Tajna kolača sa kokosom je u tome što oni ostaju dugo sveži, piše Lepa & Srećna.

Ovaj tart se izuzetno jednostavno priprema, a biće idealno posluženje uz kafu ili čaj. Leti, poslužte ga uz ledeni čaj i biće to osveženje koje će vaši gosti dugo pamtiti...

PROČITAJTE JOŠ: NAJLEPŠI KOLAČ OD POMORANDŽE: savršen slatkiš za celu porodicu (RECEPT)

Sastojci:

  • 3 šolje mleka 
  • 4 šolje šećera 
  • 8 kašika griza 
  • 200 g kokosa 
  • 4 jajeta (ostaće vam 2 belanceta)
  • 2 šolje brašna 
  • 1 prašak za pecivo 
  • 2 kašike kakaoa 

Priprema: 

Prvo napravite fil: pomešajte po 2 šolje mleka i šećera, griz i kokos, pa stavite da se skuva i sačekajte da se ohladi. Za koru umutite 2 belanaceta sa 2 šolje šećera, dodajte jedno po jedno 4 žumanceta, pa umešajte brašno pomešano s praškom za pecivo i kakao. Ispecite koru i odozgo premažite ohlađenim filom. 

Recepte piše: Milja Lukić

Izvor: Lepa & Srećna