Nakon sedamnaest godina života na Zvezdari, gde je sa suprugom Slađanom izgradio prostrani stan na dva nivoa, naš čuveni novinar planira novu selidbu.

U dvospratni stan koji se nalazi na svega pedeset metara od Bulevara kralja Aleksandra na Zvezdari Vanja Bulić se sa svojom porodicom doselio pre 17 godina. Dosta vremena trebalo im je da adaptiraju i nadograde staru, trošnu kuću koja je pripadala voditeljevom pokojnom kumu, ali se trud na kraju isplatio. Vanja se, kako kaže, tada nije mnogo mešao u uređivanja, nego je sve prepustio supruzi Slađani jer je to njena stručna oblast.

PROČITAJTE JOŠ: POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA KUĆA U KOJOJ ŽIVI CAKANA: zavirite u elegantan dom srpske pevačice Dragice Radosavljević Cakane (FOTO)

- U ovaj dupleks doselili smo se 2001. godine. Živeo sam na Novom Beogradu, Banovom brdu, u General Ždanovoj ulici i Denkovoj bašti, a onda smo došli ovde. Od mog kuma, koji je preminuo pre šest godina, kupili smo kuću na četiri vode, onu pravu starinsku iz 1937. Supruga i ja smo potom napravili ova dva stana. Moja žena je inače arhitektonski tehničar, sve je ovo najpre nacrtala pa je urađeno po njenoj volji. Moje zaduženje bile su slike. Skupljao sam ih, a uglavnom sam ih dobijao na poklon. Kad se stariji sin odselio, dao sam mu 17 umetničkih slika - počinje priču Vanja, zadržavši pogled na portretu koji je dobio od nepoznatog autora.

Kliknite OVDE da pročitate nastavak teksta i da pogledate još slika iz Vanjine kuće!

PageBreak

- Radio ga je jedan čovek, a da ja uopšte nisam znao da me slika. Samo me pozvao da dođem na njegovu izložbu i saopštio mi da je uradio moj portret. Nisam ga okačio jer mi je glupo da držim svoj portret na zidu, nadam se da će ga jedan od mojih sinova okačiti. Inače, Janoš Mesaroš mi je drug i on je naslikao svu moju decu. Prvo starijeg sina, pa blizance, pa onda i svu trojicu zajedno. To su ove slike s konjima - pokazuje voditelj, koga je priča o umetninama vratila u prošlost. Imao je četiri godine kad se njegova porodica doselila u prestonicu. Prva destinacija gde su živeli bio je Novi Beograd, koji je tada bio u nastajanju, pa zato i ne čudi Vanjin odgovor da mu je to i danas omiljeno mesto za život.

- Na Novom Beogradu mi je bilo najlepše. Kad smo stigli, jedine zgrade bili su paviljoni, i to njih deset. Rođen sam u Kumanovu, ali smo se često selili jer je moj otac bio vojno lice. Živeli smo neko vreme i u Sloveniji, pa u Sarajevu, a onda smo 1952. stigli u Beograd. Detinjstvo mi je bilo poput onog koje su imali Tom Sojer i Haklberi Fin. Oko nas su bile bare, odlazili smo na reku na kupanje i pecanje. Najlepši izleti su nam bili kad pešačimo 45 minuta do toplane, što je danas nezamislivo jer postoji prevoz - seća se voditelj.

Danas Vanja živi u prostranom stanu sa suprugom i blizancima Ivanom i Ognjenom, dok se stariji Dušan skoro odselio.

- Oženio se i sad on ima sina Todora. (Smeh) Stalno kukam da bih voleo da imamo devojčicu u porodici, kupujem sve roze stvari, ali ne vredi... Blizanci žive iznad nas, još nisu oženjeni, ali mi "miriše" da će to uskoro biti. Zato prodajemo ovaj dupleks - da bismo njima dvojici kupili posebne stanove - kaže Bulić.

Kliknite OVDE da pročitate nastavak teksta i da pogledate još slika iz Vanjine kuće

PageBreak

Nakon sedamnaest godina života na Zvezdari, gde je sa suprugom Slađanom izgradio prostrani stan na dva nivoa, naš čuveni novinar planira novu selidbu

Šesta po redu selidba, koja uskoro očekuje našeg čuvenog novinara, neće mu pasti teško. Želja mu je da budući dom njegove porodice ne bude u centru grada, gde je velika buka tokom dana, već negde na periferiji.

- Voleo bih da se odselim što dalje od centra. Najteži period bio mi je onaj u General Ždanovoj, mada je i ovde strašna buka. Sreća pa imamo PVC stolariju, koja ima dobru zvučnu izolaciju. Najviše bih voleo da se vratim na Novi Beograd, ali moja žena neće. Živeo sam u blizini hotela "Jugoslavija", gde je prelepo. Blizu je reka, između solitera ima dosta zelenila, sve je nekako široko. S druge strane, nedostajaće mi i ovaj prostor, koji je pravljen specijalno za to da može dosta ljudi da se okupi. Nekad nam je dolazilo dosta prijatelja, pa nas bude i po 35, ali toga je sve manje. Svi imaju obaveze, porodice, unuke... Zapravo, nedostajaće mi to vreme kad smo mogli da se družimo - ističe Vanja.

Za više od dve decenije, koliko se bavi televizijskim novinarstvom, Bulić je dobio veliki broj nagrada i priznanja, koja zauzimaju posebno mesto u stanu.

PROČITAJTE JOŠ: ZAVIRITE U KUĆU LEPE BRENE: evo kako izgleda dnevna soba, kuhinja i trpezarija u domu srpske pevačice (FOTO)

- Od pehara sam dobio sve što je moglo da se dobije za voditeljski posao. Od kritike i gledalaca, uglavnom je to bilo devedesetih godina. Zato ih imam dosta. Mada tu ima i pehara od preferansa, jer ga moja dva kuma i ja igramo jednom nedeljno i onda sabiramo bodove, pa na kraju godine pobednik dobija pehar. Igramo to već 40 godina i mogu vam reći da smo ravnopravni po broju osvojenih pehara - rekao je Bulić, koji trenutno vodi emisije "Posle ručka" na TV Hepi i "Reč više" na BN televiziji.

Klikinte OVDE da pogledate sve slike ove prelepe kuće u galeriji!

Tekst: Ivan Ercegovčević

Izvor: Glossy

LepaiSrecna Zavirite u dom poznatog novinara: Vanja Bulić otkriva kakav mu je zadatak pri uređenju kuće poverila supruga!