Priprema:
Pomešajte meso, parmezan, prezle, peršun i pola sitno iseckanog belog luka. Začinite solju i biberom, sve dobro promešajte i rukama oblikujte ćufte.
Pažljivo uvaljajte ćufte u brašno; otresite višak brašna i propržite ih na 2 kašike maslinovog ulja dok ne porumene.
U velikom tiganju zagrejte 2 kašike maslinovog ulja i ostatak belog luka.
Izvadite luk iz tiganja, dodajte paradajz-pelat i prokuvajte pet minuta na tihoj vatri. Začinite solju i biberom po ukusu, zatim dodajte ćufte, kuvajte još nekoliko minuta i sklonite s vatre.
Stavite veliku šerpu vode da provri, pa dodajte so (otprilike 7 g na 1 litar) i skuvajte špagete prema uputstvu na pakovanju tako da budu al dente.
Ocedite ih, pomešajte sa ćuftama i servirajte. Po želji, jelo možete ukrasiti iseckanim peršunom, rendanim parmezanom i listovima svežeg bosiljka.
Recepte piše: Milja Lukić
Izvor: Lepa & Srećna