SAMO POLA ŠOLJICE DNEVNO ZA IMUNITET! NAPITAK OD RUZMARINA ZA SNAŽNIJI ORGANIZAM: Lekovita mešavina jača telo

Moćna mešavina prirodnih sastojaka jača odbrambene moći organizma!

Shutterstock

Listovi ruzmarina sadrže pravi lekoviti vitaminski koktel, jer je ova zimzelena biljka bogata vitaminima A, B1, B2, B3, B6 i B12, a u njemu ćete naći i vitamine C, D, E i K. Zato je on jedan od najjačih antioskidanasa u prirodi i mnogi savetuju da ga uzimate sa kurkumom.

Čaj od ruzmarina može da pomogne prilikom slabog varenja ali kod bolnih menstrualnih ciklusa, a dodajte mu na vrh noža malo praha kurkume. Moćni sastojci čine da čak i samo udisanje eteričnog ulja ruzmarina može da ublaži glavobolju a i da pojača koncentraciju.

Ako želite da sačuvate najjače sastojke ruzmarina, možete i sami da napravite napitak koji osvežava i jača telo. Potrebno vam je 2 grančice ruzmarina, 3 limuna i 8 kašika smeđeg šećera. Kuvajte ovu mešavinu u 1 litru vode na tihoj vatri dok ne uvri na polovinu. Za jačanje organizma savetuje se da se pije u turama od po osam dana, po pola šoljice dnevno.

Inače, čaj i ulje od ruzmarina može se koristiti i za negu kose i vlasišta, naročito ako primetite da vam kosa pojačano opada. 

Izvor: Lepa&Srećna