MELEM KOJI JAČA IMUNITET KAO ČAROBNI ŠTAPIĆ: Dovoljna je samo 1 kašičica dnevno ovog najjačeg prirodnog antibiotika

"Kako ojačati imunitet?", pitanje je koje sebi postavljamo kada osetimo da nas "lomi" prehlada. Ipak, ako pojačamo prirodnu odbranu organizma, imuntet će nam uvek biti jak.

Youtube/Printscreen/Skinny Recipes

O belom luku se već godinama govori kao o supernamirnici koja je neprikosnovena u borbi za jačanje imuniteta. Efikasno štiti od patogenih bakterija, virusa i parazita otpornih na lekove, a takođe je dobar i protiv gljivičnih infekcija. Nutricionosti tvrde da beli luk svoje najbolje dejstvo pruža u svežem ili izgnječenom obliku.

Kada se kombinuje s pravim namirnicama, kao što je recimo med - koji spada u najlekovitije darove prirode - i đumbirom, daje supermoćan napitak koji pruža višetruku korist zdravlju organizma. Recept ze melem za jačanje imuniteta je jednostavan, a dovoljna je da unosite samo jednu kašičicu na dan.

U sok od sveže ceđenog limuna dodajte sitno naseckan čen belog luk, 2 kašike narendanog đumbira, pola kašike mlevene čili paprike i pola kašike cimeta. Dobro izmešajta, pa dodajte 2 kašike meda. Smesu čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u frižideru i svakog jutra uzimajte po jednu kašičicu za jačanje imuniteta.

Izvor: Lepa&Srećna