Novčići i starinski dukati su nezaobilazan detalj. Sve figurice koje privlače napredak, kao i luskuzni ukrasi u vašoj dnevnoj sobi treba da su boje zlata ili od mesinga. Godiće vam kombinacija neobična za oči, ali dobra za vašu odeću i stan, a to je narandžasto-bela.

Posao: Prethodnih godinu dana, tačnije od 27. juna 2013. do 17. jula ove godine, Jupiter je boravio u vašem znaku, a sada ga ispraćate u vašu drugu kuću, kuću novca i vrednosti. Ipak, kao da će zaštitni i dobri aspekti biti produženi još barem mesec dana, jer će od 14. jula Merkur, a od 19. jula i Venera ući u vaš znak. Taman dovoljno da dovršite započete projekte i da obezbedite njihovu naplatu, realizaciju i dalji tok. Ekspanzija u materijalnom smislu je zagarantovana tokom leta. Vi nećete ići na odmor, ne zato što nemate novca, nego zato što je šteta propustiti ovako sjajan period na odmoru. Budite obazrivi prema prevelikim zalogajima i ne ulazite u više velikih poslova i ulaganja istovremeno. Naime, ovaj lavovski i kraljevski Jupiter može vam dati želju za velikim luksuzom i pokazivanjem finansijske sposobnosti i snage, pa čak i da u tome preterate. Vreme za odmor je tek u drugoj polovini septembra, pa iskoristite to vreme da se opustite i krenete u nove poslove.

Poseban napredak osetiće vlasnici privatnih firmi, naročito ako su povezane s nameštajem, građevinarstvom, kupoprodajom nekretnina, opreme za decu i bebe. Mada i zaposleni u državnim institucijama neće moći da se požale, jer će ih obradovati unapređenje ili im ono tek predstoji. Ako ne potpadate pod navedena zanimanja, dobro je da započnete dodatni ili osnovni posao koji ćete obavljati od kuće.

Finansije: Pošto je već bilo reči o vašim finansijama, savet za sve vrednosti, ne samo za materijalne, jeste da se posvetite izgrađivanju stabilnih porodičnih i poslovnih vrednosti koje su usko povezane s moralom. Jupiter je i simbol zakona, planeta poretka, pa budite pravedni i delite s porodicom i kolegama ono što ste stekli za vreme ovog dobrog aspekta. Ne budite koristoljubivi, nepravedni ni sebični, jer onda će vaša energija dobrog priliva materijalnih dobara biti stavljena na neke nove testove i iskušenja.

Na sledećoj strani se informišite o zdravlju, ljubavi ali i o tome gde treba da otputujete ovog leta.

PageBreak

Ljubav: Polje ljubavi je nekako u senci poslovnih i finansijskih pitanja. To ne znači da vam nije dovoljno važno, nego da je ovog leta najpovoljniji mesec jul, naročito njegova druga polovina, a kasnije neće biti tako skladan. Ukoliko ste usamljeni, ne birajte partnera po atraktivnosti i fizičkoj pojavi, nego po srodnosti vaših karaktera i sličnoj viziji budućnosti. Tokom jula možete se po ko zna koji put zaljubiti u svog dugogodišnjeg partnera i shvatiti da s njim možete proći kroz vatru i vodu, jer vas Jupiter vodi upravo putevima na kojima vaša osećanja samo jačaju i produbljuju se. Mnogi Rakovi koji su osetili snažan udar Kardinalnog krsta, poljuljani iz osnove i korena, odlučili su da napuste svoje dugogodišnje partnere. Razmislite još jednom ovog meseca da li je razvod zaista jedino rešenje. Znajte da mogu da prođu pune dve godine pre nego što zbog ponosa (Jupiter u Lavu) popustite i odlučite da sebi date drugu priliku.

Možete dobiti vredan poklon od dragih ljudi, naročito ako vam je rođendan u poslednjoj dekadi znaka, od 13. do 22. jula. To neće biti samo materijalno vredna i luksuzna stvar, nego i nešto što simbolično kao da ispunjava vaše najdublje želje i stremljenja. Vaše želje na polju emocija doživeće materijalizaciju u drugoj polovini godine, a na vama je samo da pazite šta želite.

Posvetite vreme i pažnju onima koji su vam najvažniji, jer će vam biti bezgranično zahvalni. Vi ste sada most između generacija u svojoj porodici, pa dostojno ispunite svoje zadatke, jer ćete osetiti onaj mali ali ne i nebitan prekor savesti, naročito tokom glasnog Jupitera u Lavu.

Zdravlje i vitalnost: Povedite računa o kretanju i o načinu oslobađanja od stresa, ili efekata nastalih zbog stresa. Kontrolišite masnoću u krvi jer je Jupiter tokom prolaska kroz vaš znak verovatno ostavio blagoslov u vidu kojeg kilograma viška. Sada je vreme da iz korena promenite režim ishrane i da umesto testenina i slatkiša jedete malo kuvane i presne namirnice i dosta zdravih proteina, jer vatreni Jupiter prosto traži ishranu bogatu proteinima.

Putovanja: Sjedinjene Američke Države su pod zaštitom Raka, kao i Francuska, mada je u njenim različitim delovima primetan uticaj i drugih znakova. Možete napraviti idealan spoj odlazećeg i dolazećeg Jupitera, pa otputovati u Veneciju, grad na vodi, koji trpi uticaj Lava. Dobro ćete se osećati i u najbližem turističkom centru, u nekom odmaralištu ili banji koju je osnovao neki vladar.

Astrolog: Tatjana Drobac