Uskrs je najradosniji hrišćanski praznik, a najmlađe najviše raduje proces ukrašavanja i tucanja sa jajima, piše Lepa & srećna.

Kako biste ove godine napravili pravo iznenađenje za decu, probajte ovu zanimljivu dekoraciju koja se dopala mnogim mamama i bakama na Internetu. Za Uskrs jedemo čokoladu u obliku zeca, stavljamo zečiće u korpu, a od sada možete napraviti jedinstvenog zeca od jajeta.

PROČITAJTE JOŠ: Uskrs - FARBANJE JAJA: kako da napravite najlepša šarena jaja uz pomoć salvete (VIDEO)

Za ovu dekoraciju potrebna su vam plastična jaja i akrilne boje ili tempere. Izaberite omiljene boje i počnite da šarate. Prvo celo jaje obojite u jednu boju, na primer u tamnoroze, zatim sredinu u svetlijoj boji, pa nacrtajte njuškicu i oči kao na video snimku. Ostavite jaja da se osuše, a za to vreme napravite uši i šapice.

PROČITAJTE JOŠ: Uskrs - FARBANJE JAJA: kako da napravite mozaik jaja (VIDEO)

Potreban vam je pištolj za lepljenje, beli patroni i kalup. Istopljenu plastiku sipajte u kalup da napravite željene oblike, na primer mašnu, srce, cvetić ili šape,  a na ravnoj površini napravite uši kao na video snimku. Dobijene oblike obojite i zalepite na zeku, a uši ćete mu staviti tako što ćete probušiti dve rupe na vrhu plastičnog jajeta i u njih ugurati uši.

Vaše zeka jaje je gotovo, a kada ga mališani vide u uskršnjoj korpi neće skidati osmeh sa lica!

Pogledajte ceo postupak izrade u video prilogu!


Izvor: Lepa & srećna