Tajna kolača sa kokosom je u tome što oni ostaju dugo sveži, piše Lepa & Srećna.
Ovaj tart se izuzetno jednostavno priprema, a biće idealno posluženje uz kafu ili čaj. Leti, poslužte ga uz ledeni čaj i biće to osveženje koje će vaši gosti dugo pamtiti...
Sastojci:
- 3 šolje mleka
- 4 šolje šećera
- 8 kašika griza
- 200 g kokosa
- 4 jajeta (ostaće vam 2 belanceta)
- 2 šolje brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 kašike kakaoa
Priprema:
Prvo napravite fil: pomešajte po 2 šolje mleka i šećera, griz i kokos, pa stavite da se skuva i sačekajte da se ohladi. Za koru umutite 2 belanaceta sa 2 šolje šećera, dodajte jedno po jedno 4 žumanceta, pa umešajte brašno pomešano s praškom za pecivo i kakao. Ispecite koru i odozgo premažite ohlađenim filom.
Recepte piše: Milja Lukić
Izvor: Lepa & Srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.