazak Venere u Raka će doneti najviše sreće, ili ljubavi osobama koje su rođene oko 22. oktobra ovog vikenda. Pažljivo sa novcem, troškovima 19. juna, posebno s novcem ili imovinom koja dolaze od drugih, da ne bi došlo do nekog gubitka.

STRELAC: Noć između 17. i 18. juna, posebno oko ponoći, pa tokom prvih sati nakon ponoći ako ste rođeni početkom decembra energija i raspoloženje će vam biti u padu. Nezadovljstvo, tuga, konfuzija, ili neki vid bekstva od stvarnosti su prisutni. Radite na sebi, podižete svoje raspoloženje, putem afirmacija, pozitivnih misli, kao i duhovnosti. Odmarajte se. Mogući su problemi sa nesanicom. Opuštajuća muzika, gledanje filma su povoljni načini za bekstvo od stvarnosti. Osećanja, nemiri, sumnje će biti prisutne pred punog Meseca, posebno 19. juna 2016. godine. Nije povoljno vreme za putovanja. Mogući su problemi u komunikaciju u partnerstvu, ili javnosti ako vam je podznak u ovom znaku. Jačajte optimizam i veru i nastojte da kontrolišete svoje emocije. Izbegavajte gužvu.

JARAC: Osobe koje imaju sunčani znak u Jarcu, odnosno rođeni ste oko 22. decembra vi ćete osećati veoma jako uticaj punog Meseca već od 19. juna u večernjim satima. Koristite manje tečnosti i štedite energiju. Ukoliko vam je podznak u ovom znaku osamite se. Neki od vas će se susreti sa tajnama, ili ih sami imati. Osluškujte svoju intuiciju i pratite poruke, koje dolaze kroz simbole u snovima.

PROČITAJTE JOŠ: Muški zodijak: Blizanci zavodljivi ali nestalni, Rakovi najbolji kuvari (ASTRO MUŠKIH ZNAKOVA)

VODOLIJA: Ukoliko vam je podznak u ovom znaku, budite pažljivi u porodičnoj komunikaciji ovog vikenda, posebno 19. juna 2016. godine, jer je moguće nerazumevanje, ili neiskrenost ili zaturanje predmeta u kući. Izbegavajte važne razgovore i donošenje odluka vezanih za dom, ili porodicu. 19. juna napetost je moguća u odnosima emotivnim, prijateljskim. Nije povoljno da budete u nekoj grupi ljudi 19. juna u večernjim i noćnim satima. Odlazak u klubove, rad u nekoj organizaciji, ili timski rad nije povoljan.

RIBE: Ako vam je podznak u ovom znaku, budite pažljivi u komunikaciji sa drugima iz svoje neposredne okoline. Ne donosite odluke. Nemir, konfuzija i sklonost samoobmanama i nerealnom sagledavanje stvari je moguće. Sukob između onog što je moguće i onoga čemu težite je prisutan. Izbegavajte putovanja ovog vikenda, posebno 18. i 19. juna. Najbolje je da se povučete, meditirate 19. ili radite nešto kreativno posebno 17. juna. Ulazak Venere u Raka će doneti prijatna dešavanja i više sreće osobama rođenim oko 20. februara. 

Astrolog: Svetlana Milenković-Filipović