Ovih deset saveta olakšaće vam proces dizajniranja i organizacije kuhinje:
1. Vrata od uređaja i ulazna vrata ne bi trebalo da ometaju radni prostor.
2. Ukoliko u kuhinji kuvate sa još jednom osobom, neophodno je minimum 120 cm prostora za jednu osobu kako biste mogli da se nesmetano okrećete i prolazite jedno kraj drugog.
3. Sudopera bi trebalo da bude u centru radnog trougla (kumulativna distanca između dela za kuvanje, frižidera i sudopere) s obzirom na to da je to najčešće korišćeni element u kuhinji.
4. Područje do sudopere bi trebalo da bude uređeno kao radna površina i to mininimalne širine 105 cm površine.
5. Jedinica za kuvanje bi trebalo da bude postavljena na najmanje 30 cm od prozora, radi bezbednosti.
6. Idealno je da smestite mikrotalasnu pećnicu u delu kuhinje koji je najpristupačniji.
8. Kada razmatrate koje visine bi trebalo da bude kuhinjski element na kom se nalazi radna površina, uzmite u obzir da bi trebalo da bude dizajniran tako da kuvar ne mora da diže ruke iznad visine laktova.
9. Područje za ručavanje trebalo bi da bude minimum 90 cm širine.
10. Minimalan razmak za izvlačenje stolice, od stola do zida, trebalo bi da bude 60 cm.
SVE SLIKE MOŽETE POGLEDATI U NAŠOJ FOTO GALERIJI
Priredila: Lena Sudar
Izvor: Lisa/ Moj stan
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka