Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uređenje prostora

STAKLENA VRATA I FENG ŠUI: ovo su pravila koja treba da znate pre nego što se odlučite za staklena vrata

Autor Ivana Martic
Autor Ivana Martic

Staklena vrata u domu ili poslovnom prostoru valja ugraditi jedino ako se ispoštuju posebna feng šui pravila.

Izvor: Foto: Profimedia

Staklena ulazna vrata mogu predstavljati pravi feng šui izazov kako za kuću tako i za biznis (posebno za mala preduzeća).

Međutim, ovo je vrlo opšta izjava, jer potpuni i tačan odgovor svakako zavisi od mnogih detalja u samoj zgradi. Kao i sve u feng šuiju, originalnom, preciznom feng šuiju koji zaista funkcioniše, morate uzeti u obzir sve detalje koji okružuju određenu temu ili oblast koju pokušavate poboljšati.

Budući da su vrata "usta" či energije, ona dosta utiču na kvalitet energije koja ulazi u kuću (ili posao). U osnovi, treba o,ato jaka, snažna i uravnotežena prednja vrata. Kada vaš prostor ima dovoljno moćne či energije, vaše zdravlje i sve oblasti vašeg života imaju koristi od toga. Ulazna vrata se takođe vide kao moćni štitnici, na energetskom nivou, pošto su vaša prednja vrata glavni prag između spoljašnjeg sveta i unutrašnjeg sveta.

Povezane vesti

Možete pronaći razne složene dizajne za jaka prednja vrata u svim drevnim kulturama. Izgubili smo dosta toga o značaju “jakih” ulaznih vrata, a što se tiče ulaznih vrata od stakla glavna briga je slabost vrata.

U osnovi, to su prozirna vrata, gde je kuća ostavljena sa malom zaštitom od bilo kakvog kvaliteta energije – dobre, loše, itd.

Izvor: Foto: Profimedia

Uvek želite da se osećate osnaženi kada se približavate ulaznim vratima - posebno vašim - što nije slučaj ako su ona od punog stakla. U suštini, svi mogu zaviriti u vašu kuću – što po feng šuiju nije preporučljivo!

Međutim, kao što smo već rekli, postoje mnoge druge pojedinosti koje treba uzeti u obzir prilikom procene bilo kojeg detalja, područja ili predmeta. Nijedna "stvar" sama po sebi ne postoji, već je povezana s bukvalno milion stvari oko sebe, vidljivih i nevidljivih, ali još uvek dostupnih onima koji umeju da "čitaju" energiju.

Dakle, potpuno staklena prednja vrata koja nemaju podršku za povezivanje (ili izvlačenje), kao što su jaki zidovi oko njih, pametno eksterijerno uređenje, moćnu glavnu ulaznu konstrukciju - sigurno će biti loša ulazna vrata po feng šuiju. Isto tako, puna staklena prednja vrata koja su u potpunosti podržana i ojačana svim elementima dizajna oko njih, zapravo mogu stvoriti dobar ili barem neutralni feng šui.

Tekst: N. V. T.

Izvor Moj enterijer, The Spruce

Tagovi

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...