Prema drevnoj kineskoj filozofiji smatra se da se najbolji život kreira kada smo usklađeni sa prostorom u kome živimo. Raspored nameštaja, položaj stvari i boje na zidovima mnogo govore o nama, a imaju i veliki odraz na našu energiju.

Veruje se da Feng šui ima veliki doprinos u našem poslu, zdravlju, porodičnim odnosima i finansijama.

Ne treba ceo dom prilagoditi Feng šuiju kako bismo imali sve željene aspekte, ali važno je da izbegnemo greške koje nam kradu sreću, energiju i zbog kojih nam "ne polazi za rukom". U ovom tekstu smo izdvojili šta je ključno za bolje raspoloženje i energiju u spavaćoj sobi.

Važan je položaj kreveta u spavaćoj sobi, zbog toga što veliki deo života baš tu provedemo. Spavamo, odmaramo, čitamo, ma tu je proveden veliki deo našeg vremena. Krevet nikako ne bi trebalo da bude prislonjen uz zid na kojem su vrata od sobe. Trebalo bi da iz kreveta možete da vidite vrata, to je jedna od ključnih stavri. 

Krevet treba da bude naslonjen samo jednom stranom na zid, a preporučljvo je da to bude gornji deo, gde dolaze jastuci i glava. Ukoliko vrata ne vidite iz kreveta, postavite ogledalo da biste mogli da vidite šta se dešava sa te strane sobe.

Izvor: Lepa&Srećna