Sa svakog putovanja donesite figuricu koja predstavlja suvenir mudrosti i filozofije te kulture, a najbolju simboliku možete imati ako kupite pergament ili stari pribor za pisanje, kao i novo izdanje neke stare knjige.

Posao: Pošto je znak Blizanaca treći znak u Zodijaku, a Jupiter ulazi u vašu treću kuću, dok skoro istovremeno Venera 19. jula ulazi u vašu kuću novca i vrednosti, imaćete vrlo aktivno leto. Komunikacije jesu glavni izvor vaših pogodnosti i beneficija tokom leta. Pitajte i saznaćete, krećite se i pokrenućete događaje, Kucajte i otvoriće vam se, tražite i daće vam se. Ne rasipajte novac i vreme na male i sitne uspehe, zamislite da sve vaše poslove i aktivnosti saberete i fokusirate u jednu tačku. Odličan je period da počnete da radite, najpre kao zamena, da bi od početka oktobra probni rad prošao i vi na duže vreme sredili svoj poslovni status. Treće polje je i kuća koja vlada braćom i sestrama, pa i od njih možete očekivati pomoć i korisne savete. Intelekt i učenje su takođe pod vladavinom ove kuće, pa je dobro usavršavati se i učiti.

Najbolju perspektivu će imati podučavanje, privatne škole i kursevi, ali i turističke agencije, transportna preduzeća i agencije koje se bave uslužnim delatnostima, tipa sređivanja dokumentacije kao što su pasoši i vize. Nije baš dobra odluka započinjati velike projekte, jer je ovo kuća kretanja i protoka manjih događaja. Velike ambicije ostavite za neke druge godišnje tranzite, a sada radite ono što najbolje znate: manje ali dinamičnije poslove.

Finansije: Novca za putovanja, bila ona porodična, turistička ili poslovna bila poslovna i turistička zajedno, biće dovoljno ako ne budete kupovali sitnice i ne budete rasipali na previše društvenih okupljanja i druženja, kao i na mala i malo veća zadovoljstva. Štedite i budite spremni da svoje troškove planirate mnogo detaljnije nego do sada. Inače, desiće vam se da kupovina i plaćanja na rate i kartice pred kraj godine, 23. decembra kada Saturn zakorači u Strelca, vaš opozitni znak, osetite da ste preterali, pa se upetljate u otplaćivanju.

Na sledećoj strani pročitajte kakvi vas ljubavni aspekti čekaju ovog leta, kao i kakve poslovne prilike da očekujete.

PageBreak

Ljubav: Malo su povlašćeniji mlađi predstavnici znaka, oni koji nisu u braku i koji imaju veze, ili će ih preko leta tek započeti. Ovaj deo horoskopa, prve četiri kuće, simbolično predstavlja doba kada tražimo osobu s kojom ćemo zasnovati srećnu vezu i s kojom ćemo naučiti da trajemo. Druga polovina jula i prva polovina avgusta donose vam ljubav lepu i srećnu, ali samo ako ne budete eksperimentisali svojim šarmom na više mesta i pokušavali da imate više paralelnih veza. Ako ste u braku i već duže vreme uznemireni zbog loše međusobne komunikacije, sada ćete se bolje razumeti, a vaše reči će postati moćno sredstvo kojim ćete pogađati tačno u suštinu stvari i osećanja. Pričajte celog leta i kada bude teže, otvorite najtamnije dubine svojih sumnji i pretočite ih u reči, jer od partnera dolaze prihvatanje i poverenje.

Zajednički život je moguć ali nezvanično, jer vam je tek u septembru mnogo bolji period za brak i venčanje. Izdržite i poslednji test u vidu upoznavanja s porodicom svog izabranika ili izabranice. Budite nenametljivi i ne dopustite da brbljivi Merkur iz vas sve vreme vodi glavnu reč. Rukovodite se pravilom manje je više, pa odmerite svoje reči pre nego što ih izgovorite.

Vernost je vaša lekcija ovog leta, imajte to na umu, dok vam se budu udvarali popularni i lepi, a vi budete mislili na osobu koja je za vas posebna. Vreme je da vaš šarm i vaša duhovitost razvije i ulepša svaki trenutak proveden sa osobom koja je dugačija od svih ostalih. Mogućnosti će biti više, a vi treba da birate srcem a ne razumom, ne oslanjajte se na vrednosti vidljive spolja, nego na tanane vibracije, a možda i leptiriće koje ćete osetiti.

Zdravlje i vitalnost: Ukoliko želite da se oslobodite viška kilograma, koji vas muči već neko vreme, pravi je čas posle ulaska Jupitera u Lava, dakle, posle 17. jula. To obećava da ćete izgledati mlađe i vitalnije nego do sada. Lep efekat možete postići i meditacijom, jačanjem energije uma i volje. Ne budite nervozni i rasejani kao do sada. Umesto vremena provedenog u gledanju televizije ili uvek istih priča vaših prijateljica, posvetite se smirenju i harmonizovanju sopstvenog bića.

Putovanja: Širok je izbor destinacija kuda biste mogli putovati ovog leta. Možete posetiti Italiju, jer njome vlada vaš znak, a njena prestonica Rim pod zaštitom je Lava. Grad pod uticajem vašeg znaka je i San Francisko u SAD-u, pa je i to dobar izbor. Ako niste u mogućnosti da odete tako daleko, zbog harmoničnog Jupitera dobro će poslužiti i Crnogorsko primorje, ali i gostovanje kod sestre ili brata u obližnjem gradu.

Astrolog: Tatjana Drobac