Pravilno balansirana ishrana je ključna za celokupno zdravlje, pa i za održavanje optimalnog nivoa holesterola u krvi. Lekari savetuju da se posebna pažnja posveti doručku. Idealno je započeti dan ovsenom kašom, a poznato je i pozitivno dejstvo đumbira na regulisanje povišenog holesterola.
U istraživanju koje je sprovedeno u Velikoj Britaniji u kom je učestvovalo 60 pacijenata sa visokim holesterolom u krvi, dokazano je da samo 5 grama đumbira na dan, smanjenje nivoa holesterola za 17%. Podjednako je efiksan i u svežem obliku i u prahu, a posebno je delotvoran u kombinaciji sa krastavcem i limunom.
Potrebni sastojci za napitak:
5 kriški krastavca
3 kriške limuna
3 kriške đumbira
vruća voda
Sve sastojke stavite u šolju i prelijte vrelom vodom. Ostavite 10 minuta i nakon toga popijte.
Izvor: Lepa&Srećna