Uskrs nas uvek podseća na detinjstvo i daje šansu da maksimalno iskoristimo maštu i kreativnost i od uskršnjih jaja stvorimo mala umetnička dela, piše Lovesensa.

Iako odrasli najčešće vole da u uskršnjoj korpi imaju jednobojna jaja, uglavnom u crvenoj boji, zanimljivo je napraviti izuzetak zbog mališana. Vašem detetu će sigurno biti zabavno da zajedno stvarate, igrate se i šarate, zato se prepustite čaroliji i napravite unikatnajaja u obliku pilića.

....................................... USKRŠNJA DEKORACIJA ................................

Za ovu uskršnju dekoraciju potrebni su vam: žuta farba za jaja, papir u boji, lepak, makaze, žuta pera i marker.

Obojite jaja u žuto, ostavite da se osuše, a zatim od narandžastog papira napravite po kljun za svako jaje i zalepite ga lepkom. Od crnog kolaž papira napravite oči za piliće, a možete ih i nacrtati crnim markerom.

Po jedno žuto perce zalepite za vrh svakog jajeta i oblikujte ga po želji (veštačko perje možete kupiti u svakoj bolje snadbevenoj pozamanteriji).

Poseban trik koji čini ovu dekoraciju izuzetno realističnom je postavka u gnezdu od slame - svako jaje stavljeno je u ljusku jajeta iskorišćenog za mešenje kolača (s tim što njih treba za ovu dekoraciju oprati i osušiti).

Ova maštovita i nežna dekoracija za Uskrs može biti i lep poklon za prijatelje i porodicu.

Pogledajte ceo postupak izrade u video snimku!

Izvor: Lovesensa