SPF KONTURISANJE LICA DOVELO DO ZNAČAJNOG OŠTEĆENJA KOŽE: Bizaran trend nikada nemojte da isprobavate - OPASAN JE

Žene su podelile svoja, ne baš tako sjajna, iskustva.

Printscreen/ YouTube teachermclane

Pojavio se bizaran trend u kojem dame žele po svaku cenu da imaju iskonturisano lice, pa pribegavaju tehnici sa spf faktorom.

Zaštitni faktor stavljaju na zonu u kojoj bi inače stavile korektor/hajlajter i posvetlele kožu, a u delovima gde bi trebalo da dođe bronzer, kontur stik i rumenilo ne nanose ništa kako bi taj deo pocrneo.

Imajući u vidu da izlaganje velikim sunčevim zracima bez zaštite veoma može naštetiti koži, pa je ovakav trend veoma opasan. TikTok korisnice su objavile u svojim objavama kako one koriste ovaj trik, a mnogi lekari su se zabrinuli zbog ovoga.

I am convinced this works! #tutorial#contour#summer#lifehack#hack#beautyhack#snatched#tiktokwellness#hiddentalent

♬ original sound - Eli Withrow

Just put the sunscreen on all over! #sunscreen#fyp#tiktokmademedoit#sunscreenchallenge#sunscreenqueen

♬ original sound - Christa Clair McLane


"Prirodno konturisanje", navela je jedna od korisnica koja je namerno izostavila nanošenje kreme sa zaštitnim faktorom na pojedinim delovima kože. Rezultat toga su preplanule konture i izgoreli delovi kože. Nakon toga je objasnila da to zapravo nije dobar potez, iako joj se na prvi pomen učinio kao fenomenalna ideja.

Iako vam možda ovo zvuči kao super potez, to je zapravo veoma nebezbedna jedna tehnika za dobijanje "prirodnih kontura". Adekvatna zaštita lica može očuvati zdravlje i blistavost kože tokom leta, a takođe možete izbeći prevremeno starenje kože.

"Ova tehnika može dovesti do privremenih tamnih linija na kontur mestima stvarajući željeni efekat, ali takav vid nege može trajno naštetiti koži", objasnila je doktorka Simran Deo.

Izvor: Lepa&Srećna