3 TRIKA DA VAM KUHINJA IZGLEDA SKUPO: Nećete baciti brdo novca, a biće kao iz časopisa

Uređenje kuhinje ume da bude izazovno, jer je teško da uskladite izgled i funkcionalnost. Uz 3 ključna trika možete da postignete da izgleda luksuzno, kao iz časopisa.

Shutterstock

Uređenjekuhinje je veoma važno, jer je ova prostorija mnogima omiljeni deo kuće gde provode mnogo vremena, naročito ako je spojena sa trpezarijom ili dnevnom sobom. Kako se u njoj okuplja cela porodica, a često i gosti, mnogima je važno da izgleda lepo i moderno. Ako želite da je preuredite da izgleda skuplje, ne morate da potrošite brdo para, dovoljno je da se poslužite sledećim trikovima:

1. Uređaji iz istog kompleta

Kada birate uređaje, potrudite se da budu iz istog kompleta ili bar istih boja. Ako ste već nabavili uređaje različitog izgleda i dizajna, na vidom mestu ostavite one koji se uklapaju, a ostale sklonite unutar kuhinjskih elemenata. 

Foto: Shutterstock  Kuhinjski uređaji iz istog kompleta

Foto: Shutterstock  Kuhinjski uređaji iz istog kompleta

2. Pažljivo birajte tanjire i pribor

Prilikom kupovine tanjira, napravite smeliji izbor, odlučite se za cvetne tanjire, nežne, pastelne boje, ili za tamnu varijantu. To često izgleda dosta luksuznije i privlačnije od klasičnih, belih tanjira. Uz njih uskladite i pribor: naravno, vodite se ličnim željama, ali razmislite o tome kako bi se uklopio komplet u zlatnoj boji ili u bakarnoj nijansi. Takav element može da unese dozu luksuza u enterijer i učini da vam kuhinja izgleda modernije i skuplje.

Foto: Shutterstock  Tanjiri u boji i zlatni pribor

Foto: Shutterstock  Tanjiri u boji i zlatni pribor

3. Unesite biljke

Verovatno ste već mnogo puta čuli da biljke često menjaju celokupnu atmosferu u prostoriji. To naravno važi i za kuhinju, odaberite biljke koje ćete moći da držite na kuhinjskim policama ili pultu. Bilo bi dobro da se usmerite ka lozicama, krasulama i sličnim biljkama koje ne cvetaju, jer bolje podnose česte promene temperature i paru prilikom kuvanja. Takođe, začinsko bilje je pogodno za kuhinju, jer pored toga što će vam ukrasiti prostor prostor, obezbediće vam uvek sveže dodatke za jela.

Foto: Shutterstock  Dekoracija kuhinje biljkama

Foto: Shutterstock  Dekoracija kuhinje biljkama

Pročitajte i 3 trika za uštedu prostora.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

kuhinja  MONDO/Balša Janković

Tekst: Lepa&Srećna/K.L.