Već vam je dosadilo vaša staro, malo kupatilo? Odlično, jer je vreme za promene. Najnoviji trendovi u uređenju unose inovativne detalje u kupatilo, nove teksture i uzorke, a krše ustaljena pravila i stvaraju prostore koji zadivljuju. Ako želite li da i vaše malo kupatilo bude u skladu sa trendovima, pratite ovih genijalnih sedam ideja za impresivan dom!

U malom kupatilu možete da se poigrate sa različitim materijalima

Pločice, slavine i detalji najskuplji su delovi kupatila, a kada uređujete mali prostor, potrebno vam je mnogo manje materijala da dovršite uređenje. Važno je da usvojite stav da je malo kupatilo takođe vredno ulaganja, pogotovo jer je moguće sa manje novca dobiti fantastičan prostor. Odaberite kvalitetno osvetljenje, a za gornji deo kupatila izaberite skuplju i finiju keramiku ili mermer pa  se poigrajte uzorcima. Zamenite klasični toalet konzorlnom WC šoljom i odaberite kvalitetnije staklo za tuš.

Dodajte staklena vrata za tuš bez ivica

Izbacite kadu i dodajte u prostor modernu tuš kabinu sa staklenim vratima bez okvira jer ćete time uštedeti puno prostora. To je možda skuplje rešenje od klasične zavese za tuš, ali duže će trajati, otvoriće vizuelno prostor i dodaće vrednost vašem domu.

PROČITAJTE JOŠ: FANTASTIČNE IDEJE ZA UREĐENJE STANA: 3 glavna trenda u 2018. godini pomeraju granice i pretvaraju VAS u dizajnera enterijera (FOTO)

Poigrajte se teksturom i uzorcima

Iako mnogi smatraju da tamne boje i jaki uzorci nisu dobra ideja za male prostore, upravo izražajni uzorci i teksture daju dubinu prostoru i stvaraju iluziju većeg prostora i životnosti.

Kliknite OVDE da pročitate još saveta o uređenju malog kupatila!

PageBreak

Postavite sve što možete na zid

Od ormarića do toaleta i radijatora, okačite sve što možete na zidove kupatila. Time ćete stvoriti utisak da je prostor veći nego što zaista jeste, a lakše ćete ga čistiti.

Zidne niše odličan su detalj i prostor za odlaganje

Ako ste u procesu renoviranja, pokušajte da u zid ugradite nišu kako biste dobili prostor za odlaganje potrepština bez da žrtvujete prostor. U slučaju da nemate mogućnosti da rušite zidove, nišu možete stvoriti postavljanjem visećeg ormarića sa otvorenom policom.

PROČITAJTE JOŠ: KAKO DA VAŠA KUHINJA IZGLEDA PROSTRANO: super trikovi koji će učiniti da kuhinja izgleda veće za par kvadrata (SAVETI)

Postavite ogledala na zidove

Trik koji uvek pali kada želite vizuelno da povećate svoj prostor je postavljanje velikih površina ogledala koje stvaraju iluziju prostora.

Dodajte više crne beloj

Potpuno belo kupatilo odaje utisak da je svetlije i prozračnije, ali može da izgleda hladno. Dodavanjem crne boje u vidu crno-belih pločica ili ipak crnog plafona unosi dinamičnost u prostor.

Izvor: Jutarnji.hr