Najlepša su prirodno ofarbana jaja i mnoge domaćice već godinama uživaju u receptima sa prirodnim bojama, piše Lepa & Srećna.

Ako želite da ovog Uskrsa obradujete ukućane i goste specijalnom dekoracijom, predlažemo da isprobate recept sa kuvanim vinom.

Priprema je jednostavna, potrebno je samo da kuvate jaja u jakom crnom vinu oko 7 minuta.

Važno je da jaja budu potpuno potopljena u tečnost, a kad se kuvanje završi, ostavite ih da stoje u vinu još 12 časova. Možete ih skuvati uveče i ostaviti poklopljene tokom noći. Ujutru ih izvadite na tanjir i ostavite da se osuše.

Nemojte ih brisati, jer kad se budu osušili, izgledaće kao da su prekrivena tankim slojem kristalnog peska. Na jačem svetlu, svetlucaće kao pravi kristali.

Nažalost, ovo vino bi bilo najbolje da nakon kuvanja bacite, pa imajte na umu da će vam za farbanje jaja biti sasvim odgovarajuća i neka obična, jeftinija vrsta vina.

.................. Uskršnja dekoracija................