PRIRODNI NAPITAK KOJI POMAŽE U BORBI S ANEMIJOM: Čaj od biljke koja obiluje gvozđem poboljšava krvnu sliku

Osećaj umora, bleda koža, kratak dah, glavobolja, nesvestica, aritmija su simptomi koji mogu da ukažu na nedostatak gvožđa u organizmu.

Youtube/Printscreen/ Mind Body Soul

Jedini način da znate da li vam gvožđe u krvi nedostaje je laboratorijska analiza krvi, a ako to rezultat i potvrdi, osim suplemenata koje prepisuju lekari i posebnog načina ishrane, kod malokrvnosti mogu pomoći i prirodni napici na bazi koprive.

Ova izuzetno lekovita biljka pored gvožđa sadrži i velike količine fosfora, kalijuma, magnezijuma, kalcijuma, ali i vitamine A, C, E i vitamine grupe B. Kopriva ima puno vitamina C i betokarotena, a ima i mangana, koji se bori protiv demencije.

Stručnjaci tvrde da su dejstva koprive najjača kada se bere u proleće. Čaj od ove multivitaminske biljke pomaže u borbi sa anemijom.

Kašiku svežeg lista koprive prelijte sa 250 mililitara vode i kuvajte na tihoj vatri dok voda ne proključa. Ohladite čaj, procedite i pijte tri puta dnevno pre jela. Trebalo bi da ovaj tretman sprovodite najmanje šest meseci i rezultat neće izostati.

Izvor: Lepa&Srećna