RODILA OSMORO DECE, UGOJILA SE A ONDA OSLABILA 50 KILOGRAMA: Istrčala je maraton, evo kako je uspela

Mršavljenje nije lako, zato je važno imati dobar plan i jasan cilj!

Shutterstock / ilustracija

U 28. godini, imala je 115 kilograma! Pošto se udala mlada, do tada je već rodila petoro dece, preživela i težak spontani pobačaj ali i strašnu postporođajnu depresiju. Kako je uspela da smrša?

"U jednom trenutku sam shvatila da ne mogu više ovako", otkriva Čelsi za magazin "Svet trkača". "Kao mlada devojka toliko sam volela trčanje, a onda se sve u mom životu promenilo. Želela sam da se vratim u taj svoj stari lik, a okidač je bilo jedno porodično okupljanje. Onda sam saznala bakinu istoriju - ona je patila od gojaznosti i uspela da smrša do željene težine od 65 kilograma. To mi je delovalo kao dobar znak - da bih stigla do te težine, trebalo je da oslabim 50 kilograma.

I tako sam počela. Postavila sam svoj cilj, a ka njemu sam krenula trčanjem.

Nikad neću zaboraviti te prve dane. Bila sam teška, spora, bilo me je sramota, pitala sam se šta li drugi misle o meni. Međutim, kad bih završila svoj krug i stigla kući, odjednom bi me preplavio talas ponosa. Tako sam počela - sa pola sata, a to vreme je bilo samo moje i to mi je jako prijalo.

Vremenom sam produžila trčanje, ali sam povremeno pravila i pauze, uživala u nekom prizoru, čak pravila i fotografije telefonom. To mi je bilo otkriće - da ono što smatramo mučenjem ili radom može da bude i uživanje.

Promenila sam i ishranu, izbacila višak soli, česte sladolede, sve ono što me je zaista gojilo. Tako sam za godinu dana uspela da oslabim čak trideset kilograma. A onda je došla još jedna trudnoća.

Sve sam morala da promenim, samo je način ishrane sad ostao zdraviji. Međutim, čim sam se porodila, vratila sam se trčanju. Tako se nastavilo i kad sam rodila još dvoje dece. Shvatila sam da je moje telo sposobno da se oporavi i svaki put sam mogla sve više. Verovali ili ne, u osmoj trudnoći sam mogla da idem na trčanje sve do 23. nedelje. U oktobru 2016. godine, istrčala sam svoj prvi maraton.

Kada sam se konačno kvalifikovala za Bostonski maraton, znala sam da sam uspela. To je bio moj san kad sam imala 16 godina. Trebalo mi je osam godina da oslabim 50 kilograma, ali nikad nisam odustala. Svima to savetujem - bolje je da idete malim koracima, a da vam cilj bude velika promena."

“The Boston Marathon was my dream when I was 16, and I finally did it.”

Posted by Runner's World on Tuesday, 15 December 2020

Izvor: Lepa&Srećna