Kada je uređenje doma u pitanju, kombinovanje različitih stilova u samo jednoj prostoriji je trend koji odoleva poslednjih godina. Ipak pri dekoraciji enterijera, posebno dnevnih soba, gde provodimo najviše vremena, u druženju ili opuštanju sa porodicom i prijateljima, moramo imati na umu tu ušuškanu atmosferu koju želimo da postignemo uređenjem. Zato je pravilo 2021. godine - jednostavnost - posebno kada su boje zidova u pitanju.

Pre svega treba obratiti pažnju na nameštaj i teksture koje su već prisutne u prostoriji, kako biste odabrali pravu boju koja će se savršeno uklopiti uz vaš dnevni boravak. Mi vam preporučujemo nekoliko boja i kombinacija koje će biti aposolutni trend u  2021. godini.

1. Tamne plave nijanse 

Tamnije nijanse plave, čak i mornarskoplava, vraćaju se na velika vrata. Ako do sada niste pomišljali na ovakve boje za krečenje,  možda je vreme da ponovo razmislite. Posebno je zanimljiva za one koji imaju jednostavan nameštaj neutralnih boja, jer će im odjednom dati glamuroznu pozadinu!

2. Kombinacija sive i bele - od najsvetlije do najtamnije sive

Siva boja se odlično uklapa uz svaki enterijer, i to u svim svojim nijansama - od vrlo blede pastel nijanse, do tamnosive. 

Svetlosiva u kombinaciji sa bež izgleda vrlo lepo - to je i aktuelna modna kombinacija. Isprobajte je i u prostoru, dodajte bele i crne dekorativne elemente - to je tajna skandinavskih enterijera!

3. Zaboravite belu - tražite nijansu "tup" 

Savršena nijansa bele koja nije bela, bež koja nije bež i siva koja nije siva - ova nijansa poznata pod francuskim nazivom "taupe" je sigurno jedna od najlepših neutralnih osnova za zidove. Složiće se sa svakim nameštajem.

4. Kombinacija roze i bež  

Ovo je kombinacija koja će dati potpunu toplinu vašem dnevnom boravku. Ali isto tako dobro će izgledati i u spavaćoj sobi. I, da se ne lažemo - vrlo je ženstvena! Konsultujte pripadnike muškog pola u vašem domaćinstvu pre nego što kupite farbu!

5. Nežne nijanse zelene - pastelnozelena, bleda mint ili svetla žalfija

Još jedna lepa nijansa pastelne boje, nežno zelena koja stvara prelepu i elegantnu kompoziciju u prostoriji.

Ali ovoj listi dodajemo i veoma atraktivnu tamnozelenu, koja postaje jedna od omiljenih vodećih boja.

 Izvor: Lepa&Srećna