Selite se u novi prostor ili planirate renoviranje kuće ili stana tokom ove godine? Donosimo vam trendove koji će biti posebno popularni pri  uređenju enterijera.

1. Wabi Sabi

Wabi Sabi  je japanski estetski koncept otkrivanja lepote u nesavršenosti, koji je svoje mesto našao i u unutrašnjem uređenju. Prema njemu, vaš dom ne mora da izgleda kao slika iz kataloga. Naprotiv, on bi trebalo da bude uređen tako da se u njemu osećate dobro i ugodno. Iako koncept potiče još iz 16. veka, jedan je od najvećih trendova u uređenju enterijera za 2018. godinu.

PROČITAJTE JOŠ: OVO JE NAJMODERNIJI NAMEŠTAJ ZA JESEN I ZIMU: ovakav kauč ili fotelju morate imati u kući u 2017/2018. godini (FOTO)

2. Jarke boje

Jarke boje bile su jedno od glavnih obeležja mode 80-ih, a ove godine dominiraće i uređenjem enterijera. Opreznom upotrebom jarkih boja možete da naglasite pojedine delove doma, čak iako inače niste ljubitelj iskričavosti. Jarkocrvena boja odličan je izbor za bojenje jednog zida u prostoriji ili kao boja tepiha ili kauča. Možete da se poslužite i jarkozelenom, žutom, narandžastom ili ljubičastom nijansom.

Možete da jarkim bojama naglasite jedan zid ili iskoristite ukrase u odvažnim nijansama.

PROČITAJTE JOŠ: NAJLEPŠE MODERNE KUHINJE ZA 2018. GODINU: savršene boje, kuhinjski elementi i detalji za svaki stan (FOTO)

3. Okrugli oblici

Lampe, ogledala, dekoracije za zidove i nameštaj kružnog oblika biće veliki hit ove godine. Krug je simbol beskonačnosti, energije i društvenosti, pa korišćenjem predmeta i ukrasa tog oblika u dom unosite novu dimenziju ugodnosti. Ujedno na taj način vaš dom postaje primamljivije mesto za druženja sa porodicom i prijateljima. 

Kliknite OVDE da pogledate u galeriji predloge kako možete da uredite svoj dom u skladu sa 3 vodeća trenda za 2018. godinu!

Izvor: Zadovoljna

LepaiSrecna Novi trendovi uređenja pokazuju da su nekad bolje i sitne mane u enterijeru nego prostor ulickan do savršenstva!