Imanje u toskanskom gradiću Angijariju umetnici bi nazvali rajem, dizajneri snom, a arhitekte svojim domom.

Reč je o renoviranom kompleksu iz 16. veka, koji je na raspolaganju svakome - kuća od kamena u zagrljaju neopisive prirodne lepote izdaje se turistima preko cele godine. Projekat pod nazivom Tobacco Loft izveo je arhitektonski studio Archimade iz Novare.

Mirno okruženje i pitoreskni pejzaž čine ovo mesto idealnim za sve ljude željne opuštanja, daleko od turističkih stereotipa. Bazen je dodatna pogodnost ovog jedinstvenog ugođaja, dok enterijer ostavlja utisak savršene filmske scenografije. Osnovu kuće prema koncepciji open space čini veliki dnevni boravak s kuhinjom i romantičnim kaminom. 

PROČITAJTE JOŠ: KAKO U KUĆI NAPRAVITI SAVRŠEN KUTAK DECI ZA UČENJE: ovo su najlepši radni stolovi i stolice (FOTO)

Kompleks je udaljen pet minuta vožnje od centra Angijarija i 100 km od Firence.

Lepota i šarm, prirodni kamen, mnogo drveta i tople nijanse koje ih prate osnovni su elementi intimnog i romantičnog doživljaja ovog ambijenta, u kom može da odsedne šest osoba. Drvene stepenice ukrašene lampionima vode iz prizemlja do galerije sa dve spavaće sobe i kupatilom.

Trpezarijski sto izrađen u rustičnom maniru smešten je u dnevnom boravku pored kamina, tako da je zimi to najlepše i najtoplije mesto u kući. Linija stolica prati stil nonšalantne obrade drveta.

Kutak za predah oblikuju dve bele fotelje i prostirka kraj stepeništa, odakle se pruža divan pogled na okolinu.

Pažnja s kojom su stručnjaci studija Archimade osmislili ambijent najbolje se ogleda u detaljima kakva je obrada zida, dodatno naglašena rasvetom. Dve spavaće sobe na spratu stilski su usklađene putem obrade zidova i drvenih elemenata.

Kuhinja je potpuno opremljena: drveni frontovi kriju frižider i mašinu za sudove, a poseban šarm daje joj kamena sudopera.

Tekst: I. M. 

Izvor: Lepa & Srećna